A Hidden Life

Den østrigske bonde Franz Jägerstätter lever et idyllisk liv med sin kone og tre døtre i byen St. Radegund under optakten til Anden Verdenskrig, og bedst som han er hjemvendt fra militærtræningslejr, indkaldes han til hæren af de nazistiske styrker i Berlin. Franz indser dog, at han moralsk og etisk ikke har samvittigheden til at støtte Hitler, hvilket bringer både ham og hans familie i fare. © Scope

Produktionsår 2019
Genre Drama
Instruktør Terrence Malick
Medvirkende August Diehl, Valerie Pachner, Maria Simon, Karin Neuhäuser
Spilletid 173 min.
Biopremiere 13.02.2020
Scope-score Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Anmeldere
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Din stemme Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Anmeldere

Politiken
"August Diehl er nærværende som Franz, men i en rolle, hvor man skal stå så meget imod uden at give efter, er det svært at skabe megen dynamik. Stilhed, langsyn, stoisk ro mellem heilende hænder. Når der så tales i dialoger og voiceover, er det stenhuggede klicheer om fri vilje, opofrelse, tro og guddommelig natur."

Berlingske
"Man kan vælge at se filmen om Franz Jägerstätters valg som en moralsk opsang til en alarmistisk nutid, der også synes at kræve det umulige af den enkelte. Eller man kan vælge at se »A Hidden Life« som en hyldest til en verden, hvis blotte eksistens er så ufattelig, at den i sidste ende unddrager sig fornuften, og hvor en uendelig skønhed er det eneste svar."

Jyllands-Posten
"Filmen går på sine små tre timers spilletid fra ren poesi til at blive lidt som en gæst, der nægter at gå hjem. En kompromisløs gæst, der ikke giver sig en tomme."

Information
"I A Hidden Life forlader Malick sig på, ja, læner sig nærmest tilbage i sin kunst, der er musikalsk i sit væsen. Men som her virker udmattende, fordi ledemotiverne virker prædikende og æstetikken vanemæssig."

B.T.
"Der har aldrig været noget, som almindelige filmskabere kunne fortælle på fem minutter, som Malick ikke kan få til at vare en halv time, men i ' A Hidden Life' virker stilstanden næsten komisk."

Ekko
"A Hidden Life er et poetisk dokument om tro, håb og kærlighed – og et historisk opråb, man bør lytte til."

Soundvenue
"...er modgiften til kritikerne, der savnede en tydelig fortælling. På mange måder er den et mere konventionelt udspil fra Malick..."

Brugere

23/02 11:38Gudhjælpemig 9
Det gør mig meget ondt at kalde Terrence Malicks seneste film for et endegyldigt fald fra tinderne. Men det kan ikke være anderledes.

"A Hidden Life" er en bjergtagende film. I 20 minutter. Åbningsbillederne fra den himmelske by i de østrigske alper er så brede og omfavnende, at man mistænker fotograf Jörg Widmer for at have opfundet et nyt slags kamera til lejligheden. Der er et helt specielt sug i dybden og farverne, mens en utrolig følelse af at befinde sig i øjenhøjde med skyerne melder sig:

Er det dét her, som utilpassede teenagere, rædselsslagne soldater, vindblæste opdagelsesrejsende og rundtossede hedonister har jagtet gennem hele Malicks karriere? Er vi… fremme?

På en måde ja. Man forstår i hvert fald helt og holdent, hvorfor ’A Hidden Life’ oprindeligt bar titlen ’Ra...

Fakta

Medvirkende
Franz Jägerstätter August Diehl
Fani Jägerstätter Valerie Pachner
Resie Schwaninger Maria Simon
Rosalia Jägerstätter Karin Neuhäuser
Fr. Fürthauer Tobias Moretti
Lorenz Schwaninger Ulrich Matthes
Bag kameraet
Instruktion Terrence Malick
Produktion Elisabeth Bentley, Dario Bergesio
Manuskript Terrence Malick
Fotografi Jörg Widmer
Klip Rehman Nizar Ali, Joe Gleason, Sebastian Jones
Scenografi Sebastian T. Krawinkel
Musik James Newton Howard
Genrer og relationer
Genre Drama
Undergenre Familiedrama, Krigsdrama
Nøgleord Anden verdenskrig, Baseret på en virkelig historie, Idealisme
Premieredatoer
Biograf 13.02.2020
Øvrige oplysninger
Land Tyskland, USA
Produktionsår 2019
Spilletid 173 min.
Trailer Eksternt site
Censur Tilladt for børn over 11 år Tilladt for børn over 11 år
Selskab Studio Babelsberg, Elizabeth Bay Productions
Biodistributør SF Studios

Se også...