While We're Young

Josh og Cornelia er et barnløst newyorker-par i 40'erne, som føler sig kørt fast i deres grå voksenliv. Begge får en ungdommelig saltvandsindsprøjtning, da de bliver venner med de langt yngre hipstere Jamie og Darby. Men er rulleskøjteløb, hiphopdans, sociale mediestunts og syretrip virkelig svaret på Josh og Cornelias samlivsproblemer og Joshs fejlslagne karriere som dokumentarfilmmager? © Scope

Produktionsår 2014
Genre Komedie
Instruktør Noah Baumbach
Medvirkende Ben Stiller, Naomi Watts, Amanda Seyfried, Adam Driver
Spilletid 97 min.
Biopremiere 28.05.2015
Scope-score Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Anmeldere
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Din stemme Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Naomi Watts

Med sin dobbeltrolle i David Lynchs 'Mullholland Drive' (2001) fik Naomi Watts noget der lignede sit store gennembrud efter i en årrække at have kæmpet sig igennem en række primært ubetydelige film og tv-produktioner. 'Mulholland Drive' havde nær aldrig set dagens lys. Oprindelig blev den optaget som pilotafsnit til en tv-serie for ABC. Da p...

Anmeldere

Politiken
"Den trang til opløftende at slå fast, at det er o.k. aldrig at finde (alders) hvile, er ikke særlig spændende - eller lige så velspillet som hele den komiske optakt. Men filmens komik fanger så til gengæld ungdomsfeticheringens selverkendte pinlighed, så man mærker sjælen værke."

Berlingske
"Noah Baumbach fyrer en byge af eksistentielle spørgsmål ud i biografsalen, og han blander de vigtige spørgsmål med en humor, hvor det er let at grine ad filmen og dermed sig selv. Også selv om ens identitet ikke præcis ligner karaktererne i filmen. Spørgsmål om alder og evnen til at finde sin plads og få det maksimale ud af livet er brede og eviggyldige."

Jyllands-Posten
"Dialogen er rap og præcis, og bortset fra enkelte øjeblikke - hallucinogen-seancen - holder handlingen et rimeligt tempo. Personkarakteristikken er i orden, kun forekommer Ben Stiller mig for overgearet, for unuanceret til, at man kan fatte interesse, endsige sympati for figuren."

Information
"Den gør ikke decideret ondt, dertil er den for morsomt spillet og skrevet, men den rammer ikke mindre plet i sit portræt af kriseramte mennesker og de mere eller mindre fjollede krumspring, Josh og Cordelia er villige til at gøre for at fremstå lige så unge og smarte som Jamie og Darby."

Ekstra Bladet
"...i stedet for som vanligt at være observant, charmerende og empatisk fremstår Baumbach her som en udleverende og lidt letkøbt satirisk sædeskildrer. Det klæder ham ikke."

B.T.
"...er skarp og til tider ganske sjov, men den er ikke så homogen og elegant som Baumbachs tidligere film. Mainstreamambitionerne koster."

Cinemazone
"... det er Stiller og Drivers film. Begge leverer nuancerede og pragtfuldt underspillede komiske præstationer, der kun bliver bedre, jo mere vi kommer under huden på dem."

Ekko
"Som flittig Woody Allen-elev kan Baumbach sin spiddende selvironi og repliksvedere. Og man må grine af et genkendeligt generationsportræt, hvor ungdommens forlorne stræben efter noget autentisk blot kan oversættes til retro. Og hvor en aldersforskrækket voksengeneration klamrer sig til ungdommen, men forveksler den med iPhones og iPads."

Brugere

02/03-16Accept af alder.
Moralen er under angreb.
Forskellig alder, forskellig moral. Det der var vigtigt igår, er det måske ikke imorgen.
Et ægtepar, som anser sig selv som unge må erkende at tiden er inde til at gå til næste fase i deres liv. Men for at komme dertil må de se sig selv gennem andres øjne.
Fin eftertænksom film, hvor Stiller beviser at han også har nået en alder hvor de mere eftertænksomme roller klæder ham.

05/07-15Allen-klon uden fokus eller bid
Et intellektuelt midaldrende ægtepar begynder at føle sig fremmedgjort af, at deres venners liv går helt op i kernefamilien, mens deres eget forhold er lidt stagneret. Så da manden møder en ung fan, der er fuld af energi og idealistisk gåpåmod, kaster hovedpersonerne ud i et venskab på tværs af generationer, som får dem til at føle sig unge og friske igen. Men det viser sig, at det ikke er den rene lykke at være ung med de unge.

Forfatter-instruktør Noah Baumbach har i efterhånden en håndfuld film markeret sig som en moderne arvtager efter folk som Woody Allen og John Cassavetes, nemlig med meget snakkesalige film, der typisk kaster et spydigt ironisk blik på den kreative klasse og øvre middelklasse med udgangspunkt i New York. "While We're Young" er ingen undtagelse, for her spiller ...

Fakta

Medvirkende
Josh Ben Stiller
Cornelia Naomi Watts
Darby Amanda Seyfried
Jamie Adam Driver
Leslie Charles Grodin
Fletcher Adam Horovitz
Marina Maria Dizzia
Kent Brady Corbet
Tipper Dree Hemingway
Dr. Kruger James Saito
Bag kameraet
Instruktion Noah Baumbach
Produktion Noah Baumbach, Eli Bush, Scott Rudin, Lila Yacoub
Manuskript Noah Baumbach
Fotografi Sam Levy
Klip Jennifer Lame
Scenografi Adam Stockhausen
Musik James Murphy
Genrer og relationer
Genre Komedie
Nøgleord Dokumentarfilm, Midtlivskrise, New York City, Parforhold, Venskab
Premieredatoer
Biograf 28.05.2015
Dvd 24.09.2015
Øvrige oplysninger
Land USA
Sprog Engelsk
Produktionsår 2014
Spilletid 97 min.
Link Officielt website
Trailer Eksternt site
Censur Tilladt for alle Tilladt for alle
Selskab Scott Rudin Productions
Biodistributør Scanbox
Dvd-distributør Scanbox

Se også...