Dobbeltspil (Backstabbing for Beginners)

Den unge, danske idealist Michael ansættes i FN's humanitære hjælpeprogram i New York. Da Michael forflyttes til Bagdads kaos, opdager han, at der foregår svindel for milliarder i organisationen, og at topledelsen er indblandet. Michael er fanget mellem kyniske diplomater og grådige lobbyister og må vælge, om han vil afsløre korruptionen, selv om det kan koste ham jobbet, kærligheden og måske livet. © Scope

Produktionsår 2018
Genre Thriller
Instruktør Per Fly
Medvirkende Theo James, Ben Kingsley, Belcim Bilgin, Jacqueline Bisset
Spilletid 108 min.
Biopremiere 18.01.2018
Scope-score Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Anmeldere
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Din stemme Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Per Fly

(INSTRUKTØR)
Per Fly debuterede som filminstruktør med 'Bænken' (2000), et drama om livet i det glemte underdanmark. Filmen blev en uventet kæmpesucces og skovlede priser ind ved både Robert- og Bodil-uddelingen. Filmen var første del af en trilogi om det klassedelte Danmark. Ulrich Thomsen har den bærende hovedrolle i 'Arven' (2003), der skildren livet i...

Anmeldere

Politiken
"Det er næsten, som om Per Fly bevidst har ønsket ikke at fremstå for provinsielt moralsk forarget. Men uden et skvæt Michael Moore ender filmen om en afgrundsdybt tragisk-kynisk skandale af historiske dimensioner bare med at blive endnu en spændingsfilm."

Berlingske
"...det er beundringsværdigt, at han trods filmens internationale ambitioner ikke er forfaldet til Hollywoods dogme om mindst én tydelig helt. I nutidens kommercielle filmverden føles den tilgang nærmest ubestikkelig."

Jyllands-Posten
"...er desværre en spildt mulighed helt uden tid og plads til den fokus på personernes indre liv, som hidtil har været Flys spidskompetence."

Ekstra Bladet
"...fortæller ikke bare en spændende historie om almen grådighed, men har som en væsentlig pointe også, at sandheden ikke altid er sort eller hvid, ligesom filmen også bliver et spørgsmål om personlig integritet."

B.T.
"Jeg ville gerne skamrose Per Flys første internationale film - ikke mindst pga. emnet - men det er svært, når diplomati er usexet, og filmen helt mangler Per Flys fingeraftryk og dna."

Ekko
"For en historie, der allerede er kendt, har Dobbeltspil dog et betydeligt spændingsniveau, og moralen er altid en messe værd: hellere dø stående end at leve på knæ!"

Brugere

27/02-18Stor skandale i småt format
En ambitiøs ung diplomat bliver ansat som personlig assistent for lederen af FN's Oil-for-Food-program i Irak. Men drømmejobbet bliver til mareridt, da han opdager, at programmet bliver udnyttet til storstilet korruption.

Per Flys første engelsksprogede film er baseret på dansk-amerikaneren Michael Soussans erindringer om sin rolle i Oil-for-Food-sagen, der må siges at være én af de største skandaler i FN's historie. Hovedpersonen i "Backstabbing for Beginners" er direkte baseret på Soussan, men det er i øvrigt én af den slags film, hvor personerne er udstyret med fiktive navne. Formentlig af juridiske årsager, men måske også fordi Flys manuskript bevæger sig et godt stykke væk fra de virkelige begivenheder.

Det her er altså ikke nogen helt dokumentarisk skildring af skandalen, hv...

Fakta

Medvirkende
Michael Theo James
Pasha Ben Kingsley
Nashim Belcim Bilgin
Dupré Jacqueline Bisset
Hassan Peshang Rad
Ruth Daniela Lavender
Lily Rachel Wilson
Trevor Rossif Sutherland
Rasnetsov Brian Markinson
Justin Cutter Aidan Devine
Bag kameraet
Instruktion Per Fly
Produktion Daniel Bekerman, Malene Blenkov, Lars Knudsen, Nikolaj Vibe Michelsen, Jay Van Hoy
Manuskript Per Fly, Daniel Pyne
Forlæg Michael Soussan
Fotografi Brendan Steacy
Klip Morten Giese, Susan Shipton, Janus Billeskov Jansen
Scenografi Niels Sejer
Musik Todor Kobakov
Genrer og relationer
Genre Thriller
Nøgleord FN, Korruption, Mellemøsten, New York, Olieindustrien, Sammensværgelse
Premieredatoer
Biograf 18.01.2018
Dvd 31.05.2018
Øvrige oplysninger
Land Danmark, Canada, USA
Produktionsår 2018
Spilletid 108 min.
Trailer Eksternt site
Censur Tilladt for børn over 15 år Tilladt for børn over 15 år
Selskab Parts and Labor, Scythia Films, Creative Alliance, Eyeworks Scandi Fiction, Hoylake Capital
Biodistributør SF Studios
Dvd-distributør SF Studios

Se også...