Minions - 3 D (Minions)

I årtusinder har de klodsede minions - de evigt pludrende, banangule væsener fra 'Grusomme mig' - søgt efter en superskurk, som de kunne tjene. Så der er jubel i minionlejren, da det i 1968 endelig lykkes tre af dem at blive håndlangere for Scarlet Overkill, som har planer om at stjæle dronning Elizabeths krone. © Scope

Produktionsår 2015
Genre Familiefilm, Komedie
Instruktør Kyle Balda, Pierre Coffin
Medvirkende Stine Stengade, Lars Mikkelsen, Max Hansen, Kenneth Christensen
Spilletid 91 min.
Biopremiere 02.07.2015
Scope-score Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Anmeldere
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Din stemme Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Stine Stengade

Med den stort anlagte krimiserie "Edderkoppen" (2000)kom Stine Stengade ind i de fleste danske hjem i rollen som femme fatale og politidatter. Året efter fik hun sin egentlige spillefilmsdebut med en hovedrolle i den 7. dogmefilm "En kærlighedshistorie". Her spiller hun igen overfor Lars Mikkelsen. I "Den attende" (1996) har hun en lille rolle...

Anmeldere

Politiken
"... ser man 'Høj pistolføring' for sig som tegnefilm med tre ukuelige banangule mammutstikpiller i hovedrollerne, er man på sporet."

Berlingske
"... inspireret nonsens med både de sædvanlige ligegyldige konfrontationer mellem skurke og helte og adskillige perlefund som for eksempel tre beefeaters´ stripnummer på Tower of London."

Jyllands-Posten
"... en festlig, morsom og rodet affære."

Weekendavisen
"... flot lavet og fuld af skøre indfald, men faktisk er den ikke så sjov, som man kunne have håbet. Måske fordi de gule hovedpersoner er så gakkede, at det hele næsten kan være lige meget."

Information
"I anden halvdel af 'Minions', hvor minions arbejder for - og imod! - Scarlet Overkill, kommer filmen til at minde lidt for meet om tidens øvrige animations- og komedieactionfilm, og det er kun minions' indbyggede charme, der for alvor gør de tempofyldte 'løjer' seværdige."

Ekstra Bladet
"Som i de to første film er 'Minions' båret frem af ustyrligt mange morsomme momenter. Opfindsomheden er i top, og der er fuld fart på fortælletempoet fra start til slut, dog uden at den røde tråd tabes undervejs."

B.T.
"'Minions' er ikke nogen klassisk tegnefilm på linje med 'Toy Story' eller 'Shrek'. Men ligesom pop-hittet 'Happy', der fulgte med den forrige Minions-film 'Grusomme mig', er der bare ét eller andet uimodståeligt og luftigt over filmen ..."

Cinemazone
"Løjerne udspiller sig i 60'erne, og soundtracket rocker derfor. Det samme gør de mange farverige figurer, men det er meget letbenet underholdning."

Ekko
"... lidt for rodet og ustruktureret. Men den skøre, nærmest anarkistiske humor gør sig godt, og gudskelov render vores minions-venner ind i Gru – hovedpersonen fra Grusomme Mig – til sidst i filmen og binder på den måde en fin sløjfe på fortællingen, så man forlader biografmørket godt underholdt."

Fakta

Medvirkende
Scarlet Overkill (stemme) Stine Stengade
Herb (stemme) Lars Mikkelsen
Fortæller (stemme) Max Hansen
Walter (stemme) Kenneth Christensen
Madge (stemme) Xenia Lach-Nielsen
Tina (stemme) Szhirley
Walter jr. (stemme) Hans Henrik Bærentsen
Professor Flux (stemme) Henrik Koefoed
Dronning Elizabeth (stemme) Sofie Gråbøl
Bag kameraet
Instruktion Kyle Balda, Pierre Coffin
Produktion Janet Healy, Christopher Meledandri
Manuskript Brian Lynch
Klip Claire Dodgson
Scenografi Eric Guillon
Musik Heitor Pereira
Genrer og relationer
Genre Familiefilm, Komedie
Undergenre Animation, Periodefilm
Nøgleord 1960'erne, Computeranimation, Dronning, London, Prequel
Relaterede film Grusomme mig, Grusomme mig 2 - 2 D
Premieredatoer
Biograf 02.07.2015
Øvrige oplysninger
Land USA
Sprog Dansk
Produktionsår 2015
Spilletid 91 min.
Link Officielt website
Trailer Eksternt site
Censur Tilladt for alle, men frarådes børn under 7 år Tilladt for alle, men frarådes børn under 7 år
Selskab Illumination Entertainment
Biodistributør United International Pictures

Se også...