The Two Popes

Produktionsår 2019
Genre Drama, Komedie
Instruktør Fernando Meirelles
Medvirkende Jonathan Pryce, Anthony Hopkins, Juan Minujín, Sidney Cole
Spilletid 125 min.
Biopremiere 12.12.2019
Scope-score Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Anmeldere
Brugere Afventer stemmer
Din stemme Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Fernando Meirelles

(INSTRUKTØR)
Brasilianske Fernando Meirelles fik sit store internationale gennembrud med det ambitiøse, energiske og stilsikre gangsterdrama 'City of God' (2002). Filmen skildrer tre barndomsvenner, der i løbet af få år går fra at være uskyldige fodboldspillende drenge i Rio de Janeiros slumkvarterer til hårdkogte krminelle bandemedlemmer med vold og narkosal...

Anmeldere

Politiken
"...er et menneskeligt nysgerrigt dobbeltportræt af to mænd, der bedre end de fleste ved, hvad afsavn og magt er for nogle størrelser i et ensomt job med en virkelig dårlig pensionsordning."

Jyllands-Posten
"Som ikke-voldsomt-troende vil det tage lidt tid at finde sig til rette i filmens univers, men "The Two Popes" handler om et centralt tema i kristendommen: tilgivelse. Og derfor bliver filmen bevægende for alle."

B.T.
"...en kæmpe fornøjelse at se to så store skuespillere rulle sig ud - Anthony Hopkins debuterede som skuespiller i 1960, Jonathan Pryce i 1972 og tilsammen har de 258 film-og tv-roller under bæltet. Det kan man godt se."

Ekko
"The Two Popes kan dadles for at være en forherligelse af to ældre magthavere. Men de personlige portrætter er så mesterlige, at vi ikke kan undgå at sympatisere med Frans og Benedikt, fordi de – takket være skuespillerne – er så fremragende selskab."

Soundvenue
"Det er i de lange dialogscener mellem de to tjenere af Gud, der vakler i deres tro og mødes på midten, at filmen i det mindste formår at levere den hjertevarme feelgood, som tilsyneladende er manuskriptets højeste aspiration. Det ændrer dog ikke på, at filmen føles flad som en pandekage."

Fakta

Medvirkende
Pave Francis Jonathan Pryce
Pave Benedict Anthony Hopkins
Pave Francis som ung Juan Minujín
Kardinal Turkson Sidney Cole
Amerikansk journalist Thomas D Williams
Medina Estevez Federico Torre
Bag kameraet
Instruktion Fernando Meirelles
Produktion Jonathan Eirich, Dan Lin, Tracey Seaward
Manuskript Anthony McCarten
Fotografi César Charlone
Klip Fernando Stutz
Scenografi Mark Tildesley
Musik Bryce Dessner
Genrer og relationer
Genre Drama, Komedie
Nøgleord Religion
Premieredatoer
Biograf 12.12.2019
Øvrige oplysninger
Produktionsår 2019
Spilletid 125 min.
Trailer Eksternt site
Censur Tilladt for børn over 11 år Tilladt for børn over 11 år
Selskab Netflix
Biodistributør Scanbox

Se også...