Anders Matthesen

Anders Matthesen - Den anden side © Danish Documentary 2017
Under navnet Anden har Anders Matthesen siden begyndelsen af 1990’erne markeret sig som en af de førende stand up-komikere på den danske scene.

Karrieren fik en foreløbig kulmination med stand up-showet 'Hva’ snakker du om?', der spillede for fulde huse i Cirkusbygningen i København. Showet blev efterfølgende udgivet på dvd under den præcise titel 'Anden live i Cirkusbygningen – Hva’ snakker du om?'

I 2002 kunne han opleves i en række roller i seks afsnit af DR’s satire-serie 'Perforama'. Serien fik dog ingen nævneværdig succes. Til gengæld hittede han året efter med low-budget julekalenderen 'Jul på Vesterbro', der blev sendt på DR2. Matthesen skrev manuskript i samarbejde med Thomas Hartmann, og han spillede selv alle rollerne.

I 2004 vendte Matthesen tilbage til Cirkusbygningen med stand up-showet 'Tal for dig selv'. I Nikolaj Cederholms opsætning af 'Simon' på Østre Gasværk fik Matthesen sin debut som teaterskuespiller i rollen som rejsekongen selv.

Figuren Terkel blev oprindelig skabt til P3’s Børneradio, hvor den oplevede en stor kultsucces. Siden fandt figuren vej til det store lærred i den første 100% computeranimerede danske film 'Terkel i knibe' (2004). Matthesen lagde (igen) stemmer til alle figurerne.

Matthesen har haft gæsteoptrædener i en masse tv-satire blandt andet afsnit af 'Casper & Mandrilaftalen' (1999) og 'Langt fra Las Vegas' (2001).

Anders Matthesens officielle hjemmside www.anden.dk
< 1 >