Spy

Den stille og selvudslettende Susan Cooper arbejder som analytiker for CIA. Fra sin plads bag skrivebordet bærer hun en stor del af æren for flere vellykkede missioner, omend hendes indsats sjældent anerkendes. Da hendes agent i felten, Bradley Fine, pløkkes af en bulgarsk våbenhandler, melder Susan sig frivilligt til undercovertjeneste i Europa for at optrevle sagen og redde CIA's integritet. © Scope

Produktionsår 2015
Genre Action, Komedie
Instruktør Paul Feig
Medvirkende Melissa McCarthy, Jason Statham, Rose Byrne, Jude Law
Spilletid 120 min.
Biopremiere 04.06.2015
Scope-score Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Anmeldere
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Din stemme Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

I tv

  • 06.11.2020
    TV3 kl. 21:00

Anmeldere

Politiken
"...er en sjov 007-parodi, men sjovest fordi den samtidig er en såret bredside affyret mod den skønhedsfascime, som gennemsyrer også filmkulturen."

Berlingske
" De mange velturnerede jokes - der ikke mindst går på hele spionfilmgenren - får en skarp kant af den sårbarhed, der gemmer sig lige under huden på Susan Cooper, og minder os om, hvor svært det må være hele tiden at blive vejet - og fundet for tung - af sine omgivelser."

Jyllands-Posten
"Feig, der også har stået for det tjeppe manuskript, leger kækt med actionkomediegenren og ser med rette stort på, om det indviklede terrorist-atombombe-plot helt giver mening. Og så er det herligt at se Jude Law reduceret til Melissa McCarthys sidevogn. 'Spy' er i den grad hendes film."

Ekstra Bladet
"...det er ikke dybt eller vigtigt det her. Til gengæld er det formidabelt underholdende. Det tæller vel også lidt. Så kom bare med en toer."

B.T.
"...fungerer glimrende som en morsom pastiche over James Bond og andre agentfilm i den kaliber."

Ekko
"Paul Feig balancerer mellem ufattelig plat humor, spydige kommentarer og rendyrket slapstick tilsat en underliggende charme og respekt for sjove kvinders håndværk."

Brugere

02/03-16Agent actionkomedie.
Der burde snart være en selvstændig genre, indenfor dette segment. Der findes efterhånden så mange film at det ville være logisk - og flere er på vej.
Tænk bare på Jump Street filmene, Johnny English, Get Smart, Austin Powers, Kingsman: The Secret Service og mange mange flere.
Denne hører absolut til i den bedste ende af dem - dels fordi den tager et helt andet udgangspunkt, en temmelig stor dame, og dels fordi den hele vejen igennem aldrig tager sig selv seriøst. Herligt iøvrigt at se Statham i en rolle som omvandrende katastrofe. Efter min mening Melissa McCarthy's bedste rolle til dato.
Lad os bare få en 2'er..

18/06-15En veloplagt heltinde med humoristisk pondus 1
Okay, den her var en overraskelse. Jeg havde på forhånd kategoriseret "Spy" som sikkert jævnt okay, men lejlighedsvis tåkrummende. Men det er faktisk en virkelig veloplagt og morsom genreparodi, hvis stjerne lægger flere alen til sine evner som komiker.

Hele ideen i "Spy" er nemlig skrevet op ad Melissa McCarthy og ikke mindst hendes trinde korpus. Ved filmens start arbejder hun i CIA's hovedkvarter, hvor hun som digitale øjne og ører støtter én af tjenestens topagenter. Men hendes agentpartner bliver dræbt af en skrupelløs våbenhandler, som tilsyneladende kender identiteten på alle CIA's aktive agenter. Derfor tager chefen imod den selvudslettende heltindes tilbud om selv at gå i felten, og hun bliver sendt ud for at overvåge våbenhandleren, der har en lomme-atombombe til salg. Men d...

Fakta

Medvirkende
Susan Cooper Melissa McCarthy
Rick Ford Jason Statham
Rayna Boyanov Rose Byrne
Bradley Fine Jude Law
Elaine Crocker Allison Janney
Nancy Miranda Hart
Sergio De Luca Bobby Cannavale
Timothy Cress Will Yun Lee
Aldo Peter Serafinowicz
Karen Walker Morena Baccarin
Anton Björn Gustafsson
Sig selv 50 Cent
Bag kameraet
Instruktion Paul Feig
Produktion Peter Chernin, Paul Feig, Jessie Henderson, Jenno Topping
Manuskript Paul Feig
Fotografi Robert D. Yeoman
Klip Mellissa Bretherton, Brent White
Scenografi Jefferson Sage
Musik Theodore Shapiro
Genrer og relationer
Genre Action, Komedie
Undergenre Actionkomedie, Agentkomedie, Spion-og-agent-film
Nøgleord Agent, Atomvåben, CIA, CIA-agent, Forklædning, Paris, Rom
Premieredatoer
Biograf 04.06.2015
Dvd 08.10.2015
Tv-aktuel 06.11.2020
TV3 kl. 21:00
Øvrige oplysninger
Land USA
Sprog Engelsk
Produktionsår 2015
Spilletid 120 min.
Link Officielt website
Trailer Eksternt site
Censur Tilladt for børn over 11 år Tilladt for børn over 11 år
Selskab Twentieth Century Fox, Feigco Entertainment
Biodistributør Twentieth Century Fox
Dvd-distributør Twentieth Century Fox

Se også...