Baby Driver

Den unge fyr 'Baby' arbejder som professionel flugtchauffør for gangsteren Doc. For at overdøve sin tinnitus, der stammer fra en ulykke i barndomsårene, har Baby altid sprød musik i øregangene, når han ræser fra gerningsstedet. Da Baby forelsker sig i servitricen Deborah, overvejer han for første gang at forlade det kriminelle miljø. Men Doc har andre planer med sin gulddreng. © Scope

Produktionsår 2017
Genre Action
Instruktør Edgar Wright
Medvirkende Ansel Elgort, Lily James, Kevin Spacey, Jon Bernthal
Spilletid 115 min.
Biopremiere 29.06.2017
Scope-score Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Anmeldere
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Din stemme Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Kevin Spacey

"Årtiets bedste skuespiller!" skreg magasinet Empire i 1999, og det var svært at være meget uenig. Der skulle et par solide psykopatroller til for at slå Kevin Spacey Fowlers navn fast i det brede publikums bevidsthed. Det skete i to af halvfemsernes bedste film, nemlig 'The Usual Suspects' og 'Seven', begge fra 1995. Han scorede en fortjent ...

Anmeldere

Politiken
"... et af de mest forfriskende bud på en opdatering af actionkomedien længe set."

Berlingske
"Baby hører konstant musik via iPod, som så danner et lydspor for hele filmen og tilmed betyder, at billedside og skuespillernes optræden i flere scener er sømløst koreograferet til musikken. Det vil ikke falde i alles smag, men det er imponerende mærkeligt."

Ekstra Bladet
"Fotografering og klipning er ganske enkelt i spitzenklasse - tilmed uden overdreven brug af computergrafik, hvilket gør 'Baby Driver' til en decideret fysisk oplevelse."

B.T.
"... årets bedste actionfilm og positive overraskelse."

Cinemazone
"... verdens måske første biljagtsmusical. 'Baby Driver' er en moderne actionklassiker og en af de bedste film i de danske biografer lige nu."

Ekko
"'Baby Driver' er nyskabende på flere måder og forstår at bruge fremragende klipning, god musik og et stærkt persongalleri til at fortælle en enkel, men hæsblæsende og hjertevarm fortælling."

Brugere

11/09-17Trefarvet is med motorolie
Der var mange spekulationer om, hvad den engelske succes-instruktør Edgar Wright mon ville hitte på, efter han tog sit gode tøj og gik fra Marvel, sekunder før "Ant-Man"-raketten skulle skydes afsted. Dengang lød det, at Wright og Marvel havde haft kreative uenigheder. Nu slår Wright så tilbage med "Baby Driver", og jeg er ikke et splitsekund i tvivl om, at han denne gang har fulgt sin egen kreativitet hele vejen.

Baby kan køre en flugtbil som ingen anden. Den unge herre bruger musik til at blokere for sin tinnitus og som et guidende soundtrack, når han kører røvere væk i sikkerhed for den kriminelle boss Doc. Doc ved, han sidder på et guldæg i form af Baby, men må spørge sig selv hvor længe, da et kvindeligt indspark trækker i det andet ærme.

Der lægges ud med et brag af en åbning...

11/09-17Baby's Got Rhytm 13
En ung fyr med et helt usædvanligt talent for at køre bil arbejder som flugtchauffør for bagmanden bag en serie dristige røverier. Men da han møder en sød servitrice på den lokale diner, bliver han endnu mere opsat på at komme væk fra det kriminelle liv.

Plottet i "Baby Driver" følger én af de velkendte filmskabeloner. En ung mand med hjertet på det rette sted er kommet på gale veje, da han møder en frelsende engel - men at gøre sig fri af den dårlige indflydelse viser sig at være have omkostninger. Det minder fx ganske meget om Nicolas Winding Refns mesterlige "Drive". Men forfatter-instruktør Edgar Wright gør alligevel sin historie til noget særligt ved at skære den helt ind til de rendyrkede klicheer og så servere det hele utroligt stilfuldt.

"Baby Driver" er først og fremmest g...

Fakta

Medvirkende
Baby Ansel Elgort
Deborah Lily James
Doc Kevin Spacey
Griff Jon Bernthal
Buddy Jon Hamm
Bats Jamie Foxx
Darling Eiza González
Armie R. Marcos Taylor
Bag kameraet
Instruktion Edgar Wright
Produktion Tim Bevan, Eric Fellner, Nira Park
Manuskript Edgar Wright
Fotografi Bill Pope
Klip Jonathan Amos, Paul Machliss
Scenografi Marcus Rowland
Musik Steven Price
Genrer og relationer
Genre Action
Undergenre Kupfilm
Nøgleord Bil, Biljagt, Chauffør, Kup
Premieredatoer
Biograf 29.06.2017
Øvrige oplysninger
Land USA, Storbritannien
Produktionsår 2017
Spilletid 115 min.
Trailer Eksternt site
Censur Tilladt for børn over 15 år Tilladt for børn over 15 år
Selskab TriStar Pictures, Working Title Films, Big Talk Productions, Double Negative
Biodistributør United International Pictures

Se også...


The World's End
2013
Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Paul
2011
Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

60 sekunder
2000
Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Hot Fuzz
2007
Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Widows
2018
Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk