Café Society

1930'ernes New York. Unge Jessie trænger til at komme væk fra sine forældre og deres juvelerbutik. Han tager til Hollywood og opsøger sin onkel Phil, der er chef for et stort filmselskab. Her møder han Phils sekretær, Vonnie, som han hurtigt får et godt øje til. Desværre har Vonnie allerede en affære kørende med en gift mand. © Scope

Produktionsår 2016
Genre Drama, Komedie
Instruktør Woody Allen
Medvirkende Jesse Eisenberg, Kristen Stewart, Steve Carell, Jeannie Berlin
Spilletid 96 min.
Biopremiere 06.10.2016
Scope-score Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Anmeldere
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Din stemme Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Woody Allen

(INSTRUKTØR)
Woody Allen ernærede sig som komiker inden han kom til filmen. Som 34-årig debuterede han som instruktør med 'Mig og moneterne' (1969), og siden har han været særdeles produktiv. Bortset fra døden og fyldte skraldeposer kommer få ting i livet med større sikkerhed end den årlige Woody Allen-film. Den diminutive neurotiske New Yorker har instrueret...

Anmeldere

Politiken
"Vittig og perlende af champagne, bittersød romantik og en lettere anløben selvbevidst sentimentalitet, mens jazzbandet swinger, og smukke kvinder bedårer smokingklædte mænd, der kan bære både brist og brandert."

Berlingske
"...ikke et must for andre end de Woody Allen-fans, der først har fred i sindet, når de er helt opdaterede."

Jyllands-Posten
"Det er stor filmkunst - simpelthen!"

Weekendavisen
"Tematisk er der intet nyt, men formen har denne gang fået et løft, der gør helheden større og lidt mere gylden."

Ekstra Bladet
"...er ikke et nyt hovedværk fra Allens hånd, men endnu en vittig og ramsaltet gennemgang af mesterens velkendte temaer, hvilket bestemt ikke er noget, man skal kimse ad. En elegant fornøjelse fra start til slut."

B.T.
"For gud ved hvilken gang leverer Woody varen."

Cinemazone
"Ikke et mesterværk – mindre kan også gøre det – men en ægte velspillet Woody Allen-komedie, hvor man nyder hvert minut, også de lange. Og allerede glæder sig til hans film nr. 48."

Ekko
"At se en god Woody Allen-film er den sødeste virkelighedsflugt, samtidig med at vi – igen og igen – bliver mindet om, hvor svært det egentlig er at være menneske."

Brugere

03/02-17Årets Woody.
Woody Allen fortsætter ufortrødent i et vanvittigt tempo med at producere film.

Denne gang er vi tilbage i 1930'erne - omkring det tidspunkt han selv er født.

Stemningen sættes med et næsten konstant jazz-lydtæppe, som er med til at bringe os tilbage i tiden. Mange skuespillere har efterhånden været omkring Allens store produktion - denne gang er turen kommet til Jesse Eisenberg (Bobby), som spiller Woody Allens sædvanlige hurtigtsnakkende hovedperson. Steve Carrel og Kirsten Stewart har de andre roller i et trekantsdrama - som dels foregår i LA og dels i New York. Bobby forsøger først af få en karriere i Californien, hos sin Onkel (Carrel) - og flytter senere tilbage til New York, hvor han får arbejde i sin brors natklub.

Som sædvanlig i en Allen film, flyder handlingen afsted ...

10/11-16En sød lille bagatel.
Det er en sød vittig film om livets kringlede veje i en jødisk familie med meget forskellige jobs for 3 af mændene. Kærlighed og økonomi. De ting hængte i høj grad også sammen i 30ernes USA.

24/10-16Og? 6
En ung mand flytter i 30'erne til Californien for at skabe sig en karriere i Hollywood. Han bliver ansat hos sin onkel og forelsker sig i én af firmaets sekretærer. Men han ved ikke, at hun har en affære med onklen.

Med "Café Society" vender Woody Allen tilbage til et emne, han har behandlet mange gange før, nemlig den besværlige kærlighed. Som altså her udspiller sig i glamourøse omgivelser i Hollywoods guldalder og New Yorks natteliv, hvor hovedpersonerne cirkler omkring hinanden i aldrig helt fuldbyrdede forhold. For denne gang beskæftiger Allen sig mindre med kærligheden og mere med bristede illusioner. Og med et overfladisk society-miljø, hvor forstillelse er normen, fordi man vælger det bekvemme liv.

Det er jo sådan set meget fint, og ikke uinteressante emner. Men "Café Socie...

Fakta

Medvirkende
Bobby Jesse Eisenberg
Vonnie Kristen Stewart
Phil Stern Steve Carell
Rose Dorfman Jeannie Berlin
Veronica Blake Lively
Rad Parker Posey
Ben Corey Stoll
Marty Dorfman Ken Stott
Candy Anna Camp
Steve Paul Schneider
Karen Stern Sheryl Lee
Fortæller (stemme) Woody Allen
Bag kameraet
Instruktion Woody Allen
Produktion Letty Aronson, Stephen Tenenbaum, Edward Walson
Manuskript Woody Allen
Fotografi Vittorio Storaro
Klip Alisa Lepselter
Scenografi Santo Loquasto
Genrer og relationer
Genre Drama, Komedie
Undergenre Periodefilm, Romance
Nøgleord 1930'erne, Filmbranchen, Filmproduktion, Filmskabelse, Hollywood
Premieredatoer
Biograf 06.10.2016
Dvd 09.02.2017
Øvrige oplysninger
Land USA
Produktionsår 2016
Spilletid 96 min.
Trailer Eksternt site
Censur Tilladt for børn over 11 år Tilladt for børn over 11 år
Selskab Gravier Productions
Biodistributør Scanbox
Dvd-distributør Scanbox

Se også...