Green Book

USA i 1960'erne. Den afroamerikanske jazzpianist Don Shirley skal turnere i de racistiske sydstater. Som sikkerhed hyrer han Tony 'The Lip' Vallelonga, en snæversynet italiensk-amerikansk dørmand, som sin privatchauffør. Trods store forskelligheder og indbyrdes fordomme spirer et venskab frem mellem det umage par på de uendelige, amerikanske motorveje. © Scope

Produktionsår 2018
Genre Drama, Komedie
Instruktør Peter Farrelly
Medvirkende Mahershala Ali, Viggo Mortensen, Linda Cardellini, Dimiter D. Marinov
Spilletid 130 min.
Biopremiere 21.02.2019
Scope-score Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Anmeldere
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Din stemme Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Viggo Mortensen

Viggo Mortensen har en dansk far, men er vokset op på Manhattan og i Argentina. Ved hjælp af talrige biroller i mere eller mindre lødige produktioner, ofte som bad guy, har han langsomt, men sikkert, arbejdet sig op i hierarkiet. Man skal dog være vaks for at huske Viggo fra film som 'Vidnet' (1985), 'Leatherface: The Texas Chainsaw Massacre 3' (...

Anmeldere

Politiken
"...i længden får den varme kartoffel en lidt underlig smag i munden, og til sidst bliver den ’det betyder ikke noget, om du er sort eller hvid’-stemning så feel goody goody , at man mest af alt får lyst til at spytte den ud. Trods det gode skuespil, slagfærdigheden og den tværpolitiske hjertevarme."

Berlingske
"...er en moralsk, men samtidig formidabelt underholdende fabel om kampen mellem det feminine og det maskuline, mellem principper og pragmatik, og om fordomme og race. Det er en modig film at lave."

Jyllands-Posten
"Den er fortalt lige ud af landevejen og i en kronologisk orden, og det er med til at gøre den til den bredt appellerende og fornøjelige oplevelse, som den også er."

Information
"I hvert fald er det med et irriterende optræk til en tåre i øjenkrogen, at man ser filmen til ende. Fordi det er ens nærhumanisme, der tilfredsstilles i hovedpersonernes forsoning - ikke makrohumanismens blik for strukturelle ændringer, slet ikke."

B.T.
"Og uanset hvor forudsigeligt det er, så går det lige i hjertekulen, når venskabet mellem de to umiddelbart ikke kompatible personligheder blomstrer - og man forlader biografen muntert fløjtende og med troen på, at verden ikke er så slem endda."

Cinemazone
"...kan man udholde dens lidt firkantet grundform, en lidt for behagesyg tone, og et overvældende fokus på Tony-figuren på pianistens bekostning, så er Green Book en sød fortælling om en ganske uoplyst hvid mand, der bliver et bedre menneske af at være i selskab med en meget klog sort mand."

Ekko
"Her er en film, der er tilforladelig og bred – samtidig med at den taler ind i vores tid om et emne, som ikke burde være aktuelt, men desværre er det."

Soundvenue
"...er hyggelig og underholdende, men også så forudsigelig og letbenet og Hollywood’sk helt ind til marven, at varmen i kroppen hurtigt fiser ud i vinterkulden."

Fakta

Medvirkende
Dr. Don Shirley Mahershala Ali
Tony Lip Viggo Mortensen
Dolores Linda Cardellini
Oleg Dimiter D. Marinov
George Mike Hatton
Amit Iqbal Theba
Johnny Venere Sebastian Maniscalco
Bobby Rydell Von Lewis
Gio Loscudo Joe Cortese
Morgan Anderson Tom Virtue
Bag kameraet
Instruktion Peter Farrelly
Produktion Peter Farrelly, Jim Burke, Brian Hayes Currie, Nick Vallelonga, Charles B. Wessler
Manuskript Nick Vallelonga, Brian Hayes Currie, Peter Farrelly
Fotografi Sean Porter
Klip Patrick J. Don Vito
Scenografi Tim Galvin
Musik Kris Bowers
Genrer og relationer
Genre Drama, Komedie
Undergenre Road movie
Nøgleord 1960'erne, Baseret på en virkelig historie, Chauffør, Jazz, Musiker, Pianist, Racisme, Umage par
Premieredatoer
Biograf 21.02.2019
Øvrige oplysninger
Land USA
Sprog Engelsk
Produktionsår 2018
Spilletid 130 min.
Trailer Eksternt site
Censur Tilladt for alle, men frarådes børn under 7 år Tilladt for alle, men frarådes børn under 7 år
Biodistributør Nordisk Film