Happy Ending

Helle og Peter har været gift i 49 år, og Helle har med længsel set frem til den dag, hvor Peter gik på pension, så hun kunne få noget kvalitetstid alene med sin mand. Men Peter har et par overraskelser i ærmet på sin 70-årsdag. Ikke alene har han investeret parrets opsparing i et østrigsk vinhus. Han vil også skilles. Chokket over at skulle være seniorsingle får Helles verden til at falde fra hinanden. © Scope

Produktionsår 2018
Genre Komedie
Instruktør Hella Joof
Medvirkende Birthe Neumann, Kurt Ravn, Marianne Høgsbro, Charlotte Sieling
Spilletid 96 min.
Biopremiere 25.12.2018
Scope-score Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Anmeldere
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Din stemme Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Birthe Neumann

Mange middelgode film og decideret inferiøre film fra 1990'erne liver op i korte øjeblikke takket være Birthe Neumanns aldrig svigtende talent for at tilføre endog meget små biroller dybde, humor og menneskelighed. Bag en ofte kølig facade fornemmer man afgrundsdybe hemmeligheder, fortrængninger, neuroser eller andre gode sager. Først i en a...

Anmeldere

Politiken
"De nye gamle, som nægter at blive gamle og synes, enhver alder er ingen alder, er et godt emne, som behandles kyndigt og lidt tamt i 'Happy Ending'."

Berlingske
"»Happy Ending« synes at være skabt til Birthe Neumann i rollen som vraget rigmandshustru, men filmen fungerer bedst, når den fremmaner melankolien ved et langt ægteskab, der synger på sidste vers."

Jyllands-Posten
"”Happy Ending” er mere ujævn, end godt er, men filmens figurer reddes i land af skuespillet. Birthe Neumann og Kurt Ravn er forventeligt gode i de to hovedroller, men det er især i birollerne, at der leveres ekstraordinære sympatiske præstationer."

Information
"’Happy Ending’ går efter at være en sørgmunter, livsbekræftende komedie, men er hverken sørgelig eller opmuntrende. Den handler om at gøre op med forudsigeligheden, men er selv forudsigelig fra start til slut."

Ekstra Bladet
"Som man måske kan ane, skorter det ikke på klichéer her, og man er som tilskuer konstant mindst ti minutter foran filmens handlingsforløb, bortset fra at man næppe tør tro på, at det er så forudsigeligt, som det gang på gang viser sig at være."

B.T.
"Portrættet af en mand, der i en meget sen midtvejskrise kaster sig ud på datingmarkedet, er ret sjovt, og Hella Joof og manuskriptforfatter Mette Heeno er i det hele taget både præcise og sjove i deres dissekering af to modne menneskers livsomvæltning."

Ekko
"Det er et problem for flere af Hella Joofs film. Hun ved ikke rigtigt, om hendes værk skal være en lavkomisk bagatel eller et alvorligt lystspil. Men i sidste ende er Happy Ending det sidste på en charmerende måde."

Soundvenue
"Hella Joofs alderdomskomedie er herligt frimodig i sin skildring af sexlystne, rynkede kroppe, men både komikken og dramatikken stagnerer et godt stykke ind i filmen."

Fakta

Medvirkende
Helle Birthe Neumann
Peter Kurt Ravn
Linda Marianne Høgsbro
Trine Charlotte Sieling
Nanna Rikke Bilde
Carsten Benjamin Kitter
Claus Claus Flygare
Birgitte Mette Munk Plum
Jess Kurt Dreyer
Alice Tammi Øst
Ida Emilie Koppel
Bag kameraet
Instruktion Hella Joof
Produktion Mie Andreasen
Manuskript Mette Heeno
Fotografi Kim Høgh
Klip Julius Krebs Damsbo
Scenografi Mette Rio
Musik Flemming Nordkrog
Genrer og relationer
Genre Komedie
Undergenre Romantisk komedie
Nøgleord Pensionist, Skilsmisse
Premieredatoer
Biograf 25.12.2018
Dvd 09.05.2019
Øvrige oplysninger
Land Danmark
Sprog Dansk
Produktionsår 2018
Spilletid 96 min.
Trailer Eksternt site
Censur Tilladt for alle, men frarådes børn under 7 år Tilladt for alle, men frarådes børn under 7 år
Biodistributør Nordisk Film
Dvd-distributør Nordisk Film

Se også...