Jude Law

Jude Law
Englænderen Jude Law begyndte som skuespiller i The National Youth Theatre som 12-årig og forlod skolen som 17-årig for at medvirke i eftermiddags-soap'en 'Families'.

Fra 1992 og et par år frem stod den på teater, før han fandt vej til filmen, hvor han ikke er gået af vejen fra skæve roller. Law har aldrig spildt sin tid med perifære småroller, men fik praktisk talt fra begyndelsen sit navn med på filmplakaterne.

Indledningsvis medvirkede han i en række independent-film før sin første store rolle i det originale scifi-drama 'Gattaca' (1997).

Law spillede Oscar Wildes unge elsker Bosie i det litterære periodedrama 'Wilde' (1997), og hans scenestjælende medvirken som ubekymret playboy i 'The Talented Mr. Ripley' (1999) var af den kaliber, der kan få ellers rettroende heteroer til at overveje sagen engang til. Rollen indbragte Law en Oscar-nominering for bedste birolle. Law spillede sig selv i to meget udskældte film, 'Final Cut' (1998) og 'Love, Honour and Obey' (2000).

Med rollen som Gigolo Joe i Spielbergs A. I. (2001) og som lejemorderen Maguire i Sam Mendes stilfulde gangster-drama 'Vejen til Perdition' (2002) slog Law for alvor sit navn fast som en af tidens store stjerner.

Law var i en årrække gift med skuespillerinden Sadie Frost. Parret blev skilt i 2003. Sammen med blandt andre Ewan McGregor har han produktionsselskabet Natural Nylon.
Født
29/12-1972 London, England
< 1 >