Testament of Youth

England, 1914. Den unge Vera Brittain nægter at lade samtidens normer og forældrenes konservatisme stå i vejen for hendes forfatterdrømme. Vera bliver sensationelt optaget på Oxford-universitetet, og da 1. verdenskrig bryder ud, melder hun sig som frivillig sygeplejerske ved fronten. Samtidig er hendes hjertenskær, Roland Leighton, i fare for at blive dræbt som soldat på slagmarken. © Scope

Produktionsår 2014
Genre Drama, Krigsfilm
Instruktør James Kent
Medvirkende Alicia Vikander, Kit Harington, Hayley Atwell, Taron Egerton
Spilletid 129 min.
Biopremiere 25.06.2015
Scope-score Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Anmeldere
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Din stemme Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

I tv

  • 30.05.2020
    Kanal 5 kl. 03:05

Anmeldere

Politiken
"...trods Kit Harringtons unødvendigt tunge spil som Veras kæreste er filmen ellers både en køn skildring af tidløs ung kærlighed og et meget tidstro billede af landligt britisk overklasseliv."

Berlingske
"...har ingen krigsscener og ikke ret mange scener med mange statister og i kun ét skud panoreres der ud, så man fornemmer omfanget af krigen. Alligevel formidles sindsstemningerne forbilledligt, og det er fordi vi hele tiden er tæt på svenske Alicia Vikander, der spillede med i »En kongelig affære«, og hun vibrerer hele tiden nuanceret i hovedrollen."

Jyllands-Posten
"Filmen er lang, lang, lang, og den er dvælende. Den dvæler ved Englands "green and pleasant land" (William Blake i 'Milon'), ved havet, den obligate sø i skoven, de lange snoede grusveje, hederne, moserne, sumpene, det sorte mudder, som Vera i fortvivlelse smører ud i ansigtet. Kultiveret, men blank, antiseptisk filmstil."

Information
"Det er alt sammen ganske traditionelt og meget appetitligt, og det ender med at være fokusset på Vera Brittains oplevelser og tanker og det nære forhold til broren, som gør, at Testament of Youth også griber én om hjertet."

Ekstra Bladet
"...alt for flagrende og flimrende til, at Vera Brittains og hendes unge venners tårevædede øjne på noget tidspunkt forplanter sig fra lærredet og ned i biografsalen."

B.T.
"På én gang bevægende, smuk og forstemmende. Blændende spillet af svenske Alicia Vikander som Vera og Kit Harrington (Jon Snow fra 'Game of Thrones') som hendes forlovede Roland."

Cinemazone
"Klassisk, redelig og absolut nydeligt leveret med fokus på de små nuancer og øjebliksbilleder af stemninger – og samtidig virkelig svær at se som andet end god dramatik, der er kommet lidt på afveje i en større biografudgivelse."

Ekko
"Instruktøren James Kent, som mestendels er kendt for en række dokumentarfilm om berømte mennesker, vil her gerne være en ny David Lean, det britiske imperiums store beskriver på det meget brede lærred med de meget bredpenslede farver. Selvbiografiens interessante tematik bliver således sovset ind i et overlækkert periodebillede af den engelske verden af i går."

Brugere

02/03-16Endnu en krigsfilm fra 1. verdenskrig.
Denne gang set fra en ung intellektuel kvindes synspunkt, som gennem frivilligt arbejde som sygeplejeske får al krigens gru ind under huden.
Det er samtidig en fortælling om mistet kærlighed og stort personligt tab.

Fakta

Medvirkende
Vera Brittain Alicia Vikander
Roland Leighton Kit Harington
Hope Hayley Atwell
Edward Brittain Taron Egerton
Hr. Brittain Dominic West
Fru Brittain Emily Watson
Victor Richardson Colin Morgan
Frøken Lorimer Miranda Richardson
Fru Leighton Anna Chancellor
Betty Charlotte Hope
Bag kameraet
Instruktion James Kent
Produktion Rosie Alison, David Heyman
Manuskript Vera Brittain, Juliette Towhidi
Fotografi Rob Hardy
Klip Lucia Zucchetti
Scenografi Jon Henson
Musik Max Richter
Genrer og relationer
Genre Drama, Krigsfilm
Undergenre Biografifilm
Nøgleord England, Feminisme, Forfatter, Første Verdenskrig, Oxford, Soldat, Sygeplejerske, Universitet
Premieredatoer
Biograf 25.06.2015
Dvd 29.10.2015
Tv-aktuel 30.05.2020
Kanal 5 kl. 03:05
Øvrige oplysninger
Land Storbritannien
Produktionsår 2014
Spilletid 129 min.
Trailer Eksternt site
Censur Tilladt for børn over 15 år Tilladt for børn over 15 år
Selskab Heyday Films, BBC Films
Biodistributør Nordisk Film
Dvd-distributør Nordisk Film

Se også...