Produktionsselskab: Warner Bros.

Allerede i 1907 begyndte de fire brødre Harry, Albert, Sam, and Jack Warner at producere og distribuere film, men det var først efter deres første succes i 1917 med ’My 4 Years In Germany’ at de indskrev sig i filmhistorien. I 1918 åbnede brødrene West Coast Studio på Sunset Boulevard i Hollywood men ændrede i 1922 navnet til Warner Bros og grundlagde dermed hvad der skulle blive et af verdens største mediehuse.

I 1927 producerede Warner verdens første film med lyd, The Jazz Singer, og slog dermed for alvor firmaet navn fast i Hollywood.

I begyndelsen af 80’erne opkøbte Warner Bros. Samuel Goldwyn Studios og i 1988 overtog Warner Lorimar Studios. I 1989 fusionerede Warner Bros. med bladhuset Time-Life og dannede mediekoncernen Time Warner, der igennem 90’erne opkøber og udvider inden for tv, film, musik og print. Time Warner fusionerer med AOL, USA’s største internetudbyder, i 2000.

Fra Warner Bros. studierne stammer også en mængde tegneserie-figurer. Den mest kendte er nok Snurre Snup, der blev født i 1940. Af andre kendte figurer kan nævnes katten Sylvester, Roadrunner og Daffy the Duck.

Warner Bros. står bag en mængde af filmhistoriens store kassesucceser her iblandt Harry Potter-serien og Batman-serien.

< 1 2 3 4 5 >