En kærlighedshistorie

Kira har tilbragt et halvt år på en psykiatrisk afdeling og skal nu til at genoptage sit liv med sin mand Mads og to børn. Hun har et inderligt ønske om at være en god mor og hustru. Imidlertid har hun svært ved falde ind i det borge liv. Hun bryder konstant normer og regler og skræmmer sine egne børn. Efter et par episoder tvinger konflikten mellem ægteparret Kira til at spørge sig selv om hun kan fortsætte sit gamle liv og om deres kærlighed er stærk nok. © Scope

Produktionsår 2001
Genre Drama
Instruktør Ole Christian Madsen
Medvirkende Lars Mikkelsen, Stine Stengade, Ronnie Hiort Lorenzen, Oliver Appelt Nielsen
Spilletid 93 min.
Biopremiere 26.10.2001
Scope-score Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Anmeldere
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Din stemme Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Ole Christian Madsen

(INSTRUKTØR)
Ole Christian Madsen har med novellefilmen 'Sinas Bryllup' (1997) og spillefilmdebuten 'Pizza King' (1999) været med til at give de nye danskere med anden etnisk baggrund en stemme i filmisk sammenhæng. Med dogmedramaet 'En kærlighedshistorie' (2001) scorede Madsen en solid håndfuld Robert- og Bodil-priser. Fire år senere kom hans ambitiøse f...

Anmeldere

Politiken
"Hos Ole Christian Madsen øjner man i 'En kærlighedshistorie' udelukkende de reelle hensigter og det velformulerede postulat. Men det, der savnes, er måske den udefinerbare menneskelige udstråling af visdom og vision."

Berlingske
"Men man bør bide tænderne sammen og holde ud, for 'En kærlighedshistorie' er en usædvanlig modig film, næsten ikke til at bære og umulig at ryste af sig. Den er insisterende, udfordrende og bevægende, kort sagt fremragende."

Jyllands-Posten
"Ole Christian Madsens livtag med dogme har resulteret i et ekstremt hudløst og knugende kvindeportræt - og årets vel nok bedste danske film."

Weekendavisen
"Ole Christian Madsens "En kærlighedshistorie" er hudløs, nænsomt bevægende filmkunst, som insisterer på alvor og intimitet."

Information
"En kærlighedshistorie er en meget respektindgydende film, der ikke et sekund giver ved dørene for at tilstå os et pusterum fra Kiras og Mads%u2019 klaustrofobiske ægteskab, hvor ømhed og aggression veksler uforudsigeligt."

Ekstra Bladet
"Ole Christian Madsen har lavet årets stærkeste og smukkeste danske film."

B.T.
"Uden direkte at afsløre vejen ud af dramaet skal Ole Christian Madsen dog også have at vide, at han er utro mod filmens grundtone i de sidste billeder. Det er som om han ikke helt tør stå ved sin dystre film. Det kan han nu ganske roligt gøre."

Weekend Nu
"Mikkelsen og Stengade er virkelig gode sammen, og hårdest er den lange og potentielt forløsende slutsekvens."

Bogart
"Der er ingen grund til at snakke dogme-regler - for når filmen virker er det fuldstændig ligegyldigt."

Cinemazone
En kærlighedshistorie er en dybt foruroligende film, lige på kanten af, hvad man kan klare. Men man skylder sig selv at give den chancen.

Brugere

06/09-06Kærlighed ala dogme
I Ole Christian Madsens dogmefilm, ”En Kærlighedshistorie” bruges dogme-filmsformen ganske godt til at skildre en mand og en kvinde i et ægteskab, der er ved at falde fra hinanden.

Kira (Stina Stengade) er blevet udskrevet fra et psykiatrisk hospital, og hun og sin mand, Mads (Lars Mikkelsen), kæmper for at få ægteskabet til at hænge sammen igen. Selv om jeg ikke nåede at se starten af filmen, så fangede filmens intensitet mig med det samme. For filmen er klaustrofobisk og intens med kameraet helt oppe i ansigterne på de vrede, maniske, grædende, smertefyldte ansigter.

Kira kan ikke holde sammen på sig selv. Eller i hvert fald ikke på sit tidligere selv. Hun går amok, mister situationsfornemmelsen, begynder at drikke. Men vi får også en fornemmelse på deres tidligere liv, når vi ...

20/05-05Ole's mesterværk
På alle måder nyskabende, skræmmende og stærkt optaget.

Lad det være sagt med det samme... Ole Christian Madsen er absolut en af mine yndlings-instruktøre!

Udover denne framragende film har han også lavet følgende:

'Pizza king', som indholder det gode spændende og tankevækkende element.

Og 'Nordkraft', som består af så formidabel skræmmende elementer, at man føler at man bliver helt væltet omkuld.

Denne film er ingen undtagelse i de 3 film mesteren har lavet! Skuespillet er formidabelt, de skræmmende elementer fanger en fra start til slut.

Den køre i en nervepirrende stemning og med så overvældende stærke replikker at man bliver skræmt fra vid og sans... På den gode måde!

Lad os håbe Ole laver et metserværk til!

04/04-05Tosset Kvindemenneske!
Handlingen er: En mor til et par børn, er lige er kommet ud fra psykiatisk afdeling på sygehuset.
Hun begynder straks at opføre sig tosset, og burde faktisk slet ikke være kommet ud. Hun svigter sin mand, og har affærde med andre mænd. Sådan køre det stort set hele filmen, ind til til sidst, hvor det helt går over alle granser!

Plottet er faktisk rigtogt godt, og skuespillet er intet mindre end fantastisk. Selv den mindste birolle er fantastisk.

