GULD FRA GEMMERNE #4

6.0
To af de store Hollywood-sværvægtede krydsede her klinger for anden gang, nemlig Nicolas Cage og John Cusack, som tidligere måtte danne en umage alliance på hver side af loven for at stoppe John Malkovich og hans berygtede "Con Air". Magien er der stadig, men denne gang er der vendt op og ned på forholdet, idet John Cusack giver den som den sindssyge morder Robert Hansen, som selv David Fincher ville misunde, mens Nicolas Cage træder i karakter som politimanden, der skal forsøge at stoppe ham, før han tager livet af endnu en uskyldig kvinde.

Det er en klassisk politi-mod-forbryder-historie, dog fortalt i en ultrarealistisk æstetik, der både bidrager til spændingen og gyset, da det er baseret på faktiske begivenheder. Den unge Vanessa Hudgens medvirker som den kvinde, det lykkedes for at undslippe morderen, og Nicolas Cages skuespil får virkelig frit løb i relationen til hende, som han antager en slags faderrolle for. I sidste ende er der dog en morder, der skal fanges, og det er stærkt underholdende.

Med realismen følger også en meget nøgtern tilgang til stoffet, hvilket også medfører, at instruktør Scott Walker i sagens natur ikke kan gå særligt poetisk til værks eller skeje ud med symbolisme. Derfor er filmen også uden et højere tematisk lag, men på den anden side ville det givetvis have forvirret den sande fortælling, hvis man havde taget sig for mange kreative friheder. Derfor er det heller ikke noget, der trækker oplevelsen ned, da det i stedet giver ”Frozen Ground” et dokumentaristisk præg, som i sidste ende tjener filmen bedst.
The Frozen Ground