Mens du sov (While You Were Sleeping)

Sandra Bullock spiller hovedrollen i denne romantiske komedie om pigen Lucy, der forelsker sig i drømmeprinsen Peter (Peter Gallagher), som hun beundrer på afstand. Han går i koma under dramatiske omstændigheder, første gang de tilfældigt mødes. Da han vågner op mange dage og mange misforståelser senere, er intet som det var. Lucys følelser har også været en tur i rutschebanen, mens han sov... © Scope

Produktionsår 1995
Genre Drama, Komedie
Instruktør Jon Turteltaub
Medvirkende Sandra Bullock, Bill Pullman, Peter Gallagher, Jack Warden
Spilletid 103 min.
Biopremiere 11.08.1995
Scope-score Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Anmeldere
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Din stemme Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Peter Gallagher

Peter Gallagher havde en længere karriere på teatret og i tv bag sig, da han slog igennem i Soderberghs 'Sex, løgn og video' (1989). Fyren med de buskede øjenbryn er ofte castet som en skidt fyr eller blot en amoralsk overlever, og han gør det rigtig godt i film som 'The Player' (1992), 'Short Cuts' (1993) og 'Det skjulte' (1995). En lettere grån...

Anmeldere

Scope
En moderne Tornerose

- med forbehold

Lucy er en dagdrømmer. I sin ensomme tilværelse med en lille lejlighed, en kat og et kedeligt job ved jernbanen, drømmer hun om Peter, der hver dag køber en billet hos hende, men aldrig værdiger hende et blik. I hvert fald ikke før den dag, hvor han et øjeblik senere bliver overfaldet og ender bevidstløs på jernbanesporet.

Lucy handler hurtigt og redder Peters liv, men han er gået i en dyb koma og kommer på hospitalet. Her møder hun Peters familie, og efter nogle misforståelser og forviklinger tror de alle, at hun er forlovet med Peter.

De tager sig godt af Lucy, og hun opdager, hvad hun savner i sit ensomme liv - en familie. Men komplikationerne hober sig op, og da Peters bror, Jack, dukker op med både mistanker og sympatier, bliver hele situationen endnu mere umulig.

Sød og banal
"Mens du sov" er en sød lille komedie med romantik og forviklinger. Den siger søde og banale ting, som at man skal følge sit hjerte, leve sine drømme ud og være ærlig. Den er ikke særlig original, men ind i mellem ret morsom, og man føler sig egentlig godt tilpas i selskab med Lucy, Jack og resten af familien.

Filmen er af den type, der skal reddes hjem på charmen. I den sammenhæng har den et stærkt kort på hånden med Sandra Bullock. Bortset fra den himmelråbende utroværdighed at hun skulle leve et ensomt og kedeligt liv, er hun perfekt i rollen som den dejlige, lidt generte og meget hjertevarme Lucy. Man kan ikke andet end overgive sig til hende, når hun pludselig kastes ind i sin egen dagdrøm og komplet forvirret prøver at finde sine ben igen, altimens man prøver at finde ud af, om det er smilet eller øjnene, der efterlader én forsvarsløs. Ingen tvivl om at det er hendes film; hun er dens største aktiv, og det er heldigvis lige nøjagig nok til at bære den i mål.

Det bedste modspil får hun fra Jack Warden, der har rollen som Saul, en ven af familien gennem mange år. Han spiller med en velgørende distanceret pragmatisme - f. eks. da han af rent strategiske årsager taler dunder til den fuldstændigt uforstående Peter, der netop er vågnet af sin koma og tror, han lider af hukommelsestab.

De øvrige - med Bill Pullman i spidsen som en god, (k)ærlig og jævnt kedelig type - er lidt farveløse: de ødelægger sådan set ikke noget, men de bidrager heller ikke til at løfte projektet over gennemsnittet.

Gennemsnitlig
Det er nemlig præcis den beskrivelse, der passer bedst: "Mens du sov" er en gennemsnitsfilm. Ikke sådan rigtig god, men heller ikke dårlig. Har man tendens til at blive irriteret over indholdstynde amerikanske gennemsnitsproduktioner, bør man investere i en anden biografbillet. Men er man til små romantiske komedier eller Sandra Bullock, så kan den bestemt anbefales, og jeg skal være den første til at ønske god fornøjelse.

Brugere

02/10-04Gennemsnitlig romantisk komedi
Anonym
En gennemsnitlig romantisk komedie, med en masse amerikanske klicheer, og en for sukkersød handling.
Heldigvis har Turteltaub valgt nogle gode skuespillere: Sandra Bullock og Bill Pullman, havde det ikke været for dem, tror jeg ikke jeg havde set filmen de 10-15 gange, som jeg har.
De trækker helt klart filmen fra et 2-tal til et 4-tal

03/01-03Dejlige Sandra
Anonym
Hvor er Sandra Bullock bare utrolig sød og dejlig i denne skønne romantiske komedie. Den er selvfølgelig overdrevet nogle enkle steder, og lettere urealistisk, men det reddes af gode skuespillere og et vittigt manuskript. Og så er historien ikke så ringe endda. Sandra er selvfølgelig perfekt i rollen, som enlig pige der drømmer om den eneste ene. Men også Peter Boyle som familiens overhoved, Jack Warden som familiens trofaste ven er ligeledes sjove i deres bi-roller. Men også Bill Pullman fortjener stort ros. Det her nok en af hans bedste roller siden hans debut i 86 (tror jeg det var), med filmen Hvem snører hvem. Ham og Sandra klæder hinanden utrolig godt sammen på lærredet og de to har klart de bedste scener sammen i filmen. Alt i alt en rigtig dejlig lunefuld komedie. Den er rigtig h...

02/01-03Få Et Smil På Læben
Anonym
Håbløst forelsket billetkontrollør (Bullock), bilder ukendt familie ind, at hun er kæreste med deres søn, som ligger i koma.

Sød kærlighedskomedie og velfungerende underholdning for romantiske hjerter. God, men har også tendens til at ryge i dybe og meget typiske amerikanske klicheer.

Men en charmerende film til at blive i godt humør af.

Fakta

Medvirkende
Lucy Eleanor Moderatz Sandra Bullock
Jack Callaghan Bill Pullman
Peter Gallagher Peter Gallagher
Saul Jack Warden
Elsie Glynis Johns
Ox Callaghan Peter Boyle (II)
Midge Callaghan Micole Mercurio
Jerry Wallace Jason Bernard
Joe 'Joey' Fusco, Jr. Michael Rispoli
Ashley Bartlett Bacon Ally Walker
Bag kameraet
Instruktion Jon Turteltaub
Produktion Roger Birnbaum, Joe Roth
Manuskript Daniel G. Sullivan, Fredric LeBow
Fotografi Phedon Papamichael
Klip Bruce Green
Scenografi Garreth Stover
Musik Randy Edelman
Genrer og relationer
Genre Drama, Komedie
Undergenre Romantisk komedie
Nøgleord Falsk identitet, Koma
Premieredatoer
Biograf 11.08.1995
Øvrige oplysninger
Land USA
Produktionsår 1995
Spilletid 103 min.
Censur Tilladt for alle, men frarådes børn under 7 år Tilladt for alle, men frarådes børn under 7 år
Solgte billetter 62.731
Selskab Hollywood Pictures, Caravan Pictures
Biodistributør Buena Vista

Se også...