El Club

Fire katolske præster er blevet forvist til en lille, chilensk kystby for at sone de synder, de har begået i deres præstegerning. En nonne, søster Mónica, holder strengt opsyn med firkløveret. Præsterne er faldet godt til i huset på stranden og nyder at træne greyhounds til hundevæddeløb. Da en femte pastor ankommer, fader Lazcano, tager situationen dog en uforudset og ubehagelig drejning. © Scope

Produktionsår 2015
Genre Drama
Instruktør Pablo Larraín
Medvirkende Roberto Farías, Antonia Zegers, Alfredo Castro, Marcelo Alonso
Spilletid 98 min.
Biopremiere 29.10.2015
Scope-score Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Anmeldere
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Din stemme Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Anmeldere

Politiken
"...er et subtilt og velspillet drama, som fra en ny vinkel kaster lys på skeletterne i den katolske kirkes skabsbeholdning."

Berlingske
"...fortalt med blik for tilværelsen og ikke mindst troens absurditet, kulsort humor og en kritik af det etablerede, katolske, system, der er så besk, at man skulle tro, at chilenske Pablo Larrain var direkte i familie med østrigske Ulrich Seidl."

Jyllands-Posten
"Samtidig fortæller Larrain historien med skæv loyalitet over for sine figurer, med en melankolsk humor og elegant samfundskritik. Det er intet mindre end et stykke fornemt filmkunst."

Weekendavisen
"... 'El Club' er ren og realistisk. Den ser virkelig sine karakterer, og ved, at mørket ikke forsvinder, fordi man forbyder natten ved lov."

Information
"Lovens bogstav og virkelighedens verden kan godt være svært forenelige, og i chilenske Pablo Larraíns strålende El Club bliver diskussionen om det gode og det onde til et tungt gråvejr af tågede nuancer. Ja, filmen er faktisk ofte fotograferet i et nærmest diset lys, i en grågrumset billedkvalitet."

Ekstra Bladet
"En af den slags film, der sniger sig ind på en bagfra og nægter at give slip, når den ført har bidt sig fast. Uforglemmelig."

Cinemazone
"...selve temaet i El Club er skrevet med neon i enhver scene. Det vil gøre den til oplæg for megen diskussion for mange, men vil lade ligeså mange kolde."

Ekko
"Filmen er skudt i atmosfærefyldt widescreen, og det giver virkelig nogle utrolige billeder i en verden af tusmørke, illegale hundevæddeløb, forblæste strande og et hus med nedrullede gardiner."

Fakta

Medvirkende
Sandokan Roberto Farías
Søster Mónica Antonia Zegers
Fader Vidal Alfredo Castro
Fader García Marcelo Alonso
Alejandro Goic
Alejandro Sieveking
Jaime Vadell
Paola Lattus
Diego Muñoz
Erto Pantoja
Bag kameraet
Instruktion Pablo Larraín
Produktion Juan de Dios Larraín, Pablo Larraín
Manuskript Guillermo Calderón, Pablo Larraín, Daniel Villalobos
Fotografi Sergio Armstrong
Klip Sebastián Sepúlveda
Musik Carlos Cabezas
Genrer og relationer
Genre Drama
Nøgleord Chile, Katolik, Præst, Selvmord
Premieredatoer
Biograf 29.10.2015
Øvrige oplysninger
Land Chile
Produktionsår 2015
Spilletid 98 min.
Trailer Eksternt site
Selskab Fabula
Biodistributør Angel Films

Se også...