Psykosia

Den selvdisciplinerede og afmålte selvmordsforsker Viktoria inviteres til den psykiatriske afdeling, hvor hun får til opgave at observere og forsøge at behandle den grænsesøgende patient Jenny. Under konsultationerne nærmer Viktoria og Jenny sig hinanden, som de lærer hinanden bedre og bedre at kende, men under deres snakke om livet og døden er alt ikke helt, hvad det giver sig ud for. © Scope

Produktionsår 2019
Genre Drama
Instruktør Marie Grahtø Sørensen
Medvirkende Trine Dyrholm, Victoria Carmen Sonne, Lisa Carlehed, Diêm Camille G.
Spilletid 87 min.
Biopremiere 19.12.2019
Scope-score Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Anmeldere
Brugere Afventer stemmer
Din stemme Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Trine Dyrholm

Som 14-årig sang lille Trine fra Fyn sig til en tredje plads i Dansk Melodi Grand Prix med ’Danse i måneskin’, men heldigvis valgte hun siden hen at fokusere på skuespillet om end hun nåede at udgive to cd’er. Den blonde Trine har let til sit naturlige smil, men udstråler også selvstændighed og viljestyrke, når det kræves. Hun fik en flot debu...

Anmeldere

Politiken
"Som iscenesat indblik i det psykotiske gør ’Psykosia’ et stærkt indtryk, og dens poetiske fortolkning af sygdommens mønstre har en egen kraft. Alligevel kan jeg ikke lade være med at have på fornemmelsen, at den var blevet endnu bedre, hvis Grahtø havde koncentreret sine virkemidler om en smallere palet."

Berlingske
"Spillefilmsdebutanten Marie Grahtø har haft en ambition om at skildre det psykotiske sinds oplevelser indefra. Hun formår bare ikke helt at få det frem som noget, der bliver ret meget mere end sart rosa horror."

Jyllands-Posten
"Hvor "Psykosia" på handlingsplan lader noget tilbage at ønske, er Grahtø virkelig god til at skabe stemning gennem klip, lyde og rum."

Weekendavisen
"Psykosia taler til alle, der interesserer sig for smerte, for sindets farver og psykiatri. Det er derfor en film, som griber dybt ind i tiden, og den er gjort af et stærkt stof, som Grahtø formidler med stor konsekvens."

Information
"Under den gennemførte æstetik og de mange poetiske greb og formuleringer er det bare ikke til at få øje på, hvad filmen vil sige om sine karakterer og den virkelighed, de lever i."

B.T.
"Det er i momenter ganske dragende, men det bliver i længden også meget stillestående og til tider decideret kedsommeligt."

Soundvenue
"Man kan kun håbe på, at den uomtvisteligt talentfulde instruktør i sin næste film kombinerer denne films overrumplende stilistiske fornemmelser med det pulserende menneskelige hjerte, der bankede i ’Daimi’."

Fakta

Medvirkende
Dr. Klein Trine Dyrholm
Jenny Victoria Carmen Sonne
Viktoria Lisa Carlehed
Patient Diêm Camille G.
Zarah Bebiane Ivalo Kreutzmann
Bag kameraet
Instruktion Marie Grahtø Sørensen
Produktion Amalie Lyngbo Hjort, Julie Friis Walenciak
Manuskript Marie Grahtø Sørensen
Fotografi Catherine Pattinama Coleman
Klip Linda Man
Scenografi Josephine Farsø
Musik Pessi Levanto
Genrer og relationer
Genre Drama
Undergenre Psykologisk thriller, Surrealisme
Nøgleord Hospital, Psykose, Selvmord
Premieredatoer
Biograf 19.12.2019
Øvrige oplysninger
Land Danmark
Produktionsår 2019
Spilletid 87 min.
Selskab Beo Starling
Biodistributør 41SHADOWS

Se også...