Never Talk to Strangers

I et supermarked møder kriminal-psykologen Sarah Taylor den puertoricanske Tony Ramirez. De forelsker sig i hinanden, men snart begynder en række uhyggelige begivenheder at finde sted. Alt tyder på, at nogen vil Sarah til livs. Er det hendes forsmåede nabo Cliff, en hævntørstig patient, faren, hun har hadet i årevis - eller er det Tony... © Scope

Produktionsår 1995
Genre Thriller
Instruktør Peter Hall
Medvirkende Rebecca De Mornay, Antonio Banderas, Dennis Miller, Harry Dean Stanton
Spilletid 86 min.
Biopremiere 04.04.1996
Scope-score Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Anmeldere
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Din stemme Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Antonio Banderas

Den spanske hjerteknuser José Antonio Dominguez Banderas ville oprindelig have været fodboldspiller, men heldigvis brækkede han foden som 14-årig. Han havde som ung en fornem karriere inden for spansk tv og film med roller i en række Almodovar-film. Nogle husker ham måske fra dokumentarfilmen 'In Bed with Madonna', hvor sangerinden bliver tem...

Anmeldere

Scope
Sex og gys - i ren skizofreni

"Never Talk to Strangers" er skabt for at pirre, men indlevelsen fortaber sig i effekter, vi har set så mange gange før.

Den store psykologihåndbog er fremme i Peter Halls erotiske thriller "Never Talk to Strangers". Diagnoser som skizofreni og MPS (multiple personality syndrome), hvis forskellighed vi af uforståelige grunde skal gøres opmærksom på, er filmens overordnede plot og mislykkede forsøg på at gå i dybden med den menneskelige psykes uransagelige veje.

Dr. Sarah Taylor (Rebecca De Mornay) er en kold, indelukket psykolog med speciale i massemordere. Hun har et afsluttet, men uafklaret forhold bag sig og er derfor glad for at leve alene. På en indkøbstur møder hun den charmerende, temperamentfulde puertoricaner Tony (Antonio Banderas). Til at starte med afviser hun ham, men hans uimodståelige øjne bløder hendes kolde hjerte op og de indleder et forhold.

Eftersom "Never Talk to Strangers" betegnes som erotisk thriller og er en usædvanlig tynd omgang, kan det næppe undre nogen, at mærkelige hændelser finder sted, da affæren tager fart. Nogen vil Sarah til livs og makabre hentydninger, såsom visne blomster, aflivningen af hendes kat og mordet på hendes overbo, hober sig op. Det er nu meningen, at vi skal forvirres og opfatte både Tony, nabo'en Cliff, en løsladt patient og Sarah's forhutlede far som mulige gerningsmænd.

Skabelonfilm
Selvom filmen skal have den ros, at slutningen overrasker, er handlingen meget forudsigelig og gyser-effekterne er set et utal af gange før. Vi bliver chokerede sammen med Sarah, første gang hun ser sig i spejlet i den tomme mørke lejlighed, men efterhånden ved vi, at netop denne effekt vil blive brugt, når kameraet langsomt, akkompagneret af skrigende violiner, panorerer henover en væg med et spejl. Ligeledes er vi, efter et årti overdynget med denne type amerikanske film, vant til usikkerheden omkring, hvem af alle de mystiske personer i hovedpersonens omgangskreds, der til sidst skal afsløres. Da "Never talk to Strangers" tydeligvis følger opskriften slavisk, er det svært at mobilisere den store indlevelse.

Som endnu et minus er Rebecca De Mornay både stereotyp og utroværdig i rollen som Sarah. Hun er en flot kvinde, hvilket selvfølgelig udnyttes i et antal småpinlige erotiske scener med en hårdtarbejdende Antonio Banderas. Den seksuelle tiltrækning er uden tvivl drivkraften bag Sarah og Tony's forhold, men rent filmisk falder den til jorden, fordi sexscenerne ikke fungerer som andet end dampende, klichéfyldte intermezzo'er. "Never Talk to Strangers" er et mislykket forsøg på integrationsgenren "erotisk thriller", hvor hverken erotik eller gys virker.

Brugere

15/03-05dårlig
Anonym
så dårlig, undskyld at jeg kom til at give den sex(seks), jeg mente 1 stjerne.!!!!!!!!!!!!

23/10-03Overflødig amerikansk skabelon
Anonym
- film. Den er pænt kedelig og skuespillerne er dårlige. Vi har set det uttallige gange før, og det gør at den kun skal have én stjerne. Trods den indbydende titel, lever hverken erotiken eller gysene op til hvad man kunne forvente.

30/11-02Gider Dårligt At Skrive Om Den
Anonym
Aldeles ligegyldig erotisk thriller, som dog byder på en enkelt overraskelse. Dybt kedelig og ikke værd at ofre tid på.

28/11-02Underlig og mørk film.......
Anonym
En meget underlig film, der handler om en kvinde som er syg i hovedet. Pludseligt begynder filmen at vise nogle uhyggelige og underlige begivenheder, at nogen er efter kvinden. Og hvem er så efter hende? Det skal jeg ikke sige, men det er en person som man overhovedet ikke havde forventet, og aldrig have gættet.

En skræmmende film, med nogle undlige hændelser undervejs.

Fakta

Medvirkende
Dr. Sarah Taylor Rebecca De Mornay
Tony Ramirez Antonio Banderas
Henry Taylor Dennis Miller
Max Cheski Harry Dean Stanton
Dudakoff Eugene Lipinski
Maura Martha Burns
Grogan Beau Starr
Spatz Phillip Jarrett
Wabash Tim Kelleher
Sarah som ung Emma Corosky
Bag kameraet
Instruktion Peter Hall
Produktion Andras Hamori, Jeffrey R. Neuman
Manuskript Lewis A. Green, Jordan Rush
Fotografi Elemér Ragályi
Klip Roberto Silvi
Scenografi Linda Del Rosario, Richard Paris
Musik Pino Donaggio
Genrer og relationer
Genre Thriller
Premieredatoer
Biograf 04.04.1996
Øvrige oplysninger
Land USA
Produktionsår 1995
Spilletid 86 min.
Censur Tilladt for børn over 15 år Tilladt for børn over 15 år
Solgte billetter 6.831
Selskab TriStar Pictures, Alliance Communications Corporation
Biodistributør All Right Film

Se også...