Ixcanul - Vulkanen (Ixcanul)

Den 17-årige mayanske pige María fra Guatemala bor på en kaffeplantage for foden af en aktiv vulkan. Hendes forældre har arrangeret et ægteskab til Ignacio, der er opsynsmand på plantagen. Den plan huer ikke María. Hun forfører den unge kaffeskærer Pepe med henblik på at emigrere med ham til USA. Men Pepe tager af sted uden María og efterlader hende gravid. Så er gode råd dyre ... © Scope

Produktionsår 2015
Genre Drama
Instruktør Jayro Bustamante
Medvirkende María Mercedes Coroy, María Telón, Manuel Antún, Justo Lorenzo
Spilletid 93 min.
Biopremiere 23.06.2016
Scope-score Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Anmeldere
Brugere Afventer stemmer
Din stemme Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Anmeldere

Politiken
"Scene følger scene efter planen for den enkle, enstrengede beretning tæt på almanakhistorierne, men uden glidende dramaturgisk flow og med ret todimensional karaktertegning. Det kræver tålmodighed. Men den belønnes med tætte, langtidsvirkende billeder af et liv, hvor usselt landarbejderslid og naturreligiøse ritualer støder sammen..."

Berlingske
"...meget politisk korrekt og noget forudsigelig. Sammenlagt bliver filmen noget mager angående temperament og tempo, selv om dele af dramaet har sine eksotiske sider."

Jyllands-Posten
"En sympatisk film, men langsommelig og omstændeligt har den det med at fortabe sig i den lille familie som pittoresk folklore."

Information
"... et rørende familiedrama, som både er en kras opvækstfortælling fra et traditionsrigt plantageliv og et samfundskritisk portræt af et land, hvor drevne forretningsfolk og moderne hospitaler kan skabe arbejdspladser og redde liv, men samtidig også skrupelløst narre den lokale landbefolkning for egen vindings skyld."

Cinemazone
"'Ixcanul' er uden tvivl værd at se fra et kulturelt standpunkt, i det at den giver et uerstatteligt indblik i et samfund, som de færreste hverken kender eller forstår. "

Fakta

Medvirkende
María María Mercedes Coroy
Juana María Telón
Manuel Manuel Antún
Ignacio Justo Lorenzo
El Pepe Marvin Coroy
Politimand Fernando Martínez
Bag kameraet
Instruktion Jayro Bustamante
Produktion Jayro Bustamante, Marina Peralta, Pilar Peredo, Edgard Tenembaum
Manuskript Jayro Bustamante
Fotografi Luis Armando Arteaga
Klip Cesar Diaz
Musik Pascual Reyes
Genrer og relationer
Genre Drama
Nøgleord Abort, Arrangeret ægteskab, Kaffe, Slange, Sydamerika, Teenager, Uønsket graviditet, Vulkan
Premieredatoer
Biograf 23.06.2016
Øvrige oplysninger
Alternativ titel Volcano
Land Frankrig
Produktionsår 2015
Spilletid 93 min.
Trailer Eksternt site
Censur Tilladt for børn over 11 år Tilladt for børn over 11 år
Selskab La Casa de Production
Biodistributør Øst for Paradis

Se også...