Kvinden i toget (The Girl on the Train)

Rachel er nyligt fraskilt og hælder godt med vodka i kaffekoppen, når hun tager morgentoget til arbejde. På turen opdigter hun historier, som gør hendes tilværelse lidt mere udholdelig. Hver dag passerer hun et hus med et ungt og smukt par, hvis liv hun fantaserer om. Men en dag forsvinder den unge kvinde i huset, og Rachel får snart svært ved at skelne mellem, hvad der er virkelighed og opspind. © Scope

Produktionsår 2016
Genre Krimi, Thriller
Instruktør Tate Taylor
Medvirkende Emily Blunt, Haley Bennett, Rebecca Ferguson, Justin Theroux
Spilletid 112 min.
Biopremiere 03.11.2016
Scope-score Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Anmeldere
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Din stemme Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Anmeldere

Politiken
"En velskabt moderne thriller, der alligevel til syvende og sidst viser sig for konventionel til at bidrage med noget egentlig nyt til genren."

Berlingske
"...bestemt ikke dårlig, men det er en rodet film, hvor alle de brillante filmteknikere, der leger med det store elektriske tog, ikke for alvor kommer til deres ret. Filmen lever kun i kraft af drejningen på 180 grader i den sidste halve time."

Jyllands-Posten
"Der er uhygge og fabelagtigt spil i filmatiseringen af "Kvinden i toget", en domestic noir der lever og ånder på grund af Emily Blunt."

B.T.
"Men bare fordi plottet i den lange ende viser sig at være ret spinkelt, så betyder det ikke, at ' Kvinden i toget' ikke er værd at se, tværtimod."

Cinemazone
"...er en rodet og til tider kedelig affære med pinlige kønsklicheer, der kun lige akkurat reddes op af dyndet af smukke billeder og tre skuespillerinder, der spiller langt bedre end filmen fortjener."

Brugere

07/02-17Stil over plot.
Filmen er måske en smule oversolgt af den mystiske trailer, som lover lidt mere end historien kan bære.

Men det er absolut spændende at følge Emily Blunt'a alkoholiserede skæbne, mens hun drømmer om det liv hun har haft - og kunne have haft.

Drømmen forvandler sig dog langsomt til et mareridt, da hun på grund af alkohol havner i et hukommelsestab og en besynderlig adfærd, som gør hende til mistænkt i en mordsag.

Det hele ser selvfølgelig ikke som det ser ud, og slutningen kan ikke helt bære det som man ellers føler man er blevet lovet.

Men er man til thrillere, så er den absolut godkendt uden at nå op i nærheden af Hitchcock's eller David Fincher's niveau.

7/10

01/12-16Gone Baby Girl Gone
En alkoholiseret kvinde tager hver dag et tog, der kører forbi hendes eksmands hus, hvor hun kan betragte hans liv med den nye kone. Hun bliver samtidig fascineret af det lykkelige ægtepar i nabohuset - og chokeret, da nabokonen en dag står og kysser en anden mand. Morgenen efter vågner vores hovedperson op med blod på tøjet, og få timer senere ringer politiet på døren for at spørge, om hun ved noget om kvinden fra nabohuset, der nu er forsvundet.

"The Girl on the Train" er baseret på bestselleren af samme navn af Paula Hawkins, som på bog byggede sin komplekse thrillerhistorie op omkring perspektivskift mellem de tre centrale kvinder i historien. På film får vi i stedet koncentreret handlingen omkring kvinden på toget, som bliver den klare hovedperson i en thriller, der bruger hukomm...

Fakta

Medvirkende
Rachel Watson Emily Blunt
Megan Hipwell Haley Bennett
Anna Watson Rebecca Ferguson
Tom Watson Justin Theroux
Scott Hipwell Luke Evans
Dr. Kamal Abdic Edgar Ramirez
Cathy Laura Prepon
Betjent Riley Allison Janney
Monica Lisa Kudrow
Manden i jakkesættet Darren Goldstein
Bag kameraet
Instruktion Tate Taylor
Produktion Marc Platt
Manuskript Erin Cressida Wilson
Forlæg Paula Hawkins
Fotografi Charlotte Bruus Christensen
Klip Michael McCusker, Andrew Buckland
Scenografi Kevin Thompson
Musik Danny Elfman
Genrer og relationer
Genre Krimi, Thriller
Nøgleord Alkoholiker, Baseret på roman, Mord, Skilsmisse
Premieredatoer
Biograf 03.11.2016
Dvd 09.03.2017
Øvrige oplysninger
Land USA
Produktionsår 2016
Spilletid 112 min.
Trailer Eksternt site
Censur Tilladt for børn over 15 år Tilladt for børn over 15 år
Selskab Amblin Entertainment, Marc Platt Productions, DreamWorks SKG, Reliance Entertainment
Biodistributør Nordisk Film
Dvd-distributør Nordisk Film

Se også...