Booksmart

Amy og Molly er bedste veninder i high school og har altid kun haft fokus på bøgerne og karaktererne – indtil dagen inden deres afgang, hvor det går op for dem, at de helt har glemt at have det sjovt. Med en enkelt dag tilbage af high school planlægger de derfor at tage til den populære fyr Nicks fest om aftenen, men vejen til festen viser sig at være brolagt med adskillige forhindringer. © Scope

Produktionsår 2019
Genre Komedie
Instruktør Olivia Wilde
Medvirkende Kaitlyn Dever, Beanie Feldstein, Jessica Williams, Jason Sudeikis
Spilletid 102 min.
Biopremiere 20.06.2019
Scope-score Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Anmeldere
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Din stemme Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Anmeldere

Politiken
"Det her er intet mindre end en af de bedste amerikanske komedier i nyere tid. Et lille teenagemesterværk."

Jyllands-Posten
"...er noget så sjældent som en helstøbt genrefilm, der elegant flirter med ungdomskomediekonventionerne i en grad, så skabelonen aldrig kommer til syne. "

Information
"Booksmart er en skæv kærlighedserklæring til nørderne, men insisterer samtidig på, at mens det er fint at gå op i skolen, er det usundt kun at gå op i skolen."

B.T.
"Ikke fordi plottet er banebrydende originalt, men fordi samme plot bliver serveret med et knivskarpt manuskript, fremragende skuespil, stilsikker instruktion og ustyrlig charme."

Ekko
"I højt tempo drøner filmen derudad, og der er ikke langt mellem vittighederne. Desuden har Booksmart en hel række af underholdende og velskrevne bifigurer."

Soundvenue
"...et friskt take på den velkendte buddy- og teenagefestkomedie med to alternative stræber-heltinder i hovedrollerne. Drøncharmerende, sjov, velfortalt og rørende film om venskab og om at finde mod til at springe ud i livet."

Brugere

26/05 10:48Teenagepiger På Sjov
Jeg var ikke ret langt inde i denne coming-of-age komedie, eller måske bare ungdomskomedie, før jeg var ved at blive rigtigt irriteret på og træt af den.

Det var som om den ville omfavne og inkludere alle nye kønspolitiske, ligestillings og kvotefordægtige tendenser, trender og korrekte tiltag som man kan finde i den offentlige debat.

Heldigvis så jeg videre, for min irritation blev gjort til skamme. Udover at filmen viste sig, slet ikke at være så ensidig i dens standpunkter, den kunne godt grine lidt af sig selv, så kunne den også noget med sine karakterer.

Derudover er den faktisk ret morsom, også sine steder på en lidt absurd facon. De to piger der beslutter sig for, at de på falderebet til sidste skoledag, vil give den gas, er måske ikke videre original, men den fortælle...

15/07 19:33Advarsel til voksne
Hvis du er over 15-16 år er denne film ikke for dig. En total tåbelig og overgearet film, hvor der ikke er noget nyt under solen. Min onkel og jeg blev bag efter enig om at vi skulle være gået i starten af filmen. At den har fået så mang stjerner er fuldstændig uforståelig? Pointen i filmen er i øvrigt noget vrøvl. Langt de fleste unge kan ikke både feste og få topkarakterer. De få hvor det lykkedes er ofte stressede på en usund måde.

Fakta

Medvirkende
Amy Kaitlyn Dever
Molly Beanie Feldstein
Miss Fine Jessica Williams
Principal Brown Jason Sudeikis
Charmaine Lisa Kudrow
Doug Will Forte
Ryan Victoria Ruesga
Nick Mason Gooding
Jared Skyler Gisondo
Hope Diana Silvers
Bag kameraet
Instruktion Olivia Wilde
Produktion David Distenfeld, Katie Silberman
Manuskript Katie Silberman, Sarah Haskins, Emily Halpern, Susanna Fogel
Fotografi Jason McCormick
Klip Jamie Gross
Scenografi Katie Byron
Musik Dan Nakamura
Genrer og relationer
Genre Komedie
Undergenre Coming-of-age, Ungdomsfilm
Nøgleord High school, Teenager, Veninder
Premieredatoer
Biograf 20.06.2019
Øvrige oplysninger
Land USA
Produktionsår 2019
Spilletid 102 min.
Link Dansk website
Censur Tilladt for alle, men frarådes børn under 7 år Tilladt for alle, men frarådes børn under 7 år
Selskab Annapurna Pictures, Gloria Sanchez Productions
Biodistributør SF Studios

Se også...