Stolen Hearts (Two if by Sea)

Frank (Denis Leary) og Roz (Sandra Bullock) er et ungt halvkriminelt par, som kommer ud på dybt vand, da Frank en dag stjæler Henri Matisses berømte maleri "Odaliske". Uvidende om maleriets virkelige værdi tager de til Rhode Island, hvor billedet skal afsættes til en latterligt lav pris. Deres forfølger, den spøjse FBI-mand O'Malley (Yaphet Kotto), er overbevist om, at han er lige i hælene på kunsttyven Phil Lokkedue, og Franks uduelige irske fætter og dennes tåbelige kumpaner blander sig også i løjerne. Helt slemt bliver det dog først, da den smarte playboy Evan Marsh (Stephen Dillane) begynder at bejle til Roz' gunst. Frank finder sig nu i den uvante rolle som den forsmåede husbond, der skal gøre skaden god igen, samtidig med han har et maleri til 4 mio. © Scope

Produktionsår 1996
Genre Drama, Komedie
Instruktør Bill Bennett
Medvirkende Denis Leary, Sandra Bullock, Stephen Dillane, Yaphet Kotto
Spilletid 95 min.
Biopremiere 12.07.1996
Scope-score Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Anmeldere
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Din stemme Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Sandra Bullock

Verden blev lidt smukkere 26. juli 1964, for det er nemlig datoen for Sandra Annette Bullocks fødsel. Actionbraget 'Speed' (1994) gjorde hende til kæmpestjerne overnight. Siden er det ikke blevet til andet end hæderlige middle of the road-film - for eksempel 'Nettet' (1995) og 'Forces of Nature' (1999) - men Bullock har altid formået at holde hov...

Anmeldere

Scope
Velsmagende irsk stuvning

"Stolen Hearts" er en romantisk krimi-komedie fyldt med irske udskud, sækkepibemusik og sjove replikker. Sandra Bullock og Denis Leary spiller det kriminelle unge par, som kommer i uvante omgivelser på rigmandsøen Rhode Island.

Roz (Sandra Bullock ) og Frank (Denis Leary) er et kærestepar på afveje. Han er en irsk plattenslager og tyveknægt, selvom han engang imellem har ærligt arbejde som murer. Kæresterne har været par i syv år, så Roz synes efterhånden Frank er ved at være lidt af en 'død murer', ambitionsløs og uduelig som han er. Hun mener derimod selv, hun har talent, og giver sin opvækst i et arbejderkvarterer skylden for, at hun aldrig er blevet til noget. Hun vil have et ordentligt arbejde og en rigtig familie.
En dag får Frank en chance for at lave 'det sidste kup', og derefter falde til ro, hvilket vil passe Roz fint. Han skal stjæle et maleri fra en samler og levere det til en køber på Rhode Island efterfølgende søndag. Betaling: 10.000 $. Det burde være som at stjæle slik fra et barn, men går selvfølgelig helt galt, for Roz og Frank er hovedpersonerne i "Stolen Hearts", og "Stolen Hearts" er en ny romantisk Hollywood-komedie, om hvordan dumme og almindelige mennesker finder lykken trods alle odds.

En af Hollywoods nye kæledægger, Sandra Bullock (der i "Speed", "Mens du sov" og "The Net" har udfyldt rollen som alle mænds drøm om en pæn og sød kæreste) spiller den fornuftige men også ambitiøse Roz, med en passende mængde af Bilka-hengemt elskelighed, som bare venter på at springe ud i fuldt flor. Samtidig kan hun også fyre en kvik replik af, og da Frank spilles af stand-up komikeren Denis Leary, går der ikke lang tid, før luften er fuld af kyniske og drillende one-liners.

Sødt og sjovt
Leary har selv skrevet manuskriptet, og undertiden har han fået lige en 'sjov' replik for meget, men som en anden Walter Matthau kan han kombinere surhed og humor i ét komisk udtryk. Frank er en morsom mand, men tynges også af, at han ikke har nogen særlige evner, og iøvrigt er dårlig til at kommunikere med sin kæreste, som han selvfølgelig elsker højt. Frank er arketypen på den almindelige, klodsede mand, men gjort lige et ekstra point tåbelig og ynkelig for at fremhæve det middelmådige. Man føler med ham, da den flotte og sofistikerede playboy Evan Marsh (Stephen Dillane) dukker op på scenen. Han har alt det, Frank ikke har, og snart udvikler krimi-farcen sig til en romantisk komedie, hvor Frank gør sig al umage i verden for at spille den gode bejler, hvilket han bare ikke kan. Indtil maskerne falder, og verden finder sin rette gang.

Den romantiske komedie om det unge par, hvis forhold knager i fugerne, tenderer det sentimentale, og den mere hårdtslående komik må et spændende manuskript, præcis instruktion samt gode biroller stå for. Yaphet Kotto er tørt morsom som den excentriske FBI-agent O'Malley, der bliver sat på sagen om det forsvundne maleri, og ude på klichernes overdrev har vi fire meget kluntede irske forbrydere, som også deltager i løjerne.
Instruktøren Bill Bennet har en ganske anonym stil, der formår at fremhæve det vigtigste i enhver scene. Bennets eneste bemærkelsesværdige stilistiske træk er brugen i visse scener af stadigt nærmere indklip frem for zoom, og det fungerer godt som en slags stacatto fremhævelse af et øjebliks betydning.
"Stolen Hearts" har en masse fint skårne typer, og skuespillere som kan levere de gode smældende replikker. Historien er dejligt forudsigelig, og filmen finder hurtigt sin balance mellem det rosenrøde og det komiske.

Fakta

Medvirkende
Frank O'Brien Denis Leary
Roz Sandra Bullock
Evan Morgan Stephen Dillane
O'Malley Yaphet Kotto
Fitzie Mike Starr
Todd Jonathan Tucker
Beano Wayne Robson
Quinn Michael Badalucco
Kelly Lenny Clarke
Burke Jonny Fido
Bag kameraet
Instruktion Bill Bennett
Produktion James G. Robinson
Manuskript Denis Leary, Mike Armstrong
Fotografi Andrew Lesnie
Klip Bruce Green
Scenografi David Chapman
Musik Nick Glennie-Smith, Paddy Moloney
Genrer og relationer
Genre Drama, Komedie
Premieredatoer
Biograf 12.07.1996
Dvd 27.11.2001
Øvrige oplysninger
Land USA
Produktionsår 1996
Spilletid 95 min.
Censur Tilladt for børn over 15 år Tilladt for børn over 15 år
Solgte billetter 2.791
Selskab Morgan Creek Productions
Biodistributør Constantin Film

Se også...