Paprika Steen

Paprika Steen
Paprika Steen er uddannet på Odense Teaterskole i 1992. Hun filmdebuterede i Erik Clausens 'Rami og Julie' (1988) og var i en årrække med i forskellige tv-serier, som for eksempel 'Juletestamentet' (1995). Københavnske teatergængere kan heller ikke undgå at have stiftet bekendtskab med den attraktive blonde skuespiller.

Steen brød igennem i Vinterbergs 'De største helte' (1996) og viste sit anselige komiske talent i Wikke og Rasmussens 'Hannibal og Jerry' (1996). Siden er hun blevet anset for en af Danmarks store unge skuespillere, og hun var som den eneste med i samtlige af de tre første dogmefilm.

I Susanne Biers 'Den eneste ene' (1999), ses hun som Sidse Babets veninde Stella, en rolle der udnytter Paprika Steens tragikomiske evner fuldt ud. Stor popularitet vandt hun også som en del af Lex & Klatten, en musikalsk satiregruppe, der slog sine folder på tv i 1997.

I 2002 fik hun endelig sin første hovedolle i Jesper W. Nielsens vellykkede hverdagskomedie 'OKAY', men hun gav også en stærk præstation som Mads Mikkelsens kone i Susanne Biers 'Elsker dig Forevigt' (2002). Ved det følgende års uddeling af Robert-prisen modtog hun som den første skuespiller nogensinde samtidig prisen for bedste hovedrolle og birolle.

Paprika er datter af skuespillerinden Iva Sagild og jazzmusikeren Niels Jørgen Steen. Hendes bror er rocksangeren Nikolaj Steen.
Født
03/11-1964 København, Danmark
< 1 >