Deadpool

Lejesoldaten Wade Wilson får konstateret kræft. Han indvilger i at være forsøgskanin i et eksperiment, som giver ham helbredende kræfter. Desværre gør forsøget ham også vansiret og mentalt afsporet. I sin nye identitet som den rablende, rapkæftede og temmelig voldelige superhelt Deadpool går han på jagt efter mutanten Ajax, som stod bag det eksperimentelle program. © Scope

Produktionsår 2016
Genre Action, Komedie
Instruktør Tim Miller
Medvirkende Ryan Reynolds, Morena Baccarin, Ed Skrein, Gina Carano
Spilletid 108 min.
Biopremiere 11.02.2016
Scope-score Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Anmeldere
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Din stemme Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Anmeldere

Politiken
"Man kunne argumentere for, at [det er] tegn på underholdningsindustriens kollaps, et forsøg på at pumpe energi tilbage i systemet ved at overgøre egne trick og samtidig grine ad dem. Men det fungerer også effektivt og underholdende som sådan."

Berlingske
"...er en rablende sortsynet morsom og sprællevende anti-superhelt, der egenhændigt vil forlænge Marvels regime i biograferne med endnu et årti, hvad man på én gang frygter og er glad for."

Jyllands-Posten
"Flødebollen Ryan Reynolds, der får gjort grin med sig selv, spiller forrygende, og Tim Millers instruktion er lige i øjet. Sådan kan superhelte også se ud."

Information
"'Deadpool' er sjofel, splattet, ukorrekt på alle måder, fuld af referencer til sig selv og andre superheltefilm og helt vild sjov."

Ekstra Bladet
"... for det meste faktisk ret morsomt og ganske underholdende med en befriende selvironisk undertone."

B.T.
"Ryan Reynolds ER 'Deadpool' og omvendt. Jeg var underholdt og ser med smil frem til efterfølgeren."

Cinemazone
"Der er helt sikkert for store udsving i tonefaldet, når vi går fra flabet komik til kræftkrise og brudte relationer, men man tilgiver 'Deadpool' meget, fordi den så ofte er så sjov, som den er."

Ekko
"... et forfriskende bud på en superheltefilm, der uden skam i livet ironiserer over alle genrens regler."

Brugere

29/03-16Stjæler fra andre film, uden hæmninger.
Men på en ganske charmerende måde.
Scenen hvor Deadpool brækker arme og ben stammer fra den sorte ridder i Monty Python og de skøre riddere. Sengescenerne med kæresten er stærkt inspireret af Høj Pistolføring. Ismaskinen er damptromlen fra A fish called Wanda.
Oversættelsen giver filmen en ekstra diminsion, altså hvis man er ældre end 40 år. Hvis ikke undrer man sig sikkert over mange af de ældre kvindelige navne som bliver nævnt - men det er herligt forfriskende humor.
100 % charme 80 % teknisk udførsel og 60 % historie - men det holder, jeg glæder mig til den næste.

01/03-16The Merc with a Mouth filmatiseret helt rigtigt
Marvels mest provokerende mainstream-superhelt lander omsider på det store lærred i sin egen film, efter at han tilbage i 2009 havde en mindre rolle i "X-Men Origins: Wolverine".

Hovedpersonen er en yderst kompetent, ultrakæk lejesoldat, der tjener sine penge i en kynisk underverden. Han har et godt liv med en dejlig kæreste - indtil han får konstateret kræft i terminalfasen. Et hemmelighedsfuldt firma dukker belejligt op med et tilbud om at kurere ham, og behandlingen gør ham i praksis udødelig, hvilket er baggrunden for superhelteidentiteten som Deadpool. Men prisen er, at han også bliver voldsomt vansiret, og selvfølgelig har firmaet skumle planer med ham.

"Deadpool" fungerer primært som introduktion af hovedpersonen og hans baggrundshistorie, og heldigvis har den debuterende i...

28/02-16Superhelt med humor
Deadpool er den nyeste Marvel-film, og denne gang skuffer det populære filmselskab heller ikke, med at lave underholdning med god kvalitet.

En af de ting jeg kunne lide i filmen var selve Deadpool's karakter. Ryan Reynolds gør det rigtig godt som den humoristiske superhelt, og der bliver i hvert fald ikke sparet på alle de sjove jokes. Det kan nogle gange være et problem i filmen, men for det meste ender det bare med at man begynder at grine. Det er helt sikkert en af de sjoveste superheltefilm nogensinde, og det var bare fedt at se.

Actionscenerne var også meget underholdende og også godt filmet. Filmen var bare rigtig godt instrueret og gennemtænkt. Det var også en meget voldelig superheltefilm og det virkede netop rigtig godt, synes jeg. Filmen har også en meget simpel handling ...

12/02-16Deadpool skaber fornyet respekt for Marvel.
Deadpool kommer med sin politisk ukorrekte hovedperson på et tidspunkt, hvor Marvels superheltekorthus er lige ved og kollapse under formulariske skabelsesberetninger, skabelonagtige handlinger og forudsigelige endelige opgør.

Med den undervurderede speedsnakker Ryan Reynolds i hovedrollen og et bramfrit, provokerende og hysterisk morsomt manuskript at læne sig op ad, er Deadpool en af de sjoveste superheltefilm jeg længe har set. Hvis ikke nogensinde!

Allerede under filmens åbningssekvens ved man at Marvel har tænkt ud af boksen, og ladet Deadpool fra tegneserien manifestere sig på det hvide lærred uden nogen kompromisser.

Læs hele anmeldelsen her:
http://filmkorn.dk/anmeldelser/zoolander-2/465

Fakta

Medvirkende
Wade Wilson / Deadpool Ryan Reynolds
Vanessa Carlysle / Copycat Morena Baccarin
Ajax Ed Skrein
Angel Dust Gina Carano
Weasel T.J. Miller
Pjotr Rasputin / Colossus Andre Tricoteux
The Recruiter Jed Rees
Blind Al Leslie Uggams
Meghan Orlovsky Taylor Hickson
Negasonic Teenage Warhead Brianna Hildebrand
Bag kameraet
Instruktion Tim Miller
Produktion Simon Kinberg, Ryan Reynolds, Lauren Shuler Donner
Manuskript Rhett Reese, Paul Wernick
Fotografi Ken Seng
Klip Julian Clarke
Scenografi Sean Haworth
Musik Junkie XL
Genrer og relationer
Genre Action, Komedie
Undergenre Metafilm, Sort komedie, Superheltefilm
Nøgleord Baseret på tegneserie, Eksperiment, Hævn, Kræft, Superhelt, Superkræfter, Vold
Relaterede film Deadpool 2
Premieredatoer
Biograf 11.02.2016
Dvd 30.06.2016
Øvrige oplysninger
Land USA
Sprog Engelsk
Produktionsår 2016
Spilletid 108 min.
Trailer Eksternt site
Censur Tilladt for børn over 15 år Tilladt for børn over 15 år
Selskab Twentieth Century Fox Film Corporation, Marvel Enterprises
Biodistributør Twentieth Century Fox
Dvd-distributør Fox-Paramount Home Entertainment

Se også...