The Peanut Butter Falcon

Den 22-årige Zak er født med Downs syndrom og bor på institution, hvor han drømmer om at blive professionel wrestler og får det meste af sin tid til at gå med at se et gammelt VHS-bånd med wrestling-kampe om og om igen. Da det en dag lykkes ham at flygte og drage ud i verden, møder han den lurvede Tyler, som selv er på flugt, og sammen drager de to ud på en ekstraordinær og livsændrende rejse. © Scope

Produktionsår 2019
Genre Adventure, Drama, Komedie
Instruktør Tyler Nilson, Michael Schwartz
Medvirkende Shia LaBeouf, Zack Gottsagen, Dakota Johnson, John Hawkes
Spilletid 97 min.
Biopremiere 28.05.2020
Scope-score Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Anmeldere
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Din stemme Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Anmeldere

Politiken
"Landskabet ved North Carolinas kyst udgør en flot kulisse, men sukkerindholdet i filmen er pænt højere end i det jordnøddesmør, de to lystigt mæsker sig i undervejs på den unge flygtnings odyssé."

Jyllands-Posten
"Et sørgmuntert bekendtskab fra USA's fattige underside og et varmt filmisk kram i en tid, hvor den ægte vare er underlagt restriktioner."

Information
"Heldigvis er filmens ambition ikke at moralisere, og den slipper af sted med mest af alt at være en hyggelig lejlighed til at hænge ud med Tyler og Zak til lyden af banjo, indiemusik og rustne motorer."

B.T.
"...hvis man beslutter sig for at være superkritisk, kan man også sagtens anklage ' The Peanut Butter Falcon' for at være sentimental og påpege, at slutningen er temmelig tuttenuttet. Man kan også bare stikke piben ind og nyde en af årets mest hjertevarme feel-good-film."

Ekko
"...fungerer i kraft af den gode, farefulde eventyrstemning og jovialt selskab. Shia LaBeouf leverer endnu en indlevende og passioneret præstation..."

Brugere

26/10 09:47På eventyr med Downs
Zak som har Downs, er blevet anbragt på et alderdomshjem - i mangel på ordentlige alternativer.

Han er fanget i sin egen krop - men også indespærret blandt mennesker som er på deres livs sidste rejse.

Han ønsker sig noget mere af sit liv - personificeret i en gammel video om hans store wrestling-helt: Salt Water Redneck. Videoen har han set gang på gang, gennem flere år - og han er overbevist om at her må hans fremtid ligge.

Tilskyndet af nogle af de ældre beboere udfører han et par flugtforsøg - hvoraf det ene lykkes.

Sideløbende følger vi fiskeren Tyler (Shia LaBeouf) som af slørede årsager skaber en konflikt, hvor han stjæler fra sine kollegaers net - hvilket accellererer til en konflikt som sætter ham på flugt med nogle lyssky typer i hælene.

Skæbnen sætter de to flygt...

23/10 11:33Feel-good!
En rigtig sød feel-good film med masser af skøn humor og spændende udflugter. Den bringer minder om filmen ‘Mud’. Zack Gottsagen har sin spillefilmsdebut i en af rollerne, en ung mand med mild down syndrom (også i virkeligheden) som ønskede at være en skuespiller og fik så chancen. Han er ganske enkelt forrygende og hans samspil med Shia LaBeouf er både overbevisende og dybfølt. Den forstår at holde igen når den skal og på den anden side heller ikke er bange for at levere patos i de rette øjeblikke. Det kan dog indrømmet også virke lidt for belejligt allesammen og vi skal da også have den obligatoriske kærlighedshistorie. Men sød film.

Fakta

Medvirkende
Tyler Shia LaBeouf
Zak Zack Gottsagen
Eleanor Dakota Johnson
Duncan John Hawkes
Carl Bruce Dern
Mark Jon Bernthal
Bag kameraet
Instruktion Tyler Nilson, Michael Schwartz
Produktion Albert Berger, Christopher Lemole, Lije Sarki, David Thies, Ron Yerxa, Tim Zajaros
Manuskript Tyler Nilson, Michael Schwartz
Fotografi Nigel Bluck
Klip Nat Fuller, Kevin Tent
Scenografi Gabrael Wilson
Musik Zachary Dawes, Noam Pikelny, Jonathan Sadoff, Gabe Witcher
Genrer og relationer
Genre Adventure, Drama, Komedie
Undergenre Buddyfilm, Road movie
Nøgleord Handicappet, Road-trip, Venskab
Premieredatoer
Biograf 28.05.2020
Øvrige oplysninger
Land USA
Produktionsår 2019
Spilletid 97 min.
Trailer Eksternt site
Censur Tilladt for alle, men frarådes børn under 7 år Tilladt for alle, men frarådes børn under 7 år
Selskab Coconut Pete Productions, Armory Films, Lucky Treehouse, Nut Bucket Films
Biodistributør Angel Films

Se også...