Nattens dæmoner 2 (The Conjuring 2)

Ægteparret Ed og Lorraine Warren, der har specialiseret sig i at uddrive paranormale fænomener, rejser i 1977 fra USA til det nordlige London. Her bor Peggy Hodgson, der er enlig mor til fire og skræmt fra vid og sans af de dæmoner, der hjemsøger det sociale boligbyggeri. © Scope

Produktionsår 2016
Genre Gyser
Instruktør James Wan
Medvirkende Vera Farmiga, Patrick Wilson, Frances O'Connor, Madison Wolfe
Spilletid 134 min.
Biopremiere 09.06.2016
Scope-score Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Anmeldere
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Din stemme Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Frances O'Connor

Engelskfødte Frances O'Connor flyttede til Australien som 2-årig. Her fik hun, efter lidt tv-arbejde, hovedrollen i den romantiske komedie "Kærlighed og andre katastrofer" (1996). Med thrilleren "Kiss and Tell" fik hun også opmærksomhed uden for Australien. Til hendes nyere projekter hører rollen som Emma i en engelsk tv-dramatisering af "Mad...

Anmeldere

Politiken
"Sandheden overgår fiktionen vil Wan gøre os ekstra bange ved at påstå, men igen redder klicheernes platte bøh-bombardement os fra grundangsten."

Berlingske
"... selv om chokkene virker, og der er hilsener til alle tiders største uddrivelsesfilm, »Eksorcisten«, har »Nattens dæmoner 2« svært ved at variere sine chok, ligesom slutningen fremstår flad i forhold til de forventninger, der er opbygget over de to forudgående timer. Den er dog alligevel værd at se."

B.T.
"Selvom filmen er over to timer lang, så flyver tiden af sted. Og som biografgæst og gyserfan bliver man suverænt underholdt og 100 procent ' gennemgyset'."

Cinemazone
"'Nattens Dæmoner 2' virker ligesom sin forgænger godt som et drama. Som skrækfilm er den dog mere tvivlsom. Her er Wan igen til fals for gamle damer med hvid makeup, gammelt legetøj og jump scares."

Ekko
"... i en tid, hvor Hollywood elsker filmserier, er Warren-parret og 'Nattens dæmoner' trods alt et hæderligt bud på en gyserfranchise, der indtil videre fungerer."

Brugere

16/06-16Gyselig fortsættelse
I denne anden omgang er handlingen flyttet til England, og det klæder filmen, som pakkes ind i trøstesløse, grå og dystre farver fra det engelske arbejderkvarter i slutningen af 1970'erne.

Selvom den engelske familie der hjemsøges bor I et rækkehus, som er meget tæt på at være nedrivningsværdigt, er familien en sammentømret størrelse, der finder glæde i de små ting trods et mildest talt miserabelt hverdagsliv. Det skaber hurtigt sympati for den nedslidte mor og hendes fire børn, der rammes af brutale og uhyggelige kræfter.

Læs hele anmeldelsen her:
http://www.filmkorn.dk/anmeldel...onjuring-2/472

11/06-16Round 2! 5
Denne alt for lange fortsættelse til en af de bedste gysere i mange år, har lidt sværere med at få de gamle gyserklicheer til at virke friske og nye end forgængeren havde. Don't get me wrong. Wan kan sin horror-ABC til fingerspidserne, men her virker det knap så godt og efter en ganske lovende introduktion, begynder filmen allerede at slække grebet. Grunden til dette skal nok findes i manuskriptet. Hvor den første film nærmest var renset for unødvendig plot-exposition og fokuserede 100% på sin kernehistorie, vælger fortsættelsen i filmens første 45 minutter blot at være en lang række uinspirerende jump-scares uden den følelsesmæssige nærhed, der var så afgørende for den første films uhygge.

Da Warren-parret så kommer til England, finder filmen pludselig sin tone og takket være en per...

Fakta

Medvirkende
Lorraine Warren Vera Farmiga
Ed Warren Patrick Wilson
Peggy Hodgson Frances O'Connor
Janet Hodgson Madison Wolfe
Maurice Grosse Simon McBurney
Anita Gregory Franka Potente
Margaret Hodgson Lauren Esposito
Johnny Hodgson Patrick McAuley
Judy Warren Sterling Jerins
David Thewlis
Bag kameraet
Instruktion James Wan
Produktion Rob Cowan, Peter Safran
Manuskript Carey Hayes, Chad Hayes, James Wan, David Leslie Johnson
Fotografi Don Burgess
Klip Kirk M. Morri
Scenografi Julie Berghoff
Musik Joseph Bishara
Genrer og relationer
Genre Gyser
Undergenre Overnaturlig gyser, Periodefilm
Nøgleord 1970'erne, Det overnaturlige, Dæmon, Hjemsøgt hus, London, Overnaturlige kræfter, Sequel
Relaterede film Nattens dæmoner
Premieredatoer
Biograf 09.06.2016
Øvrige oplysninger
Land USA
Produktionsår 2016
Spilletid 134 min.
Trailer Eksternt site
Censur Tilladt for børn over 15 år Tilladt for børn over 15 år
Selskab New Line Cinema, Safran Company, The, Evergreen Media Group
Biodistributør Warner Bros. Pictures

Se også...