Stemningen er ikke altid lige god, men aldrig dårlig. Jeg syndes hvsi man ser stort over det hele, er filmen efter min mening rigtig god, men går bare over stregen til sidst!

02/03-05Sympatien der udeblev.
Som det kommer til udtryk længere nede på denne side, er der meget delte meninger om denne film. Så sent som i forgårs kaldte en respekteret filmkritiker filmen for en uforløst lortefilm, på trods af at kritikerne i 2002 kastede både robert og bodil efter filmen. Dette må være grund nok til en revurdering.

Selve titlen "En kærlighedshistorie" burde give anledning til eftertanke. Selvom filmen er barsk og usympatisk, er den store drivkraft og filmens bindemiddel kærligheden, som er tilstæde i en lang højere og mere intens grad end i de klassiske hollywood love stories.

Kira er filmens midtpunkt. Filmen starter med hendes tilbagekomst til hverdagen efter en tur på psykiatrisk afdeling, ifølge eget udsagn fordi hun var "for" ked af det. Hun er igennem filmen den person, som seeren sk...

02/01-04Deprimerende....
Anonym
Jeg synes, filmen er dyster og foruroligende. Selvom jeg normalt er vild med danske film af denne genre, havde jeg lidt svært ved at klare denne langsomme og deprimerende film

23/11-03Letkøbt !!!
Anonym
En letkøbt og tynd kop the. Historien er så intensigende at det gør ondt. Hele filmen igennem venter man på budskabet som man jo godt véd kommer. Det er så åbenlyst...

Stine Stengade og Mads Mikkelsen spiller godt. Ingen tvivl om det, men så er der heller ikke mere at komme efter.

Vi har en kvinde som opfører sig pinligt og det vil Ole Christian Madsen have, at vi skal sluge råt. Det kan man bare ikke, når historien ikke holder.

Jeg kan virkelig ikke se det gode i denne hér film. Det er kejserens nye klæder.
Man prøver at vise pinlige episoder og håber filmen kan holdes oppe på dette grundlag. Men hvor er kernen i historien? Er det deres kærlighed? Eller deres adskillelse pga barnet de har mistet? Hvis dét er meningen, så har Ole Christian Madsen ramt helt ved siden af!

...

05/06-03Tag lige at slap´ af
Anonym
Hvorfor at folk har så ondt i røven over at en kærlighedshistorie har fået så mange priser kan jeg virkelig ikke forstå!!!!!
Filmen er jo en perle!!!!
Hvordan kan man samligne den med en ellers dejlig film, men virkelig tyndt manuskript som en kort en lang??
Filmen fortæller på sin helt egen ærlige måde en historie om et par og deres kærlighed. Der sker ikke 17tusinde andre ting. Filmen er helt nede på jorden. Og man kan jo også se det på priserne og anmeldelserne!!! Og desuden er det da helt lovligt at hugge med arme og ben fra andres gode ideer, det er der da mange kunstnere der gør!!! Og så tyvstjålet kan den da heller ikke være.
Jeg synes i hvert fald at filmen har fortjent alt det ros og alle de priser den har fået!!!

07/05-03Gud...
Anonym
Du har jo ret....det havde jeg slet ikke tænkt over. Det er jo et rip-off. Godt set klaus.

BUUUUUUUUUUUUUUUUH!!!! til den film.

06/05-03Tyv stjålet
Anonym
Filmen er et dårligt plagiat af John Cassevetes "A Woman under the Influence" (1974). Langt over halvdelen af scenerne er taget direkte. Den overordnede historie er den samme, tematikken er den samme. Filmteknisk, det søgende kamera, der prøver at indfange en person, er det samme.
Det hele er bare meget dårligere i Ole Christians Madsens film. Meget mere flat. Cassevetes film laver langt mere sprudlene og komplekse følelser, end Madsens trist, deterministiske "stemning".
Det der gør mig trist er, at den ikke blev slagtet af anmelderne, og at den tilmed vandt både Bodil og Robert for bedste film.
Det der gør mig endnu mere trist er at Ole Christian Madsen end ikke henviser til "inspirationskilden", når han taler om baggrunden for at skrive manuskriptet. Se filmens hjemmeside. Her er ...

24/03-03Dårlig
Anonym
Rigtig dårlig film!!!Fakta

Medvirkende
Mads Lars Mikkelsen
Kira Stine Stengade
Mikkel Ronnie Hiort Lorenzen
Julius Oliver Appelt Nielsen
Charlotte Camilla Bendixa
Michelle Lotte Bergstrøm
John Nicolas Bro
Erik Jesper Hyldegaard
Faderen Sven Wollter
Receptionist Bent Kasier
Kay Peaches Latrice Petersen
Bag kameraet
Instruktion Ole Christian Madsen
Produktion Morten Kaufmann, Bo Erhardt
Manuskript Ole Christian Madsen, Mogens Rukov
Fotografi Jørgen Johansson
Klip Søren B. Ebbe
Musik Øyvind Ougaard, César Berti
Genrer og relationer
Genre Drama
Undergenre Dogmefilm, Psykologisk drama
Nøgleord Psykisk syg, Ægteskab
Premieredatoer
Biograf 26.10.2001
Øvrige oplysninger
Land Danmark
Produktionsår 2001
Spilletid 93 min.
Link Officielt website
Censur Tilladt for børn over 11 år Tilladt for børn over 11 år
Selskab Nimbus Film
Biodistributør Sandrew Metronome
Priser Bodil 2002, Bedste danske film
Bodil 2002, Bedste kvindelige hovedrolle
Robert 2002, Årets danske spillefilm
Robert 2002, Årets instruktør
Robert 2002, Årets kvindelige hovedrolle
Robert 2002, Årets bedste manus

Se også...