Den skyldige

På alarmcentralen modtager politibetjenten Asger Holm et nødopkald fra en kvinde. Det går op for ham, at hun er kidnappet - men så bliver forbindelsen afbrudt. Asger kaster sig ud i et kapløb mod tiden for at finde og redde kvinden ud fra de få oplysninger, han har. Men forbrydelsen er mere omfattende, end han aner. © Scope

Produktionsår 2018
Genre Thriller
Instruktør Gustav Möller
Medvirkende Jacob Cedergren, Jessica Dinnage, Omar Shargawi, Johan Olsen
Spilletid 85 min.
Biopremiere 14.06.2018
Scope-score Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Anmeldere
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Din stemme Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Anmeldere

Politiken
"Som New Danish Screen-produktion ligner Gustav Möllers debut på papiret og i udgangspunktet en smal film. Men ’Den skyldige’ er ikke smal. Den er skarp – og den går lige efter struben."

Berlingske
"Takket være den fermt orkestrerede lydside, foregår den højintense handling nemlig lige så meget inde hovedet på tilskuerne som på filmlærredet."

Jyllands-Posten
"...forbandet godt håndværk med en fabelagtig Jakob Cedergren i hovedrollen, og alene for hans præstation bør man gå i biografen."

Information
"At stirre på Jakob Cedergren, der taler i telefon i halvanden time, er som at stirre sig selv ind i hjernen - ængsteligt og panisk tryllebundet. Svenske Gustav Möllers debut som spillefilminstruktør er et lille dansk filmmirakel."

Ekstra Bladet
"...er i høj grad sin egen, som med enkle, men effektive, virkemidler understreger, at bare historien er god nok, så behøver et begrænset budget ikke være nogen hæmsko."

B.T.
"Det er dødspændende og samtidigt bliver filmen til mere end bare en spændingsfilm, men er også et karakterstudie."

Cinemazone
"En person i et lukket rum, mest i halvmørke. En skærm og en mobil – mere skal der ikke til, for at skabe et fremragende, spændende, psykologisk, krimidrama."

Ekko
"Det er fremragende spil. Og en fremragende film."

Brugere

24/08-18Oppustet 112-opkald 1
En politimand har vagt på 112 og modtager et opkald fra en kvinde i en bil, der sætter hans alarmklokker i gang. Hun bekræfter, at hun er blevet kidnappet, og snart er flere politidistrikter involveret i at få hende fundet. Mens den stressede situation udspiller sig, har politimanden også sine egne problemer at slås med.

Den svenske forfatter-instruktør Gustav Möller debuterer med en dansk thriller skåret over konceptet 'en mand og en telefon'. Hele filmen foregår i to rum på alarmcentralen, hvor hovedpersonen gør alt, hvad han kan for at redde kvinden i den anden ende, mens hans serie af opkald langsomt afdækker sporene i sagen. Samtidig er der en tematisk spejling over i hans egen fortælling, der også får en stadig mere desperat tone.

"Den skyldige" er grundlæggende set et one-ma...

Fakta

Medvirkende
Asger Holm Jacob Cedergren
Iben Jessica Dinnage
Rashid Omar Shargawi
Michael Johan Olsen
Bo Jacob Hauberg Lohmann
Mathilde Katinka Evers-Jahnsen
Vagtleder Nordsjælland Jeanette Lindbæk
Junkie Simon Bennebjerg
Journalist Laura Bro
Mand på Skelbækgade Morten Suurballe
Bag kameraet
Instruktion Gustav Möller
Produktion Lina Flint
Manuskript Gustav Möller, Emil Nygaard Albertsen
Fotografi Jasper Spanning
Klip Carla Luffe
Scenografi Gustav Pontoppidan
Musik Carl Coleman, Caspar Hesselager
Genrer og relationer
Genre Thriller
Undergenre Kammerspil
Nøgleord Kidnapning, Politimand
Premieredatoer
Biograf 14.06.2018
Dvd 01.11.2018
Øvrige oplysninger
Alternativ titel The Guilty
Land Danmark
Sprog Dansk
Produktionsår 2018
Spilletid 85 min.
Censur Tilladt for børn over 11 år Tilladt for børn over 11 år
Biodistributør Nordisk Film
Dvd-distributør Nordisk Film

Se også...