Den sidste gentleman (The Old Man & the Gun)

Karriereforbryderen Forrest Tucker er 70 år, da han bryder ud af San Quentin-fængslet for at begive sig ud på en sidste runde af bankrøverier i Texas. Ordensmagten klør sig i nakken over de høviske kup, og opdageren John Hunt, der leder menneskejagten, er ikke uimponeret over den garvede røver. Tuckers motivation er hans kærlighed til den jævnaldrende Jewell, som han håber at nyde sit otium med. © Scope

Produktionsår 2018
Genre Komedie, Krimi
Instruktør David Lowery
Medvirkende Robert Redford, Casey Affleck, Sissy Spacek, Danny Glover
Spilletid 93 min.
Biopremiere 04.04.2019
Scope-score Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Anmeldere
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Din stemme Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Robert Redford

Med sin kombination af blåøjet blond, all-american goodlooks, charme og karisma er det ikke svært at forstå, hvorfor Charles Robert Redford Jr. blev en af halvfjerdsernes største filmstjerner. Desuden har han markeret sig som en mere end kompetent instruktør og opnået anerkendelse for sit engagement i miljøspørgsmål og sin støtte til yngre instru...

Anmeldere

Politiken
"...vis man skal være helt ærlig, så er ’Den sidste gentleman’ nok i sidste ende mest optaget af at give Robert Redford en passende lun afsked. At filmen både fortæller om en gammel stratenrøver fra det virkelige liv og hylder Robert Redfords filmliv, er både filmens varme hjerte og noget anstrengte akilleshæl."

Berlingske
"...er en funklende og fin fortælling om at leve et liv, der er i overenstemmelse med ens ønsker, og Robert Redford slutter tæt på toppen."

Jyllands-Posten
"Lowery er tydeligvis - og forståeligt - imponeret af Redfords karisma og respektindgydende karriere, men han er det i en grad, så den spænder ben for den rigtig gode film, der kunne have gemt sig i "Den sidste gentleman", der er endt som et lidt artigt hyldestportræt."

Weekendavisen
"...som en Redford-antologi, en katalog af karakteristiske udtryk. Og i de bedste scener er han der stadig, en gammel mand med klare øjne, men samtidig solskinsknægten fra Butch Cassidy and the Sundance Kid, svindleren fra Sidste stik, forfatteren fra Vores bedste år, det springende mål fra Tre døgn for Condor."

Information
"Lowerys røverhistorie er cool og puster på fineste vis til minder fra hele Redfords karriere. Det er en perfekt exit for Redford - og hvem ved måske kan han, som Tucker, i sidste ende ikke holde sig væk. Han har stadig meget at byde på."

B.T.
"Redford - og publikum - kunne godt have fortjent en film med et stærkere plot, en mere veludviklet karakter og en mere klar idé om, hvilken historie man ville fortælle, men derfor er ' Den sidste gentleman' absolut tilforladelig underholdning."

Ekko
"David Lowery har stadig en forbilledlig kærlighed til sine karakterer, men han er blevet selvsikker nok til at kunne forstærke filmens følelser med små virkemidler 
i stedet for at bade nøglescenerne i solnedgangsgyldent skær."

Soundvenue
"Ligesom sin hovedperson er den en venlig, stilfærdig og ganske underholdende affære. Den er mere romantisk komedie end thriller..."

Brugere

29/05 07:39Redford's Sidste Skud 1
Robert Redford tager afsked med sit publikum, i en film der virker meget skræddersyet til ham. Han er også filmens store trækplaster. Også selv om han kan se lidt træt ud.

Det i en lidt tam fortælling, der aldrig helt kommer til at fremstå som en fyldestgørende historie om den særegne karakter af en ældre bankrøver, gravet op fra virkelighedens annaler, som den omhandler.

Det sagt, så er det dog også en varm og fin lille film om livets sidste kapitel der forsøger at balancere både Redford’s karriere og afsked med selvsamme og så filmens aldrende bankrøver.

13/02 09:10Måske den sidste gang 7
Hyggelig, men også strømlinet kupfilm, der glimtvis næsten brillierer i sin dialog. Instruktør David Lowery har en god stil og fanger fornemt tidsbilledet med sin super 16 mm, som osser af ‘dengang’. Han er ikke bange for at gå mod traditionen og det så vi også med hans eksperimenterende A Ghost Story. Måske ikke en film, der sætter dybe spor, men den er dæleme hyggelig. Det er også muligvis legendens sidste film og det ville på mange måder være et fint exit, særligt fordi han i 2013 med All Is Lost leverede muligvis sin bedste præstation.

09/09 21:19Charmerende oldschool røverhistorie
En aldrende vaneforbryder er flygtet fra fængslet og igen begyndt at røve banker, da han tilfældigt møder en kvinde, som måske kan få ham til at genoverveje sit liv som forbryder.

Robert Redfords formentlig sidste hovedrolle spejler sig på mange måder i de bedste film fra hans lange karriere. Hans hovedperson som "The Old Man & the Gun", Forrest Tucker, er godt nok hentet fra virkeligheden, men i David Lowerys charmerende film bliver han skildret som en elegant, listig røver, som minder bemærkelsesværdigt meget om de elskelige banditter, Redford spillede i film som "The Sting" eller "Butch Cassidy and the Sundance Kid".

Men det er ikke kun i form af hovedrollen, at den her minder om noget fra 70'erne. Forfatter-instruktør Lowery har lavet en film, der er særdeles 70'er-agtig i ånd,...

Fakta

Medvirkende
Forrest Tucker Robert Redford
John Hunt Casey Affleck
Jewel Sissy Spacek
Teddy Danny Glover
Waller Tom Waits
Maureen Tika Sumpter
Abilene Ari Elizabeth Johnson
Tyler Teagan Johnson
Mr. Owens Gene Jones
Lt. Kelly John David Washington
Bag kameraet
Instruktion David Lowery
Produktion Toby Halbrooks, Bill Holderman, James M. Johnston, Anthony Mastromauro, Dawn Ostroff, Robert Redford, Jeremy Steckler, James D. Stern
Manuskript David Lowery
Forlæg David Grann
Fotografi Joe Anderson
Klip Lisa Zeno Churgin
Scenografi Scott Kuzio
Musik Daniel Hart
Genrer og relationer
Genre Komedie, Krimi
Undergenre Kupfilm
Nøgleord Bankrøver, Bankrøveri, Baseret på en virkelig historie, Fangeflugt, Kup, Menneskejagt, Pensionist, Texas
Premieredatoer
Biograf 04.04.2019
Øvrige oplysninger
Land USA
Sprog Engelsk
Produktionsår 2018
Spilletid 93 min.
Trailer Eksternt site
Censur Tilladt for alle, men frarådes børn under 7 år Tilladt for alle, men frarådes børn under 7 år
Selskab Endgame Entertainment, Wildwood Enterprises, Conde Nast Entertainment, Sailor Bear, Identity Films
Biodistributør Scanbox

Se også...