The Hateful Eight

I en diligence bumler dusørjægeren John Ruth og hans kvindelige fange gennem Wyomings barske vinter. På deres rute mod byen Red Rock møder de en tidligere soldat og en sydstatsoverløber, som påstår at være ny sherif i Red Rock. Vejret tvinger gruppen til at søge ly i en afsides manufakturhandel. Her sidder fire andre rejsende, og som snestormen tager til, stiger spændingerne mellem de otte i hytten. © Scope

Produktionsår 2015
Genre Western
Instruktør Quentin Tarantino
Medvirkende Kurt Russell, Samuel L. Jackson, Jennifer Jason Leigh, Michael Madsen
Spilletid 168 min.
Biopremiere 07.01.2016
Scope-score Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Anmeldere
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Din stemme Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Samuel L. Jackson

Som den bibelkyndige hitman Jules i 'Pulp Fiction' (1994) brændte Samuel Leroy Jackson igennem, så selv de mest tungnemme biografgængere mærkede vibrationerne. Med sin benhårde frækhed og magnetisme er han blevet indbegrebet af sort coolness på det hvide lærred i Hollywood-regi. Han har i 1990'erne været myreflittig både i mainstream-produkti...

Anmeldere

Politiken
"Men selv om det altid er en fryd at høre Samuel L. Jackson lege funky slangetæmmer med det amerikanske sprog, er der desværre voldsomt meget verbaliseret tomgang i filmens første og meget lange del."

Berlingske
"Spændingen er let stigende på nær en periode midtvejs, hvor det vil gå for langsomt for de utålmodige, men man må beundre Tarantino for at føre sin vision helt igennem og være tro mod sin cocktail af vold, humor og hilsener til filmhistorien."

Jyllands-Posten
"Det er en ekstremt ordrig film med en masse knaldperler i dialogen, og vi skal omtrent halvdelen hen, før dramaet eksploderer, men så opslår helvede en filial i the haberdashery, der er én stor lokalitet, hvor kameraet bevæger sig nærmest atletisk, og klipningen er så diskret, at den knap bemærkes."

Ekstra Bladet
"Det plejer dog at være ganske underholdende om ikke andet, men jeg kedede mig faktisk under store dele af 'The Hateful Eight', som sammen med 'Death Proof ' står som hans hidtil svageste."

B.T.
"...er ikke Quentin Tarantinos stærkeste film. Men selv når ' Kill Bill'-mesteren bliver i fjerde gear, er han bedre end de fleste."

Cinemazone
"'The Hateful Eight' er i vid udstrækning endnu et drønstærkt eksempel på, hvor eksperimenterende og stærk en fortæller Tarantino er, men også en klar reminder om, at formen og den rendyrkede filmelskende underholdning har det med at vinde over de dybere pointer i Tarantinos hænder."

Ekko
"Aficionados af cowboyderfilm må vente tålmodigt, før der trækkes fra hoften, men det storslåede i Tarantinos intellektuelt pirrende western sker i det små."

Brugere

13/09-16Scope er pjattet med "The Hateful Eight" 1

02/03-16Mørkere Tarantino.
Ennio Morricone's fantastiske musik passer perfekt til stemningen, og den runger stadig som et ekko i mit hoved.
Lad mig med det samme understrege at filmen ikke er for alle.
Den savner den lette humor som Pulp Fiction, Inglorious Bastards og Django Unchained havde. Den er stadig fyldt med humor, men den er mørkere.
Jeg kan sagtens følge Tarantino når han udtaler at han kan forestille sig filmen overført til teater - det vil den egne sig perfekt til. Vi har kun to lokationer en diligence og en kro, og det giver faktisk en følelse af teater.
Nogle mener at det er "Håndlangerne" overført til western - men jeg kan også se elementer fra Pulp Fiction, Kill Bill og Django Unchained i den.
Filmen er stram og intens og føles ikke for lang. Jeg glæder mig allerede til at gense den.

18/01-16Traumer i Vildnisset
Tarantino beviser, endnu engang, at han er blandt vor tids bedste post-modernistiske filmskabere! Der er meget, endda rigtig meget, at holde af i filmens første to timer. Den minimalistiske setting og plottet, der drilsk leger med vores forventninger om hvad en Tarantino-western bør være.
Her er vi tilbage i Reservoir Dogs-dagene, hvor karakterenes dialog fortæller mere om dem end handlingerne. Robert Richardsons fantastiske fotografering, der lader sig inspirere af alt lige fra Leone til Carpenter henover De Palma, hvor kameraet langsomt dvæler ved karakterenes ansigtudtryk og kropssprog. Den ulidelige følelse af mistillid og underliggende vold, der altid ligger på lur. Sidst, men ikke mindst historiens behandling af nogle tunge emner omkring konsekvenserne af den amerikanske borgerkri...

