Mens vi lever

Kristian må vende hjem til sin fødeby og se sine dæmoner i øjnene, da hans tidligere faderfigur ligger alvorligt syg. I samme by slås Trine med livet som alenemor, og to gymnasieelever, den sensitive Tobias og hans mere hårdkogte veninde Q, oplever udfordringer i deres indbyrdes forhold. Et voldsomt trafikuheld knytter de fire menneskeskæbner sammen på uventede måder. © Scope

Produktionsår 2017
Genre Drama
Instruktør Mehdi Avaz
Medvirkende Sebastian Jessen, Julie Christiansen, Nicolas Bro, Charlotte Munck
Spilletid 98 min.
Biopremiere 26.10.2017
Scope-score Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Anmeldere
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Din stemme Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Anmeldere

Politiken
"...er en film, der ublufærdigt forlanger at blive set. Ikke fordi den vil ændre dit liv eller dit syn på filmkunsten, men simpelthen fordi den har en god historie, som den fortæller på en måde, så den ikke slipper grebet om opmærksomheden."

Berlingske
"Efter at have set »Mens vi lever« sidder man som filmanmelder og klør sig lidt i håret og smiler i skægget over Avazbrødrenes mod."

Jyllands-Posten
"...en Kleenex-film a la Susanne Biers melodramaer, og det er ikke mindst Sebastian Jessen i rollen som den følelsesmæssigt ituslåede Kristian, der tvinger tårerne frem. Jessen har aldrig været bedre, end han er her."

Weekendavisen
"'Mens vi lever' er fuld af karakterer, som man fatter sympati for. Den nærer i hjernen, suger i maven og hiver i hjertet."

Ekstra Bladet
"...et klokkeklart vidnesbyrd om, at har man en god historie og tør tro på, at den kan bære sig selv, kan man komme rigtig langt for ganske få penge. Jeg glæder mig allerede til den næste film fra brødrene Avaz."

B.T.
"Avaz-brødrene har lavet en fantastisk film om sorg og skyldfølelse - men også om kærlighed og familie. De brødre bliver svære at stoppe."

Cinemazone
"Tæt på det rørende sentimentale, men aldrig plat banal. Og sikke en velsignelse, at møde så mange unge skuespiltalenter, der i en afdæmpet spillestil viser, at der er andre end dansk films top/pop-ti ansigter."

Ekko
"Med fandenivoldskhed har Ekko Shortlist-vinderen Milad Avaz og hans bror Mehdi skabt et imponerende visuelt melodrama, der ikke er bange for at give los for følelserne."

Brugere

11/12-17Store følelser fra en usædvanlig kant
Da han hører, at hans plejefar er døende, vender en ung mand tilbage til sin hjemby. Det betyder samtidig, at han må konfrontere de begivenheder, som nogle år tidligere fik ham til at rejse væk.

"Mens vi lever" er spillefilmdebut for Avaz-brødrene Mehdi, Milad og Misam, der kommer med et anderledes udgangspunkt: Ingen af de tre er nemlig filmuddannede eller på anden måde opflaskede i den traditionelle danske filmbranche. I stedet har de kæmpet sig til at opfylde drømmen om at lave film ved at øve sig i en stribe kortfilm, hvorefter de selv har skaffet pengene til "Mens vi lever", efter de fik afslag på støtte fra Filminstituttet.

Mehdi Avaz har instrueret, Milad Avaz har skrevet manuskriptet, og Misam Avaz er producer, og "Mens vi lever" er på mange måder et imponerende resultat af...

Fakta

Medvirkende
Kristian Sebastian Jessen
Trine Ilsøe Julie Christiansen
Peter Ilsøe Nicolas Bro
Hanne Charlotte Munck
Stine Julie R. Ølgaard
Tobias Ilsøe Nikolaj Groth
Q Julie Brochorst Andersen
Sabine Marie Hammer Boda
Anne Mia Jexen
Mads Paw Henriksen
Tommy Henrik Prip
Bag kameraet
Instruktion Mehdi Avaz
Produktion Milad Avaz, Sara Victoria Bjerre Pedersen
Manuskript Milad Avaz
Fotografi Daniel Cotroneo
Klip Anders Hoffmann
Scenografi Sarah Rosenkrantz
Musik Bent Fabricius-Bjerre
Genrer og relationer
Genre Drama
Undergenre Ensemblefilm
Nøgleord Baseret på en virkelig historie, Trafikulykke, Ulykke
Premieredatoer
Biograf 26.10.2017
Øvrige oplysninger
Alternativ titel While We Live
Land Danmark
Sprog Dansk
Produktionsår 2017
Spilletid 98 min.
Trailer Eksternt site
Censur Tilladt for børn over 11 år Tilladt for børn over 11 år
Selskab Rocket Road Pictures
Biodistributør SF Film/Filmcompagniet

Se også...