Gold

Lykkejægeren Kenny Wells satser hele butikken, da han drager dybt ind i Borneos jungle med en anerkendt geolog, Mike Acosta, på jagt efter guld. De finder faktisk, hvad de leder efter, men den rekordstore guldforekomst fører en masse trængsler med sig. Blandt andet i form af skruppelløse børshajer, som tager alle midler i brug for at vriste guldet fra Wells igen. © Scope

Produktionsår 2016
Genre Adventure, Drama
Instruktør Stephen Gaghan
Medvirkende Matthew McConaughey, Edgar Ramirez, Bryce Dallas Howard, Corey Stoll
Spilletid 121 min.
Biopremiere 23.02.2017
Scope-score Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Anmeldere
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Din stemme Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Matthew McConaughey

Trods sit umiskendelige talent og ikke ligefrem uheldige udseende har den blonde Matthew David McConaughey ikke formået for alvor at få fodfæste i Hollywoods superliga. Mens han ofte har glimret i en række middelmåde film, så er det som om han stadig venter på den helt rigtige film. Han debuterede i 70'er-ungdomsfilmen 'Sidste vilde nat med kl...

Anmeldere

Politiken
"...er ikke uden aktuel relevans, men den lærerige historie adskiller sig - bortset fra metallets bogstavelige jordbundethed - ikke så meget fra de foregående års mange udleveringer af Wall Street-kapitalismens champagneboblende og samfunds-og livsødelæggende potentialer."

Berlingske
"Stemningen af eventyr, de gode skuespillere og de eksotiske lokaliteter glimter ind imellem, men investeringen i to timer i biografen udbetales kun delvist i glæde, men desværre også i en del utålmodighed trippen med fødderne."

Jyllands-Posten
"I "Gold" er spillet på det jævne. Som Acosta er Edgar Ramirez næsten anonym, mens den ellers udmærkede Matthew McConaughey som den kæderygende Kenny med lange, fedtede hårtjavser ikke formår at skabe hverken sympati eller forståelse for sin rastløse lemmedasker og hæmningsløse fantast."

Information
"'Gold' er lidt rodet sat sammen, og der er elementer, som ingen mening giver før til sidst - og nej, det synes ikke at være meningen - men den er kulørt og energisk, og den giver et godt indtryk af den galskab, som guldfeber er."

Ekstra Bladet
"...er måske ikke nogen egentlig dårlig film. Den er blot langtfra så god, som den selv tror, den er."

B.T.
"Filmens grundtone er god, og i begyndelsen har man fornemmelsen af, at man skal se et lille mesterværk. Men filmen mister momentum, plottet mudrer til, og ' Gold' lander aldrig som den storfilm, der var lagt op til."

Cinemazone
"...trods en egentlig spændende og uforudsigelig historie, så fænger måden, den er fortalt på, ikke nok til at fortjene en regulær anbefaling."

Ekko
"Der mangler en retning for 'Gold', som ikke formår at bruge begivenhedernes gang til at fortælle en større historie. Hvis man graver rigtigt dybt, aner man en kritik af aktiemarkedets absurde logik, men den er ikke tydelig nok."

Brugere

21/04-17Guldfeberdrømme
I slutningen af 90'erne er et familieejet mineselskab fra Nevada ved at gå på røven, og ejeren satser derfor alt på et sidste desperat skud: Han kontakter en geolog med interessante alternative teorier om, hvordan man kan spore mineralaflejringer, og sammen går de på jagt i junglen på Borneo. Derude finder de noget, der estimeres til at være århundredets største guldfund. Men euforien bliver afløst af grimme overraskelser.

"Gold" er løst baseret på sagen om den canadiske virksomhed Bre-X, der i 1997 havde ansvaret for verdenshistoriens største mineskandale. Aktionærerne blev svindlet for milliarder af dollars, og det er altså den sensationelle historie, som instruktør Stephen Gaghan har flyttet til USA i sin første spillefilm siden den bidske spionthriller "Syriana".

Først og frem...

Fakta

Medvirkende
Kenny Wells Matthew McConaughey
Michael Acosta Edgar Ramirez
Kay Bryce Dallas Howard
Brian Woolf Corey Stoll
Paul Jennings Toby Kebbell
Lloyd Stanton Joshua Harto
Kenny Wells Craig T. Nelson
Clive Coleman Stacy Keach
Jeff Jackson Timothy Simons
Mark Hancock Bruce Greenwood
Hollis Dresher Bill Camp
Bag kameraet
Instruktion Stephen Gaghan
Produktion Michael Nozik, Teddy Schwarzman
Manuskript Patrick Massett, John Zinman
Fotografi Robert Elswit
Klip Douglas Crise
Scenografi Maria Djurkovic
Musik Daniel Pemberton
Genrer og relationer
Genre Adventure, Drama
Nøgleord Baseret på en virkelig historie, Guld, Jungle
Premieredatoer
Biograf 23.02.2017
Øvrige oplysninger
Land USA
Sprog Engelsk
Produktionsår 2016
Spilletid 121 min.
Trailer Eksternt site
Censur Tilladt for børn over 11 år Tilladt for børn over 11 år
Selskab Living Films, Hwy61, Black Bear Pictures
Biodistributør Scanbox

Se også...