Agent 007 i skudlinien (A View to a Kill)

Den skruppelløse industrifyrste Max Zorin har tænkt sig at fremprovokere et jordskælv, der vil oversvømme Silicon Valley og dermed give ham kontrollen over den globale produktion af mikrochips. Gad vide, om James Bond når at stoppe ham i tide? © Scope

Produktionsår 1985
Genre Action, Adventure
Instruktør John Glen
Medvirkende Roger Moore, Christopher Walken, Tanya Roberts, Grace Jones
Spilletid 131 min.
Biopremiere 09.08.1985
Scope-score Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Din stemme Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

John Glen

(INSTRUKTØR)
Efter en lang karriere som klipper overtog britiske John Glen det ærefulde hverv at guide Roger Moore gennem Bond-filmen 'Strengt fortroligt' (1981). Forinden havde han været klipper på tre Bond-film. Glen instruerede yderligere 'Octopussy' (1983), 'A view To A Kill' (1985) og 'The Living Daylights' (1987) med agent 007 I hovedrollen. Siden 19...

Anmeldere

Politiken
"Roger Moore har med sin puerile Playboy-charme altid været en sølle erstatning for Sean Connery. Men med tiden er han blevet endnu mere kvabset, endnu mere udtryksløs ..."

Berlingske
"Roger Moore selv i titelrollen ligner efterhånden kun en mislykket ansigtsløftning, en stift stirrende statist i det show, han engang var centrum i. Og nu er showet også ved at være træt."

Jyllands-Posten
"En middelmådig Bond-film, og den rummer ikke en eneste scene, som vil blive husket."

Weekendavisen
"Selvfølgelig er det utopisk at håbe på at filmen bliver en fiasko. Selv om 'A View to a Kill' må være den dårligste Bond-film nogensinde, er der ingen grund til at tro, at folk vil undlade at se den."

Information
"Bond-filmene har udviklet sig til rene tegneserie-eventyr, hvor replikkerne kommer ud af munden på personerne som kedsommelige bobler, især når de fremføres af ret uoplagte skuespillere som her."

Brugere

22/09-18Med udsigt til efterløn 7
Hvor er det altså synd og skam, at Roger Moore slutter sin ellers glorværdige Bond-karriere af med denne fuser af en afskedssalut. Når nu niveauet har været så relativt højt i de seks foregående film, så er det ærgerligt, at Bonds store æra som upåklagelig gentleman skal slutte med en usofistikeret skuffelse.

Idéen om en mikrochip-konge som antagonist lyder allerede ikke særlig sexet, men nuvel, jeg køber den, fordi den trods alt er oppe i sin tid og fremadskuende. Sagen er bare lige den, at man aldrig rigtigt – på noget tidspunkt faktisk – bliver klogere på, *hvad* vores skurk vil gøre, hvis hans vilde monopol-plan lykkedes. Den teknologifrygt der potentielt ligger i emnet er "A View to a Kill" klinisk renset for.

Ikke engang en excentrisk Christopher Walken som bad guy (Walkens...

24/11-02Roger And Out
Anonym
Underholdende og vellavet, men lidt langsommeligt og standardiseret actioneventyr og fjortende afsnit i Bond-serien. Man kunne ønske sig lidt mere originalitet og tempo, det hele kører for meget på autopilot, og af den grund kan det hele virke lidt tørt.

Moore virker meget gammel og besluttede heldigvis ikke at spille rollen mere, så dette blev hans sidste film som verdens mest kendte hemmelige agent.

Fakta

Medvirkende
James Bond Roger Moore
Max Zorin Christopher Walken
Stacey Sutton Tanya Roberts
May Day Grace Jones
Sir Godfrey Tibbett Patrick Macnee
Scarpine Patrick Bauchau
Chuck Lee David Yip
Pola Ivanova Fiona Fullerton
Jenny Flex Alison Doody
Q Desmond Llewelyn
M Robert Brown
Miss Moneypenny Lois Maxwell
Bag kameraet
Instruktion John Glen
Manuskript Richard Maibaum, Michael G. Wilson
Fotografi Alan Hume
Klip Peter Davies
Scenografi Peter Lamont
Musik John Barry
Genrer og relationer
Genre Action, Adventure
Undergenre Spion-og-agent-film
Nøgleord Agent, James Bond, Spion
Premieredatoer
Biograf 09.08.1985
Øvrige oplysninger
Land Storbritannien
Produktionsår 1985
Spilletid 131 min.
Solgte billetter 620.460 (#57)
Selskab Eon, Danjaq Productions
Biodistributør Gloria

Se også...