Filmbøffen

bergamottemanden@gmail.com
Kære alle filmelskere

Vi lever i en tid, hvor streaming overtager mere og mere og det at TV skulle have overhalet film kvalitetsmæssigt, ikke er en sjælden holdning. Derfor har jeg valgt at dele ud af min filmekspertise her på Scope.dk - en side dedikeret film og kun film.

Som læser af mine anmeldelser vil jeg bestræbe mig på at give dig en anderledes oplevelse. Du vil mærke den bløde biografstol i ryggen, duften af popcorn, den umiddelbare begejstring over filmen og den magiske tid efterfølgende, hvor man begynder at forstå, hvad det er, man har set.

Jeg er anmelder af den gamle skole med klare forbilleder som Ole Michelsen og især Siskel og Ebert. Min fornemmeste opgave er at bringe mine læsere en lille håndbog over filmen, som samtidig skal katalysere en lyst i ham eller hende til at se den. (eller lade være, i tilfælde af en dårlig film). Den vil typisk indeholde en beskrivelse af vigtigste medvirkende samt en analyse og vurdering af form- og indholdssiden. Jeg har set næsten alle film, men min passion er især for Hollywood og al dens magi.

Det endelige mål er dels at få glæden til film og vores biografer til at blomstre i befolkningen, dels er dette også en portefølje, der viser eventuelle tidsskrifter og hjemmesider, hvad jeg er i stand til som filmskribent. Man skal ikke være bleg for at kontakte mig, hvis man ønsker at hyre en hård, men retfærdig anmelder.

Filmbøffen, 2018

OBS: Min liste over topfilm er kun et ydmygt forsøg på at give et indblik i min filmiske verden. I tilfælde af film-serier er et enkelt værk udvalgt som repræsentant for hele serien.