St. Vincent

12-årige Oliver flytter til Brooklyn med sin mor, Maggie. Af nød overtaler hun deres nye nabo, førtidspensionisten Vincent, til at kigge efter Oliver, mens hun er på arbejde. Vincent, der er alkoholiseret, forgældet og på alle måder et dårligt eksempel, tager Oliver med på sine daglige besøg til væddeløbsbanen og stripbaren. Mod alle odds opstår et venskab mellem drengen og den gamle gnavpotte. © Scope

Produktionsår 2014
Genre Drama, Komedie
Instruktør Theodore Melfi
Medvirkende Bill Murray, Melissa McCarthy, Naomi Watts, Chris O'Dowd
Spilletid 102 min.
Biopremiere 30.04.2015
Scope-score Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Anmeldere
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Din stemme Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Naomi Watts

Med sin dobbeltrolle i David Lynchs 'Mullholland Drive' (2001) fik Naomi Watts noget der lignede sit store gennembrud efter i en årrække at have kæmpet sig igennem en række primært ubetydelige film og tv-produktioner. 'Mulholland Drive' havde nær aldrig set dagens lys. Oprindelig blev den optaget som pilotafsnit til en tv-serie for ABC. Da p...

Anmeldere

Politiken
"Det er en fest at se Bill Murray i hans skønneste rolle siden ' Broken Flowers', mens Jamie Lieberher er prægtig som Oliver og Melissa McCarthy fint afdæmpet som hans mor."

Berlingske
"...er sød, sympatisk og befriende usentimental, men også en historie, der i sin grundsubstans er set mange gange før. At den alligevel er noget særligt, skyldes Bill Murray, der er i sit es..."

Jyllands-Posten
"Det er set før, det er en mainstreamformel, som man kan lire af sig i søvne, det er rørstrømsk, patetisk og forudsigeligt. Alligevel virker filmen næsten som en ny oplevelse."

Information
"... for det meste holder Theodore Melfien overordentlig fin balance mellem humor og drama i filmen, hvilket ikke mindst skyldes de fantastiske skuespillere..."

Ekstra Bladet
"Jeps, filmhistorien er polstret med den slags aparte makkerpar, men hvad 'St. Vincent' mangler i originalitet, kompenserer den for med human lune, skarpe replikskifter og overraskende nuancerede karakterer."

B.T.
"...selvom ' St. Vincent' som sagt ikke skriver filmhistorie, så føler man sig godt og respektfuldt underholdt."

Cinemazone
"... et behageligt bekendtskab, der respekterer sine karakterer og publikum. Den er bestemt ikke ulig, hvad vi har set mange gange før, men når det bliver fortalt på en så ferm og attraktiv måde, er det svært ikke at lade sig rive med - og knibe en lille tåre undervejs."

Ekko
"... sådan en film, som man kan lægge fra sig med et træk på skulderen: 'Den var såmænd meget sød.'"

Brugere

02/03-16Egentlig..
..havde den meget positive foromtale fået mine forventninger sat en del i vejret.
Titlen gjorde jo også sit til, at man forventede lidt af en forvandling af den gnavne gamle drukkenbolt undervejs i historien.
Men vi rammer alligevel mere et gran af realisme, krydret med Bill Murray's velkendte måde at hutle sig gennem tilværelsen som han gjorde det i Stripes (Røven af 4. division) - og flere andre fra samme skuffe.
Og det er nok mere gensynet med den figur, godt nok sammen med den hyggelige fortælling, som får de store smil frem.

17/05-15Skæv feelgood med Bill Murray i storform
Efter sin skilsmisse flytter Maggie ind i et rækkehus i Brooklyn sammen med sin 12-årige søn, Oliver. Med en presset økonomi som enlig mor har Maggie brug for at tage ekstravagter på sit sygeplejerskejob, og hun begynder modstræbende at betale den pensionerede nabo Vincent for at passe Oliver. Men Vincent er langtfra nogen normal babysitter, for han er en småalkoholiseret spillefugl, der bl.a. tager Oliver med på barer og væddeløbsbanen og lærer ham at slås.

Den debuterende forfatter-instruktør Theodore Melfi scorede ét af sidste års overraskende amerikanske hits med denne skæve feelgood-komedie, der bl.a. blev nomineret til en Golden Globe for bedste komedie. Den bevæger sig ad velkendte feelgood-spor med sin historie om at se det gode i andre mennesker, illustreret via det aparte ve...

Fakta

Medvirkende
Vincent Bill Murray
Maggie Melissa McCarthy
Daka Naomi Watts
Broder Geraghty Chris O'Dowd
Zucko Terrence Howard
Oliver Jaeden Lieberher
Sygeplejerske Ana Kimberly Quinn
Træner Mitchell Lenny Venito
Terry Nate Corddry
Ocinski Dario Barosso
Bag kameraet
Instruktion Theodore Melfi
Produktion Peter Chernin, Theodore Melfi, Fred Roos, Jenno Topping
Manuskript Theodore Melfi
Fotografi John Lindley
Klip Sarah Flack, Peter Teschner
Scenografi Inbal Weinberg
Musik Theodore Shapiro
Genrer og relationer
Genre Drama, Komedie
Nøgleord Alkoholiker, Babysitter, Hestevæddeløb, Krigsveteran, Naboskab, New York, Prostitueret, Umage par
Premieredatoer
Biograf 30.04.2015
Dvd 10.09.2015
Øvrige oplysninger
Land USA
Sprog Engelsk
Produktionsår 2014
Spilletid 102 min.
Trailer Eksternt site
Censur Tilladt for børn over 11 år Tilladt for børn over 11 år
Selskab Weinstein Company, The, Crescendo Productions, Chernin Entertainment, Goldenlight Films
Biodistributør Scanbox
Dvd-distributør Scanbox

Se også...