The Hateful Eight - 70mm (The Hateful Eight)

I en diligence bumler dusørjægeren John Ruth og hans kvindelige fange gennem Wyomings barske vinter. På deres rute mod byen Red Rock møder de en tidligere soldat og en sydstatsoverløber, som påstår at være ny sherif i Red Rock. Vejret tvinger gruppen til at søge ly i en afsides manufakturhandel. Her sidder fire andre rejsende, og som snestormen tager til, stiger spændingerne mellem de otte i hytten. © Scope

Produktionsår 2015
Genre Western
Instruktør Quentin Tarantino
Medvirkende Samuel L. Jackson, Kurt Russell, Jennifer Jason Leigh, Walton Goggins
Spilletid 187 min.
Biopremiere 04.01.2016
Scope-score Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Anmeldere
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Din stemme Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Jennifer Jason Leigh

Den talentfulde frk. Leigh har aldrig været bange for at kaste sig over skæve roller og er virkelig i stand til virkelig at hæve niveauet i middelmådige film. Som 14-årig deltog hun i en sommerworkshop hos Lee Strasberg. Efter et par tv-roller fik hun en af hovedrollerne i gyserfilmen 'Tag telefonen og dø' (1981). Herefter fulgte college-filmen '...

Anmeldere

Politiken
"Men selv om det altid er en fryd at høre Samuel L. Jackson lege funky slangetæmmer med det amerikanske sprog, er der desværre voldsomt meget verbaliseret tomgang i filmens første og meget lange del."

Berlingske
"Spændingen er let stigende på nær en periode midtvejs, hvor det vil gå for langsomt for de utålmodige, men man må beundre Tarantino for at føre sin vision helt igennem og være tro mod sin cocktail af vold, humor og hilsener til filmhistorien."

Jyllands-Posten
"Det er en ekstremt ordrig film med en masse knaldperler i dialogen, og vi skal omtrent halvdelen hen, før dramaet eksploderer, men så opslår helvede en filial i the haberdashery, der er én stor lokalitet, hvor kameraet bevæger sig nærmest atletisk, og klipningen er så diskret, at den knap bemærkes."

Ekstra Bladet
"Det plejer dog at være ganske underholdende om ikke andet, men jeg kedede mig faktisk under store dele af 'The Hateful Eight', som sammen med 'Death Proof ' står som hans hidtil svageste."

B.T.
"...er ikke Quentin Tarantinos stærkeste film. Men selv når ' Kill Bill'-mesteren bliver i fjerde gear, er han bedre end de fleste."

Cinemazone
"'The Hateful Eight' er i vid udstrækning endnu et drønstærkt eksempel på, hvor eksperimenterende og stærk en fortæller Tarantino er, men også en klar reminder om, at formen og den rendyrkede filmelskende underholdning har det med at vinde over de dybere pointer i Tarantinos hænder."

Ekko
"Aficionados af cowboyderfilm må vente tålmodigt, før der trækkes fra hoften, men det storslåede i Tarantinos intellektuelt pirrende western sker i det små."

Brugere

20/03-16En B-film.... 1
intet andet.

11/02-16Bidende kold forkælelse 2
Der er sagt og skrevet så meget om Tarantinos seneste biddrag til filmhistoriebøgerne, men jeg fik alligevel lyst at give den nogle ord med på vejen efter gensyn i går, hvor sidste mulighed for at se den i den udsøgte 70 mm-udgave skulle udnyttes.

Jeg fatter virkelig ikke den muggen i krogene, jeg har mødt mange steder. Tarantino har lavet et eminent kammerspil i forstørret udgave, som hviler på et tungt og stærkt fundament af paranoia. Det er uden tvivl en af de mest underholdende film, vi kommer til at se i år. På trods af at Quentin langt hen ad vejen har lavet et teaterstykke på film, så er det lige så filmisk lækkert og teknisk overlegent, som vi er vant til fra hans hånd. At han denne gang lader værket være SÅ betinget af dialogen og opbygningen og alligevel fastholder ens inter...

13/01-16Western Dogs 9
I et iskoldt Wyoming pisker en diligence af sted for at undgå en truende snestorm. Ombord er en dusørjæger og hans fange, på vej til en forventet hængning. Sammen med seks andre søger de ly i en afsidesliggende manufakturhandel, men spørgsmålet er, om nogen af de tilstedeværende er der for at stjæle fangen - eller hjælpe hende med at flygte.

Quentin Tarantino er tilbage i Det Vilde Vesten, og efter den ellers også ret storslåede "Django Unchained" skruer han helt op på storfilm i spaghettistil. "The Hateful Eight" er optaget i Ultra Panavision 70, ét af de widescreen-formater, som kun sjældent bruges i dag. Og i 70 mm-udgaven er filmen 187 minutter lang. Så det her er storfilm på alle parametre.

Det store format bliver i starten brugt til nogle virkelig flotte snedækkede landskabsb...

Fakta

Medvirkende
Major Marquis Warren Samuel L. Jackson
John Ruth Kurt Russell
Daisy Domergue Jennifer Jason Leigh
Sherif Chris Mannix Walton Goggins
Bob Demián Bichir
Oswaldo Mobray Tim Roth
Joe Gage Michael Madsen
General Sandy Smithers Bruce Dern
O.B Jackson James Parks
Minnie Mink Dana Gourrier
Jody Channing Tatum
Bag kameraet
Instruktion Quentin Tarantino
Produktion Richard N. Gladstein, Shannon McIntosh, Stacey Sher
Manuskript Quentin Tarantino
Fotografi Robert Richardson
Klip Fred Raskin
Scenografi Yohei Taneda
Musik Ennio Morricone
Genrer og relationer
Genre Western
Nøgleord Dusørjæger, Hævn, Snestorm
Premieredatoer
Biograf 04.01.2016
Øvrige oplysninger
Land USA
Produktionsår 2015
Spilletid 187 min.
Trailer Eksternt site
Censur Tilladt for børn over 15 år Tilladt for børn over 15 år
Selskab Weinstein Company, The
Biodistributør Scanbox

Se også...