Den anden side

I 2012 har standupkomikeren Anders 'Anden' Matthesen premiere på sit sjette onemanshow, 'Anders'. Endnu en gang sprænger han genrens rammer med sin brug af scenografi, rekvisitter og sang. Men den lange danmarksturné med hans private og professionelle partner, Cemille, slider på Matthesen. Efter turneen rammes han af en langvarig kreativ og personlig krise, hvor selvtilliden er i nul. © Scope

Produktionsår 2017
Genre Dokumentar
Instruktør Pernille Rose Grønkjær
Medvirkende Anders Matthesen, Cemille Rosenberg Matthesen, Mick Øgendahl, Anders Fjelsted
Spilletid 93 min.
Biopremiere 27.04.2017
Scope-score Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Anmeldere
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Din stemme Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Anders Matthesen

Under navnet Anden har Anders Matthesen siden begyndelsen af 1990’erne markeret sig som en af de førende stand up-komikere på den danske scene. Karrieren fik en foreløbig kulmination med stand up-showet 'Hva’ snakker du om?', der spillede for fulde huse i Cirkusbygningen i København. Showet blev efterfølgende udgivet på dvd under den præcise ...

Anmeldere

Politiken
"Der er 1 holdbar time i den 1 ½ time lange film, hvor man som filmelsker kan nyde Jacob Thuesen og Kasper Leicks klippekunst og Torsten Høgh Rasmussens design. Og Matthesen-fans skal nok gå ind og se den, ligesom fodboldfans ville se en film om Christian Eriksen, men denne Grønkjær-fan er altså endt med at blive mildt skuffet."

Berlingske
"... viser den populære og selvbevidste komiker Anders Matthesen fra en mere følsom og tvivlende side. Det gør respekten for ham større."

Jyllands-Posten
"Det er et portræt af den kæmpende kunstner, og selv om det er en arketypisk fortælling, vi har set mange gange før, opleves filmen som frisk, spændstig og modig."

Ekstra Bladet
"Matthesen er heldigvis interessant nok til at kunne bære al opmærksomheden, og Grønkjær formår den svære balancegang at holde sig fra det decideret private i dette meget personlige portræt."

B.T.
"...en spændende og dramaturgisk flot dokumentarfilm - godt bistået af et par dygtige klippere, en velkomponerende komponist - og nå ja, en interessant og sammensat hovedperson."

Cinemazone
"Hvis man har den mindste smule interesse for Anders Matthesen er Den anden side derfor værd at se, men jeg håber, at det endegyldige portræt af hans virke stadig lurer et sted ude i horisonten; eller nede i andedammen."

Ekko
"Det er sandsynligt, at Anders Matthesen selv har ønsket en alvorlig film for at forstærke sit nye, seriøse image. På den måde kan den godt føles en anelse konstrueret, men det gør nu ingenting, når vi har at gøre med optagelser, der kommer så tæt på."

Brugere

22/04-17En komikers selvhøjtidlighed
Suk...!

Hvad er formålet med denne forholdsvise ligegyldige dokumentar andet end, at fremhæve ens egne indre tanker, egne forventninger til en selv, samt ens eget navlebeskuet og følelsesmæssige verdensbillede - set ud fra en kunstnerisk betragtning.

Ingen fornyelse, ingen nyfortolket fordybelse eller berigende indblik, som ikke dybtfølt og ærligt har været skildret mindst en million gange før.

Det er de samme mentale kampe, som ALLE kendte og (u)kendte kunstnere har kæmpet med gennem hele den menneskelige eksistens.

Denne dokumentar (sågar en biograf dokumentar) skal ABSOLUT kun ses, hvis du ubønhørligt er fuldstændig vild med Anders Matthesen… alt andet er tidsspilde.

Fakta

Medvirkende
Sig selv Anders Matthesen
Sig selv Cemille Rosenberg Matthesen
Sig selv (arkivoptagelser) Mick Øgendahl
Sig selv (arkivoptagelser) Anders Fjelsted
Sig selv (arkivoptagelser) Audrey Castañeda
Sig selv (arkivoptagelser) Bossy Bo
Bag kameraet
Instruktion Pernille Rose Grønkjær
Produktion Sigrid Jonsson Dyekjær
Klip Kasper Leick, Jacob Thuesen
Musik Jonas Struck
Genrer og relationer
Genre Dokumentar
Undergenre Portrætfilm
Nøgleord Komiker, Skriveblokering, Stand up, Turneliv
Premieredatoer
Biograf 27.04.2017
Dvd 07.09.2017
Øvrige oplysninger
Land Danmark
Produktionsår 2017
Spilletid 93 min.
Censur Tilladt for alle, men frarådes børn under 7 år Tilladt for alle, men frarådes børn under 7 år
Selskab Danish Documentary
Biodistributør Scanbox
Dvd-distributør Scanbox

Se også...