17/01-16Boy, you'll be a man soon
Spoilers,

Tarantino har altid været langt fra barely legal, men med H8 er han nu blevet mature. Instruktører peaker som bekendt normalt før de fylder 50 år, så man skal ikke forvente mirakler i H8, men mindre kan gøre det og gør det til fulde. Filmen har ikke den æstetiske elegance fra det tilsvarende kammerspil Reservoir Dogs. Den er ond, bitter og hadefuld og viser i hvert fald fire forskellige måde at dræbe på.

Historien tilhører den - hvis man skal tro ham - kommende sherif Mannix. Han testes og består prøven i real life, langt fra jobudnævnelsens formelle hæder. Filmens "grand moment" er da Warrens revolver klikker og Mannix er den eneste person med våbenautoritet tilbage. Dér sættes hans identitet og moral på prøve, i valget dybest set mellem en kvinde og en negers jævnbyrdi...

09/01-16The H8tful Tarantino
The Hateful Eight er Quentin Tarantino's nyeste film, og har Samuel Jackson, Kurt Russel og Jennifer Jason Leigh i hovedrollerne. Tidligt i filmens produktion, blev det oprindelige manuskript faktisk offentliggjort på Internettet, men Tarantino besluttede (heldigvis) at lave filmen alligevel.

Det her er en TYPISK Tarantino film, med iskold dialog, masser af vold og en lang spændingsopbygning. Næsten hele filmen foregår i en hytte, hvor otte mennesker er samlet, og hvis man kender Tarantino's film, så ved man nok at det ikke ender så godt. Det bliver desværre lidt langtrukkent nogle gange, og jeg mener at Tarantino kunne have forkortet sin film med måske 20 minutter, så havde det nemligt været perfekt.

Jeg synes filmen var rigtig god, fordi Tarantino brugte lang tid på at opbygge n...

08/01-16De hadefulde 15
En film, der næsten udelukkende foregår indenfor fire vægge, forstår jeg altså ikke helt ideen med skyde filmen i 70mm. Vil man lave en slags hyldest til Godard, havde et mere intimt valg af kamera og format været langt mere hensigtsmæssigt.

Og nu kort om filmen. Lidt undervældende må jeg erkende, men jeg morede mig store dele af filmen, selvom jeg på et tidspunkt også følte, den blev langtrukken. Super præstationer med god energi og overskud. Fine kommentarer til og om borgerkrigen. Filmen sender en smuk hilsen til klassikeren "The Thing" også selvom QT ikke når det samme niveau i suspens, som Carpenter. Og her synes jeg filmen led lidt. Den manglede suspens. Et par klodsede eksekvering mod slut skadede lidt helhedsindtrykket, men overall synes jeg QT stadig holder et rimeligt nivea...

07/01-16Tarantino og de otte revolver-røvhuller i en intens trykkoger af en træhytte
Hvad får man, når Quentin Tarantino i årene efter den amerikanske borgerkrig lukker otte suspekte typer inde i en træhytte midt i en snestorm? Svaret er The Hateful Eight.

En pokkers medrivende og veldrejet intens film, der stort set kun udspiller sig inden for hyttens fire klaustrofobiske vægge og varer hele tre timer. Tre forrygende timer, vel at mærke. Imponerende.

- Læs evt. videre på Filmskribenten.dk: http://filmskribenten.dk/?p=21182

06/01-16Stor skuffelse...!
Tarantino, ja, det er sgu på f.... tide, at du stopper din filmkarriere...

I særdeleshed, hvorpå du tilmed og ubønhørligt misbruger Ultra Panavision filmformatet til ingen verdens nytte. Du burde skamme dig ..!

Fakta

Medvirkende
John 'The Hangman' Ruth Kurt Russell
Major Marquis Warren Samuel L. Jackson
Daisy Domergue Jennifer Jason Leigh
Joe Gage Michael Madsen
Oswaldo Mobray Tim Roth
Sherif Chris Mannix Walton Goggins
General Sandy Smithers Bruce Dern
Bob 'The Mexican' Demián Bichir
O.B. Jackson James Parks
Six-Horse Judy Zoe Bell
Minnie Mink Dana Gourrier
Jody Channing Tatum
Bag kameraet
Instruktion Quentin Tarantino
Produktion Richard N. Gladstein, Shannon McIntosh, Stacey Sher
Manuskript Quentin Tarantino
Fotografi Robert Richardson
Klip Fred Raskin
Scenografi Yohei Taneda
Musik Ennio Morricone
Genrer og relationer
Genre Western
Nøgleord Dusørjæger, Hævn, Snestorm
Premieredatoer
Biograf 07.01.2016
Dvd 06.05.2016
Øvrige oplysninger
Land USA
Produktionsår 2015
Spilletid 168 min.
Trailer Eksternt site
Censur Tilladt for børn over 15 år Tilladt for børn over 15 år
Selskab Weinstein Company, The
Biodistributør Scanbox
Dvd-distributør Scanbox

Se også...