Fernando Meirelles

Brasilianske Fernando Meirelles fik sit store internationale gennembrud med det ambitiøse, energiske og stilsikre gangsterdrama 'City of God' (2002). Filmen skildrer tre barndomsvenner, der i løbet af få år går fra at være uskyldige fodboldspillende drenge i Rio de Janeiros slumkvarterer til hårdkogte krminelle bandemedlemmer med vold og narkosalg som primære beskæftigelse.

Fra at have produceret en række tv-programmer op gennem 1980'erne begyndte Meirelles i slutningen af samme årti at instruere reklamefilm.

Familiefilmen 'O Menino Maluquinho II' (1996) var hans debut som spillefilmsinstruktør. Den blev instrueret i samarbejde med Fabrizia Pinto.

Herefter fulgte den satiriske komedie 'Domésticas' (2001), der fortæller historien om fem kvinder, der alle arbejder som hushjælp. Filmen er instrueret sammen med Nando Olival. Samme år lavede Meirelles sammen med Kátia Lund kortfilmen 'Palace II', der modtog en lang række priser på festivaler verden over.

Meirelles studerede til arkitekt i São Paulo, da han begyndte at lave eksperimentalfilm med en gruppe venner. De grundlagde senere det uafhængige filmselskab Olhar Electrônico, der skulle blive et af de førende i Brasilien.
Født
30/11-1954 São Paulo, Brasilien
< 1 >