Wild Tales (Relatos salvajes)

En taber i livets lotteri tager grum hævn over alle sine plageånder. En servitrice møder den mand, som fik hendes far til at begå selvmord. Skærmydsler på landevejen udarter til blodig duel mellem to bilister. En rigmand vil bestikke sit tyende til at tage skylden for en dødsulykke. En familiefar mister kone og job på grund af en p-bøde. Og en brud ser rødt til bryllupsfesten, da hun opdager gommens utroskab. © Scope

Produktionsår 2014
Genre Drama, Komedie, Thriller
Instruktør Damián Szifrón
Medvirkende Ricardo Darín, Óscar Martínez, Leonardo Sbaraglia, Erica Rivas
Spilletid 122 min.
Biopremiere 07.05.2015
Scope-score Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Anmeldere
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Din stemme Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Anmeldere

Politiken
"På den måde prikker Szifrón med overvældende fortælleglæde til vores indre vilde dyr, og sådan skal filmen opleves - som seks aggressionsspejlende prik."

Berlingske
"Sjældent er en episodefilm - hvor de forskellige episoder ikke flettes sammen - udført så sømløst og i indeværende år har jeg endnu ikke grinet så meget i biografen som til »Wild Tales«."

Jyllands-Posten
"...filmen er befriende vittig, afbalanceret, uden det mindste strejf af den misantropi, som ellers ligger lige for. Faktisk er det en renselse at sidde og godte sig over ødelæggelsesraseriet."

Ekstra Bladet
"Der er vid, bid og overraskende drejninger i plottet til en helaftensfilm i samtlige historier i ' Wild Tales', og instruktør Damián Szifrón udfolder de seks episoder med et koncist fortællegreb, der nagler pointerne til væggen med et imponerende øje for detaljen i filmfotograf Javier Julias vilde billeder."

B.T.
"...trods myriaden af forskellige handlinger får instruktøren det hele til at fremstå som en helhed med et filmisk overskud, jeg sjældent har set magen til."

Ekko
"Det er skamløst underholdende og serveres med et eminent håndelag, der tåler sammenligning med Tarantino og Coen-brødrene."

Brugere

02/03-16Fem begravelser, og et bryllup.
Ja, så langt fra er overskriften ikke.
Vi har før set kortfilm over et emne, stykket sammen til en samlet film. Typisk handler det om kærlighed. Det gør det på sin vis også i dele af denne film, for der er som sagt ikke langt fra kærlighed til had.
Hvor langt ud skal man komme, før man slår hjernen fra og reagerer som et vildt dyr?
For nogen skal der ikke så meget til - og andre skal virkelig skubbes hårdt.
Hvem har ikke prøvet at hidse sig op over en anden billist? Efter denne film vil man sikkert tænke sig om en ekstra gang.
Flere former for hævn, og nemesis, berøres i de seks herlige kortfilm. Tænk bagefter på, at virkeligheden bedrøveligt nok overgår fiktionen.

18/06-15Saftige argentinske skæbnefortællinger 1
Saftige argentinske skæbnefortællinger. Det er, hvad forfatter-instruktør Damián Szifrón dygtigt leverer i "Wild Tales", som tidligere på året var nomineret til årets Oscar for bedste udenlandske film.

"Wild Tales" består nemlig af seks helt adskilte historier og er altså nærmest en samling kortfilm. Men naturligvis med en vis tematisk sammenhæng, for alle episoder handler om mennesker, der mister fatningen og gør dumme eller vanvittige ting, fordi de føler sig uretfærdigt behandlet, og deres følelser tager magten.

Risikoen ved at bygge en spillefilm op på den måde er naturligvis, at det er møgsvært at lave seks lige overbevisende kortfilm. Ingen af dem er dårlige, men nogle har lige det ekstra kick, som får dem til at skille sig ud. Det gælder eksempelvis den første episode, "Past...

Fakta

Medvirkende
Simón Fisher Ricardo Darín
Mauricio Pereyra Hamilton Óscar Martínez
Diego Iturralde Leonardo Sbaraglia
Romina Erica Rivas
Servitrice Julieta Zylberberg
Kok Rita Cortese
Salgado Darío Grandinetti
Helena Pereyra Hamilton María Onetto
Victoria Malamud Nancy Dupláa
Advokat Osmar Núñez
Bag kameraet
Instruktion Damián Szifrón
Produktion Agustín Almodóvar, Pedro Almodóvar, Esther García, Matías Mosteirín, Hugo Sigman
Manuskript Damián Szifrón
Fotografi Javier Julia
Klip Pablo Barbieri Carrera, Damián Szifrón
Scenografi María Clara Notari
Musik Gustavo Santaolalla
Genrer og relationer
Genre Drama, Komedie, Thriller
Undergenre Ensemblefilm, Episodefilm
Nøgleord Bryllup, Flystyrt, Fyring, Trafikulykke, Utroskab
Premieredatoer
Biograf 07.05.2015
Dvd 10.09.2015
Øvrige oplysninger
Alternativ titel Wild Tales - slip vildskaben løs
Land Argentina
Sprog Spansk
Produktionsår 2014
Spilletid 122 min.
Trailer Eksternt site
Censur Tilladt for børn over 15 år Tilladt for børn over 15 år
Selskab El Deseo, Kramer, Sigman Films
Biodistributør Scanbox
Dvd-distributør Scanbox

Se også...