Den tid på året

Katrine og Mads skal samle hele familien til julemiddag. Men højtidsstemningen har svære vilkår, når teenagedatteren er i oprørsstemning, de fraskilte bedsteforældre ikke kan udstå hinanden, Katrines søster lige er kommet hjem fra afvænning, og den tredje søster dukker op med sin ulidelige søn og en hidtil hemmeligholdt ægtemand! © Scope

Produktionsår 2018
Genre Komedie
Instruktør Paprika Steen
Medvirkende Paprika Steen, Jacob Lohmann, Sofie Gråbøl, Lars Brygmann
Spilletid 105 min.
Biopremiere 08.11.2018
Scope-score Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Anmeldere
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Din stemme Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

I biografen

Den tid på året kan ses i 1 biograf på torsdag.

Paprika Steen

(INSTRUKTØR)
Paprika Steen er uddannet på Odense Teaterskole i 1992. Hun filmdebuterede i Erik Clausens 'Rami og Julie' (1988) og var i en årrække med i forskellige tv-serier, som for eksempel 'Juletestamentet' (1995). Københavnske teatergængere kan heller ikke undgå at have stiftet bekendtskab med den attraktive blonde skuespiller. Steen brød igennem i Vi...

Anmeldere

Politiken
"...er en julefilm, som smækker vinduet op og lukker tiltrængt frisk luft ind i dansk julefilms traditionstunge hyggediktatur."

Berlingske
"Hold nu op, hvor spilles der godt over hele linjen! Hvis du gruer bare det mindste for den forestående højtid, så skynd dig ind at se »Den tid på året« og bliv bekræftet i, at der er familier, der er lige så slemme - måske endda endnu værre - end din. For jo, julen er hjerternes tid."

Jyllands-Posten
"Paprika Steen formår at forholde sig nysgerrigt, kærligt og absolut også satirisk skarpt til den tid på året, som jeg nu helt glæder mig til."

Information
"Den er ikke dybt original i sin karikering af dansk middelklasses selvopfattelse kontra dansk middelklasses opførsel, men det er heller ikke så vigtigt, som at karikeringen er skarp og præcis."

Ekstra Bladet
"Det er et stykke tid siden, at jeg har været så godt underholdt af en dansk film, og jeg glæder mig allerede til at se den igen næste år. Det kan sagtens gå hen at blive en tradition."

B.T.
"Paprika Steen og manuskriptforfatter Jakob Weis undgår beundringsværdigt alt, hvad der ligner falde-påhalen-komik, og grundlæggende er ' Den tid på året' ikke så meget en komedie som et drama, der tilfældigvis også er ret sjovt."

Cinemazone
"...hvornår har vi sidst set en film skildret gennem kun én dag og med så megen genkendelig charme og bid i?"

Ekko
"... den mest elegante og morsomme danske komedie i årevis."

Brugere

08/11-18Låner "stærkt" fra svensk julefim...
Den svenske julekomedie "Tomten är far till alla barnen" fra 1999 er en svensk klassiker, som er markant bedre end det danske forsøg på en julefilm, hvor alting går galt.

Det er tydeligt, at Den Tid på Året har ladet sig stærkt inspirere af den svenske film. Desværre, formår den danske film ikke, at levere varen, som den svenske film gør.

Fakta

Medvirkende
Katrine Paprika Steen
Mads Jacob Lohmann
Barbara Sofie Gråbøl
Torben Lars Brygmann
Maria Fanny Leander Bornedal
Patricia Patricia Schumann
Gunna Karen-Lise Mynster
Poul Lars Knutzon
Adam Sofus Søndergaard Mikkelsen
Jens-Peter Mikas Maximus Dalhoff Christiansen
Bag kameraet
Instruktion Paprika Steen
Produktion Mikael Chr. Rieks
Manuskript Jakob Weis
Fotografi Jens Schlosser
Klip Jacob Thuesen
Musik Jeppe Kaas
Genrer og relationer
Genre Komedie
Undergenre Julefilm
Nøgleord Familie, Jul, Juleaften
Premieredatoer
Biograf 08.11.2018
Øvrige oplysninger
Alternativ titel That Time of Year
Land Danmark
Sprog Dansk
Produktionsår 2018
Spilletid 105 min.
Censur Tilladt for alle, men frarådes børn under 7 år Tilladt for alle, men frarådes børn under 7 år
Biodistributør Nordisk Film

Se også...