Kapring i høj fart (Under Siege 2: Dark Territory)

Terroristlederen Travis Dane har, med kontrollen over et nyt våben til masseødelæggelse, planer om at jævne Washington med jorden. Han har med sin gruppe kapret et tog, men kok og ex-frømandssoldat Casey Ryback er tilfældigvis ombord på samme tog. Når kokken folder sig ud, er det svært at være terrorist. © Scope

Produktionsår 1995
Genre Action
Instruktør Geoff Murphy
Medvirkende Steven Seagal, Eric Bogosian, Everett McGill, Katherine Heigl
Spilletid 105 min.
Biopremiere 21.07.1995
Scope-score Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Anmeldere
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Din stemme Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Anmeldere

Scope
Business as usual

Steven Seagal spiller sin sædvanlige rolle i endnu en gennemsnitlig Hollywood-actionfilm. Det leverer varen, og ikke mere.

"Kapring i høj fart" følger en misbrugt, men effektiv, formula inden for action-filmen: En bande målrettede, intelligente og teknologisk veludstyrede terrorister vil udføre en grusom gerning, hvis de ikke får et astronomisk pengebeløb i betaling. Helt tilfældigt befinder en effektiv politimand sig på rette sted, og med den rette dosis vold, benarbejde og ironiske 'one-liners' kan han gøre kål på de grimme forbrydere og redde dagen. Den klichéskabende film inden for denne gren af action-filmen var "Die Hard" (1990), og med Bruce Willis som vor hårdt prøvede helt, fostrede den en lang række kloner som "Die Hard 2" og "3", "Passenger 57" og "Speed".

Overse aldrig kokken
"Kapring i høj fart" (Under Siege 2) er det seneste skud på stammen, og ligesom i forgængeren, "Kapring på åbent hav", spiller den lakoniske karate-ekspert Steven Seagal hovedrollen som Casey Ryback. Han skal forestille at være en special-trænet agent-type, med en side-interesse for madlavning, hvorfra filmens noget kuriøse undertitel "...men de havde glemt kokken!" stammer.

Denne gang udspiller handlingen sig på et tog, hvilket giver storslåede actionmuligheder, som utallige westerns allerede har bevist. Der kravles og klatres så det er en lyst. Terror-truslen findes denne gang i en jordskælvs-satellit, Grazer One, der via computerforbindelse kapres af en gal og forsmået videnskabsmand og en benhård terrorist. Ombord på toget befinder sig to mennesker med koden til satellitten, og da stålmonstrets høje fart ydermere besværliggører radar-sporing, bliver det almindelige passagertog til terroristernes med vold overtagede base. Heldigvis for menneskeheden befinder Steven Seagal sig på toget.

Uden charme
"Kapring i høj fart" leverer god spænding og udpenslet vold, som kun Hollywood kan gøre det. Ingen dikkedarer og ingen stilistiske eksperimenter; den kværner derudaf med samme pondus som titlens tog, dog uden at opnå "Die Hard"-filmenes hæsblæsende tempo.

Man savner også Bruce Willis' charme. Steven Seagal er Hollywoods kedeligste skuespiller i Hollywoods kedeligste rolle, og latterligt selvsmagende frembringer han et mislykket De Niro'sk indtryk af undertrykt farlighed. Som da han skal fortælle sin niece om livets sandheder: "Time goes by, it seems to fly, and before you know it - things happen." Det er muligt, at Steven Seagal har det sorte bælte i karate, men nok så mange brådne pander kan ikke redde hans katastrofale figur, når andre film kan levere samme voldelige vare.

Ydermere fremstår Seagal som en veritabel superhelt, ulasteligt klædt i sit sorte tøj, og hans bemærkning da han rammes af en kugle ("You think this is being shot!?!") opsummerer situationen: Vi er aldrig i tvivl om, at Seagal vil klare ærterne, og frem for at sidde på kanten af sæderne læner vi os tilbage som vidner til en opvisning i halsbrækkende stunts.

Seagal spiller en ganske anden urealistisk figur end Bruce Willis' gennemtæskede og trængte politimand, hvilket giver sig udtryk i det voldsomt karikerede galleri af bipersoner og dialogens teknologiske snik-snak. "Kapring i høj fart" springer dermed helt ud på tegneseriens og pubertetsdrømmenes overdrev, og hvis man er til den slags, er der valuta for pengene. Andre filmtilskuere skal ikke forvente den store oplevelse.

