3 ting

Sprængstofeksperten Mikael har været involveret i et kup på 60 mio. kroner. Politiets efterretningstjeneste giver ham chancen for et nyt liv, hvis han indvilger i at vidne mod de serbiske bagmænd. Dagen før retssagen bliver Mikael forhørt af politiet på et hotelværelse. Han stiller tre krav for sin deltagelse: en kasse fra et opbevaringslager, en kvinde fra hans fortid, og en særlig takeawaymenu. © Scope

Produktionsår 2017
Genre Krimi, Thriller
Instruktør Jens Dahl
Medvirkende Nikolaj Coster-Waldau, Birgitte Hjort Sørensen, Lærke Winther, Jakob Hauberg Lohmann
Spilletid 89 min.
Biopremiere 18.05.2017
Scope-score Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Anmeldere
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Din stemme Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Nikolaj Coster-Waldau

Rollen som den hårdt prøvede nattevagt Martin i Ole Bornedals thrillerhit fra 1994 gjorde med ét Nikolaj Coster-Waldau til det hotteste navn i dansk film. I de efterfølgende år tog han til London og gjorde alt for at slippe af med sit nye pretty boy-image. Blandt karrierekrumspringene var nazi-bøssedramaet 'Bent' (1997), hvor han spillede sa...

Anmeldere

Politiken
"At gennemføre dramaet helt minimalistisk i et hotelværelse er en slags taskenspillerkunst, som Jens Dahl slipper absolut hæderligt fra. At man bagefter sidder tilbage med den samme lidt tomme fornemmelse som efter en tryllekunst, er der jo sådan set ikke noget at sige til."

Berlingske
"Det vil være forkert at kalde »3 ting« for fejlfri, men den viser en mulig vej derhen, hvor man ikke altid behøver 25 mio. kr. for at lave en film. Dér hvor man kan nøjes med mindre end halvdelen og alligevel have penge til overs til både gode skuespillere i hovedroller og biroller."

Jyllands-Posten
"Coster-Waldau er fremragende, det er Winther og Sørensen også, Jacob Lohmann er som altid upåklageligt kluntet som proletar bag politiklæder, og selv den alt for lidt brugte Morten Holst giver sin replikog handlingsfattige karakter stamina. Der er ikke bare tre, men et utal af imponerende ting ved Jens Dahls debut."

Ekstra Bladet
"...det psykologiske spil oser af klaustrofobi og frustrationer, og hvad ' 3 ting' umiddelbart mangler i ydre spænding, kompenserer den så rigeligt for på de indre linjer... Desværre skæmmes helhedsindtrykket ... af en noget antiklimatisk slutning."

B.T.
"Efter at have set traileren til ' 3 ting' kunne man forvente en ny dansk action-thriller, men i virkeligheden er filmen mere et psykologisk kammerspil."

Cinemazone
"Jens Dahl kender sine genrekoder og mantraet om at 'less is more', og heldigvis for det, for til trods for enkelte skønhedsfejl er 3 ting blevet en vellykket og hårdkogt lille dansk spændingsfilm, der finder overraskende stor plads til velskrevne karakterer godt skuespil, og så endda på et enkelt hotelværelse. Mere af den slags tak."

Ekko
"Jens Dahl debuterer med en stram thriller, der med små og få midler skaber en troværdig aura af skæbnens luner og menneskets koldblodighed."

Brugere

15/07-173 stjerner
På et hotelværelse i København skjuler politiet en kriminel, der har indvilliget i at vidne mod sine medsammensvorne i et stort kup. Men for at holde aftalen kræver han tre ting: Han vil have hentet en boks fra opbevaring, møde sin ekskæreste og have en karryret bragt ud fra en restaurant på Vesterbro.

"3 ting" er skrevet og instrueret af Jens Dahl, der her debuterer som instruktør efter tidligere at have skrevet en hel del til film og særligt tv, bl.a. som medforfatter på den oprindelige "Pusher". Her er han tilbage i krimiuniverset med en lavbudget-thriller baseret på et simpelt koncept, nemlig spillet mellem den kriminelle og politiet omkring det lovede vidnesbyrd.

Der er tydelig Hollywood-inspiration i filmen, som nogle gange virker til at følge en amerikansk logik frem for sin...

19/05-17Mangelfuld men enkel
Nikolaj Coster-Waldau har aldrig været nogen særlig god skuespiller. Faktisk er han ret elendig på trods af, at han har en strålende karriere, hvilket er ret så bemærkelsesværdigt.

Som sædvanlig i danske film & TV, så er lydarbejdet hamrende dårligt, hvor det nærmest kræver danske undertekster for, at kunne høre, hvad der bliver sagt.. og det trækker gevaldigt ned.

Derudover, så er replikkerne alt for uskarpe, konstruerede og fortænkt skrevet, samt at karakterernes handlemønster og motivation er urealistiske, der ikke formår at engagere beskueren.

De tre stjerner går udelukkende til ideen, instruktionen og det gode kamerarbejde, samt bedriften at kunne producerer en spillefilm for sølle seks millioner skattekroner, eksklusiv markedsføring - men samlet set, så halter udførelsen ...

Fakta

Medvirkende
Mikael Nikolaj Coster-Waldau
Camilla Birgitte Hjort Sørensen
Nina Lærke Winther
Sander Jakob Hauberg Lohmann
Carsten Morten Holst
Katrine Mia Jexen
Receptionist Aske Bang
Bag kameraet
Instruktion Jens Dahl
Produktion Jacob Jarek, Caroline Schlüter
Manuskript Jens Dahl
Fotografi Adam Wallensten
Klip Linda Man
Scenografi Sabine Hviid, Kristina Kovacs
Musik Peter Peter, Peter Kyed
Genrer og relationer
Genre Krimi, Thriller
Undergenre Kammerspil
Nøgleord Hotel, Vidnebeskyttelse
Premieredatoer
Biograf 18.05.2017
Dvd 28.09.2017
Øvrige oplysninger
Land Danmark
Sprog Dansk
Produktionsår 2017
Spilletid 89 min.
Trailer Eksternt site
Censur Tilladt for børn over 11 år Tilladt for børn over 11 år
Selskab Profile Pictures
Biodistributør Scanbox
Dvd-distributør Scanbox

Se også...