Fantasten

Den smarte bilsælger Claus lider af ludomani. Om natten formøbler han hele sin løn - og mere til - på hasardspil i kasinoer og spillebuler. Da Claus får uventet besøg af sin voksne søn, Silas, som han ikke har set længe, vælger han at tage sønnike med til en pokeraften blandt hårdkogte kriminelle. Det går grueligt galt, og Claus har nu en lille uge til at redde Silas ud af en kæmpe gæld. © Scope

Produktionsår 2017
Genre Drama, Thriller
Instruktør Christian Dyekjær
Medvirkende Dejan Cukic, Oscar Dyekjær Giese, Janus Nabil Bakrawi, Wei Xu
Spilletid 97 min.
Biopremiere 02.11.2017
Scope-score Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Anmeldere
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Din stemme Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Anmeldere

Politiken
"Cukic' præstation er en regulær tour de force, som imidlertid stadig ikke giver mig overbevisende grunde til at interessere mig for Claus som menneske. Nogle gange er det klogt ikke at fortælle for meget. Andre gange giver det bare ikke mening at fortælle for lidt."

Berlingske
"Vi er med Claus på landevejen, og vi lærer ham at kende i detaljer. Karakteren er historien. At Dyekær så finder en ret genial spændingsskrue til sidst, der er ubønhørlig, grum, sort og formidabelt langt ude og helt og aldeles radikal og dermed et godt stykke væk fra den typiske ånd i dansk film, tjener kun til yderligere ros."

Jyllands-Posten
"...filmen som helhed virker mere som en generisk midtvejskrise-film end en originalt tænkt filmfortælling om den fantast, der har lagt navn til titlen. Selvom Claus har alt på spil, fornemmer man det ikke som publikum."

Weekendavisen
"Manuskriptet har en tendens til at afvikle sine temaer i nummerorden. 'Fantasten' bevarer dog intensiteten. Det gør den i kraft af Dejan Cukic, som gør et formidabelt stykke arbejde i titelrollen."

Ekstra Bladet
"En dejligt konsekvent dansk film, der til det sidste tør gå linen helt ud, da selvbedraget ikke længere kan opretholdes."

B.T.
"Jo mere vi følger Claus med hans konstante løgne og bortforklaringer, des mere irriteret bliver man, og ens humør daler og daler."

Cinemazone
"Det er så absolut en styrke ved 'Fantasten', at den undgår at falde i offer-fælden. Vi synes ikke, det er rigtig synd for Claus, og så alligevel, og så alligevel ikke, og sådan brydes følelserne i os, mens vi er vidner til hans uundgåelige deroute."

Ekko
"Dejan Cukic smider al hæmning og forfængelighed over bord, når han bærer Christian Dyekjærs eksistentielle gambler-drama på sine stærke skuespilskuldre."

Fakta

Medvirkende
Claus Dejan Cukic
Silas Oscar Dyekjær Giese
Henrik Janus Nabil Bakrawi
Wong Wei Xu
Caroline Nanna Finding Koppel
Maya Rikke Lylloff
Onkel Lin Kun Wu
Bitten Dya Josefine Hauch
Hasse Nicolas Bro
Preben Jesper Hyldegaard
Bag kameraet
Instruktion Christian Dyekjær
Produktion Maja Dyekjær
Manuskript Christian Dyekjær, Rasmus Horskjær
Fotografi Henrik Ipsen
Klip Morten Højbjerg
Scenografi Liselotte Justesen
Musik Kristian Eidnes Andersen
Genrer og relationer
Genre Drama, Thriller
Nøgleord Far-søn, Gambler, Gæld
Premieredatoer
Biograf 02.11.2017
Øvrige oplysninger
Land Danmark
Produktionsår 2017
Spilletid 97 min.
Trailer Eksternt site
Censur Tilladt for børn over 15 år Tilladt for børn over 15 år
Selskab Fago Film
Biodistributør Nordisk Film

Se også...