Ud af intet (Aus dem Nichts)

Katja får vendt vrangen ud på sit liv, da hendes kurdiske mand og deres seksårige søn omkommer i et bombeattentat i Hamborg. To nynazister arresteres for attentatet, men da retssagen ikke går som ventet, driver Katjas sorg og hævntørst hende til selv at tage affære. © Scope

Produktionsår 2017
Genre Drama
Instruktør Fatih Akin
Medvirkende Diane Kruger, Denis Moschitto, Numan Acar, Samia Muriel Chancrin
Spilletid 106 min.
Biopremiere 12.04.2018
Scope-score Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Anmeldere
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Din stemme Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Anmeldere

Politiken
"Fatih Akin og hans manus-medforfatter Hark Bohm, der er jurist (og har haft roller i Fassbinder-film), gør intet forsøg på et svar, så trods alle følelsesstorme ender filmen med reelt at være et debatindlæg for selvtægt som sidste udvej, når retssystemet ikke slår til!"

Berlingske
"Det føles som tre film hæftet sammen til én. Så kan man indvende, at sådan ville sådan noget forløbe i virkeligheden, men film er film og ikke virkelighed, og når filmen alligevel fungerer som, ja, film, er det, fordi skuespillet er så overbevisende og Diane Kruger blændende som Katja."

Jyllands-Posten
"Fatih Akin vil simpelthen for meget rent æstetisk, men han er bedst, når han holder sig til en rå realisme. Samtidig er hans symbolik tung som en ufordøjet durumrulle."

Information
"... en ubærligt hjerteskærende fortælling, som ikke helt holder kadencen."

Cinemazone
"...udmærker sig dels ved sin fejende flotte billedside og dels ved sit psykologiske portræt af en kvinde i sine følelsers og sansers vold. Filmens absolutte trumfkort er Diane Kruger i rollen som Katja."

Ekko
"Instruktøren virker i sidste ende mere interesseret i at skabe spænding end at stille spørgsmål til sine karakterer og sit publikum, og alt det gode potentiale går tabt. Det er både et historiemæssigt potentiale og en stærk præstation, der bliver forspildt."

Brugere

15/05-18Desperate Measures
Katjas tilværelse bliver flået fra hinanden, da hendes mand og søn bliver de tilfældige ofre for en terrorbombe i Hamburg. Politiet identificerer et nynazistisk par som de formodede gerningsmænd, og for Katja handler livet nu udelukkende om at få retfærdighed.

Fatih Akin har lavet flere prisbelønnede film om møder mellem gammeltyskeres og indvandreres kulturer, og her drejer han det tema over i sin hidtil mest voldsomme fortælling om indvandringens betydning for Tyskland. "Ud af intet" er tydeligt inspireret af sagen om NSU-mordene, som sendte chokbølger gennem Tyskland for nogle år siden. Kun de færreste havde haft fantasi til at forestille sig, at en gruppe nynazister igennem en årrække kunne myrde tysk-tyrkere, uden at nogen kom på sporet af dem.

Den form for automatreaktioner s...

Fakta

Medvirkende
Katja Sekerci Diane Kruger
Danilo Fava Denis Moschitto
Nuri Sekerci Numan Acar
Birgit Samia Muriel Chancrin
Haberbeck Johannes Krisch
Jürgen Möller Ulrich Tukur
André Möller Ulrich Brandhoff
Edda Möller Hanna Hilsdorf
Rocco Sekerci Rafael Santana
Bag kameraet
Instruktion Fatih Akin
Produktion Fatih Akin, Ann-Kristin Hoffmann, Nurhan Sekerci-Porst, Herman Weigel
Manuskript Fatih Akin, Hark Bohm
Fotografi Rainer Klausmann
Klip Andrew Bird
Scenografi Tamo Kunz
Musik Josh Homme
Genrer og relationer
Genre Drama
Premieredatoer
Biograf 12.04.2018
Øvrige oplysninger
Alternativ titel In the Fade
Land Frankrig, Tyskland
Produktionsår 2017
Spilletid 106 min.
Censur Tilladt for børn over 15 år Tilladt for børn over 15 år
Biodistributør Camera Film

Se også...