Brugere

05/04-10kapring i høj fart
kapring i høj fart år 1995 skuespiller steven seagal, instruktør geoff murphy.

mande der gjorde klart skib i kapring på åbent hav suser nu derudaf som et lokomotiv steven seagal spiller atter den tidligere frømand casey ryback ( steven seagal) i den eksplosive kapring i høj fart instrueret af geoff murphy en frafalden elektronikekspert (erik bogosian) har kapret det elegante passager tog grand continental og gjort det til en rullende komandocentral for en frygtindgydende våben satellit men en passager, ryback lader sig ikke sådan fange nu er toget en slagmark, satelliten har sit mål i sigte, og et godstog med benzin er på vej mod grand continental. kan ryback forpurre kapringen klar til afgang

kapring i høj fart overraskede mig ikke jeg forventeded lidt mere men det var stadig væk ...

05/04-10kapring i høj fart
kapring i høj fart år 1995 skuespiller steven seagal, instruktør geoff murphy.

mande der gjorde klart skib i kapring på åbent hav suser nu derudaf som et lokomotiv steven seagal spiller atter den tidligere frømand casey ryback ( steven seagal) i den eksplosive kapring i høj fart instrueret af geoff murphy en frafalden elektronikekspert (erik bogosian) har kapret det elegante passager tog grand continental og gjort det til en rullende komandocentral for en frygtindgydende våben satellit men en passager, ryback lader sig ikke sådan fange nu er toget en slagmark, satelliten har sit mål i sigte, og et godstog med benzin er på vej mod grand continental. kan ryback forpurre kapringen lar til afgang

kapring i høj fart overraskede mig ikke jeg forventeded lidt mere men det var stadig væk g...

10/06-03jeg mener...
Anonym
... At Seagal sutter røv! Det er kedeligt at se på for han har ikke på et tidspunkt problemer med nogle af skurkene! han tæver dem uhæmmet og polere sit "stoneface"! Det er hvad han kan! The Foreigner" er dog endnu ringere for der er ikke engang sørlig meget action og det er jo trods alt Seagals varemærke!

Slutningen på "Kapring i høj fart" er også latterlig dårlig lavet hvor "super" skurken falder ned i flamerne og alt det! Lamt!!!

10/06-03Jeg synes...
Anonym
At den er for lad. Ikke engang et spændende setup....Die Hard på Et Tog...Wow! Rygtet vil dog vide at der er en treer på trapperne.

10/06-03Tag jer sammen!
Anonym
Her er endelig en god 2er og jeg glæder mig til nr. 3.

17/10-02Bedre end den første.......
Anonym
En god underholdning og solid spændende og vellavet actionfilm. Helt klart bedre end den første. Der er lidt mere gang i den, og flottere scener.

En ok action film der sparkes i gang med det samme..........

Under Siege får 3 stjerner

Under Siege 2 får 4 stjerner

06/06-02Overrasket (?)
Anonym
Fornøjelig efterfølger til den første "Under Siege", med massere af medrivende og vellavet action og solid spænding. Jeg fandt faktisk denne her en smule bedre end første film. Man skal (selvfølgelig) sluge nogle kameler, som så ofte i denne slags actionfilm, men jeg følte mig godt underholdt med denne usandsynlige action-og spændingsfilm med en noget utænkelig historie.

Fakta

Medvirkende
Casey Ryback Steven Seagal
Travis Dane Eric Bogosian
Penn Everett McGill
Sarah Ryback Katherine Heigl
Bobby Zachs Morris Chestnut
Merc #1 Peter Greene
Merc #2 Patrick Kilpatrick
Merc #3 Scott Sowers
Female Merc Afifi
Admiral Bates Andy Romano
Bag kameraet
Instruktion Geoff Murphy
Produktion Arnon Milchan, Steve Perry, Steven Seagal
Manuskript Richard Hatem, Matt Reeves
Fotografi Robbie Greenberg
Klip Michael Tronick
Scenografi Albert Brenner
Musik Basil Poledouris
Genrer og relationer
Genre Action
Premieredatoer
Biograf 21.07.1995
Dvd 29.10.1999
Øvrige oplysninger
Land USA
Produktionsår 1995
Spilletid 105 min.
Censur Tilladt for børn over 15 år Tilladt for børn over 15 år
Solgte billetter 65.175
Selskab Warner Bros., Regency Enterprises
Biodistributør Sandrew Metronome

Se også...