The Journey

Anmeldere

Politiken
"Nick Hamm har ikke verdens mest imponerende generalieblad som filminstruktør, men hans mange år som Shakespeare-iscenesætter kommer ham til gode i denne tindrende veloplagte dyst mellem to fjender, der skal indse, at de har mest at vinde, hvis de for første gang tør lade hadets parader falde."

Jyllands-Posten
"Det havde unægtelig tjent "The Journey" en hel del bedre, hvis historien rent faktisk havde været sand. For der spilles for fuld udblæsning af altid fremragende Timothy Spall som Paisley og en intenst nedtonet Colm Meaney som McGuinness."

Ekko
"Det er et sympatisk, men også støvet og adstadigt drama, der leder tankerne hen på Stephen Frears omtrent lige så halvspændende tv-film The Deal, der handlede om Tony Blairs vej til magten."

Brugere

23/07 23:45Fiktiv rejse mod freden
I 2006 har den britiske regering indkaldt de stridende parter fra konflikten i Nordirland til fredsforhandlinger. Efter en uproduktiv start bliver forhandlingerne afbrudt, fordi Ulster-loyalisternes leder, Ian Paisley, skal hjem til sit guldbryllup, og dårligt vejr truer med at lukke alle lufthavne. For at kunne godkende de ændrede planer kræver republikanerne, at deres leder, Martin McGuinness, får lov til at køre med til flyet. Og den lange biltur giver de to mænd lejlighed til at tale sammen for første gang.

"The Journey" handler om de afgørende momenter i den fredsforhandling, der resulterede i en ny aftale, efter at den nordirske konflikt igen var blusset op efter årtusindskiftet. Det er så en fiktiv udgave af historien, for bilturen til lufthavnen har aldrig fundet sted - men he...

Fakta

Medvirkende
Jack Freddie Highmore
Tony Blair Toby Stephens
Harry Patterson John Hurt
Kate Elgar Catherine McCormack
Ian Paisley Timothy Spall
Martin McGuinness Colm Meaney
Rory McBride Ian McElhinney
Gerry Adams Ian Beattie
Paisley Junior Barry Ward
Bertie Ahern Mark Lambert
Bag kameraet
Instruktion Nick Hamm
Produktion Nick Hamm, Mark Huffam, Piers Tempest
Manuskript Colin Bateman
Fotografi Greg Gardiner
Klip Chris Gill
Scenografi David Craig
Musik Stephen Warbeck
Genrer og relationer
Genre Drama
Nøgleord Baseret på en virkelig historie, Nordirland, Politiker
Premieredatoer
Biograf 03.05.2018
Øvrige oplysninger
Land Storbritannien
Produktionsår 2016
Spilletid 94 min.
Trailer Eksternt site
Censur Tilladt for børn over 11 år Tilladt for børn over 11 år
Selskab Greenroom Entertainment, Tempo Productions Limited
Biodistributør SF Studios