Gøg og Gokke (Stan & Ollie)

Stan Laurel og Oliver Hardy, kendt som Gøg & Gokke, har for længst deres bedste år bag sig. Seksten år efter at komikerparret gik hver til sit, forsøger de nu at sparke nyt liv i karrieren ved at tage på teaterturné i England og Irland med håbet om at kunne indspille en ny film i London. Problemer på turnéen og forværrede udsigter til filmindspilningen sætter dog parrets venskab på prøve. © Scope

Produktionsår 2018
Genre Drama, Komedie
Instruktør Jon S. Baird
Medvirkende John C. Reilly, Steve Coogan, Shirley Henderson, Danny Huston
Spilletid 98 min.
Biopremiere 25.04.2019
Scope-score Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Anmeldere
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Din stemme Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Anmeldere

Politiken
"Ved at sætte fokus på mændene bag morskaben giver filmen om deres sensommer Gøg og Gokke en fortjent æresoprejsning med sin dybfølte hyldest til parrets uopslidelige komik."

Berlingske
"Visse par gør bare hinanden sjovere. Lige indtil den dag, hvor det ikke er sjovt længere. Den nye film om Gøg og Gokke har blik for begge dele. Og det gør den til en mesterlig oplevelse."

Jyllands-Posten
"På alle mulige måder er "Gøg og Gokke" en øm og loyal kærlighedserklæring til verdens sjoveste mænd."

Weekendavisen
"Gøg & Gokke er fantastisk seværdig. Den er charmerende, nænsom og meget nostalgisk, men betragter dog verden med knastørre øjne."

Information
"Gøg & Gokke er en på alle måder smuk film. Man tvivler ikke et sekund på, at folkene bag holder umådeligt meget af komikerduoen, og at de gerne vil fortælle om Gøg og Gokkes enorme betydning for mennesker over hele verden..."

B.T.
"Som sine hovedpersoner er ' Gøg og Gokke' sjov på den gammeldags, men charmerende måde - men er samtidig en fin og til tider meget rørende historie om kunstnerisk skabertrang, venskab mellem mænd og gamle cirkusheste, der nægter at forlade manegen."

Ekko
"Hvor beskeden filmen end virker, giver dens tårevædede sidste akt et stik i hjertet med en professionalisme og effektivitet, man forestiller sig, at et par gamle entertainere som Gøg og Gokke ville have beundret."

Soundvenue
"Det er svært at sige, hvordan filmen vil virke for en, der aldrig har set Gøg og Gokke. Den vil måske virke mere gennemsnitlig, end den gør for en som mig, der er vokset op med filmene og blev mindet om en masse, jeg for længst havde glemt."

Fakta

Medvirkende
Oliver Hardy John C. Reilly
Stan Laurel Steve Coogan
Lucille Hardy Shirley Henderson
Hal Roach Danny Huston
Ida Kitaeva Laurel Nina Arianda
Bernard Delfont Rufus Jones
Mr. Miffins receptionist Stephanie Hyam
Harry Langdon Richard Cant
Cynthia Clark Susy Kane
Nobby Cook John Henshaw
Bag kameraet
Instruktion Jon S. Baird
Produktion Faye Ward
Manuskript Jeff Pope
Fotografi Laurie Rose
Klip Úna Ní Dhonghaíle, Billy Sneddon
Scenografi John Paul Kelly
Musik Rolfe Kent
Genrer og relationer
Genre Drama, Komedie
Undergenre Biografifilm, Showbiz-film
Nøgleord Baseret på en virkelig historie, Gøg & Gokke, Skuespiller
Premieredatoer
Biograf 25.04.2019
Øvrige oplysninger
Land Canada, USA, Storbritannien
Produktionsår 2018
Spilletid 98 min.
Trailer Eksternt site
Censur Tilladt for alle, men frarådes børn under 7 år Tilladt for alle, men frarådes børn under 7 år
Selskab BBC Films, Entertainment One, Baby Cow Films, Fable Pictures, Sonesta Films
Biodistributør United International Pictures

Se også...