Monas Verden

Mona har svært ved at finde melodien, både hvad angår job, venner og kæreste. En dag møder hun Thorbjørn. Han er bankrøver og bliver forelsket i Mona. © Scope

Produktionsår 2001
Genre Komedie
Instruktør Jonas Elmer
Medvirkende Sidse Babett Knudsen, Thomas Bo Larsen, Mads Mikkelsen, Klaus Bondam
Spilletid 85 min.
Biopremiere 07.09.2001
Scope-score Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Anmeldere
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Din stemme Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Mads Mikkelsen

Fra generationen af skuespillere, der blev synlige i 1990’ernes optur for dansk film, er Mads Dittman Mikkelsen - måske det mest prominente navn, og samtidig det tætteste man kommer på en regulær mandlig pinup og filmstjerne. Groft sagt har han bevæget sig fra at være småforbryder og psykopat til at fremstille varianter af den moderne m...

Anmeldere

Politiken
"Var 'Let's get lost' en sort-hvid novellefilm, der voksede sig stor og smuk, er Monas Verden til gengæld en spillefilm, der bag sin farvestrålende facade minder for meget om ideen bag en lille novellefilm."

Berlingske
"Derfor må man håbe, at Elmer i sin næste film vender tilbage til udgangspunktet i `Let's Get Lost´, i stedet for som i den langt svagere 'Monas verden' at prøve at pejle sig frem efter et folkeligt farcehit - med eller uden hjælp fra internettet. Det er vi under alle omstændigheder nogen, der vil krydse fingre for."

Jyllands-Posten
"Lad det derfor være sagt med det samme: 'Monas verden' leverer beviset: I Jonas Elmers tilfælde holder talentet, ja, er denne gang friere og udviser en øget artistisk sikkerhed. Samtidig med at den slentrende, legende, improviserende stil fra 'Let's Get Lost' fastholdes, men her som kunstnerisk bevidsthed og fabulerende strategi."

Weekendavisen
"Filmen har kostelige scener, men også forstemmende floverter. Man morer sig uforpligtende og sætter især pris på de afsnit, hvor Klaus Bondam (som lyrisk kompleks pornostjerne) og Jesper Asholt (som manisk guldflipper på kokain) er castet mod deres sædvanlige typer."

Information
"Som en sommerfugl flagrer Monas verden hid og did. Alligevel er dens kerne seriøs nok, for den handler om at turde konvertere dagdrømme til realitet, trummerum til eventyrlighed."

Ekstra Bladet
"Nej, det er ikke nogen stor eller særlig sandsynlig historie, men spillet og underholdningsværdien er til fem stjerner, når Sjuften og Snerpen rider på russiske vodkabølger og ender i køkkenvasken."

B.T.
"Vi må nøjes med "En halv Elmer" og ønske bedre held med manuskript og jagten på den røde tråd næste gang."

FilmReactor
"Jonas Elmers film er alt andet end original men ganske underholdende og meget, meget velspillet."

Cinemazone
"Den forsøger måske at gribe fat i noget universelt om at tage chancer i livet, men leveret i et sådant tempo og med en så bizar opsætning, forbliver filmen på jorden med en velsmurt humor og mindeværdige replikker."

Brugere

15/05-06Simpel underholdning
Simpel og god underholdning.

22/02-05Den røde tråd er klippe over
En meget speciel film, hvor man til tider har svært ved at finde hoved og hale i tingene. Det er som om den røde tråd er blevet klippet over flere steder.

05/01-05Simpelthen ikke godt nok...
Må indrømme at jeg lå flad af grin efter bankuppet, da Tommy (Henriksen) fik sprøjtet blæk i krydderen efter 10 min. Resten af filmen stinker, af noget der bare er set før, og gjort langt bedre... Bare plottet: En bankrøver får føelser for et gidsel, hmm...


At kalde filmen en komedie er så meget sagt. Ikke at den vil kunne ligge under en anden genre, men den lever ligesom ikke op til ordet, da den jo ikke er sjov (udover det jeg har beskrevet foroven), så den dumper for vildt. Ligesom om at instruktøren ikke vidste hvad han ville med filmen, skal den være sjov, dyb, barsk what ever, og den slags går bare ikke når man laver film i vore dage. Egentlig okay skuespil af de medvirkende, men i tomme roller.

22/02-04hmm......
Anonym
jeg synes der er mange af de senere "andmeldere" her på siden der har været lidt kritiske. måske er den ikke i top, og plottet har været brugt før, men man griner da de steder det er meningen man skal grine, og så er filmens opgave jo også så godt som udført. der er sgu da aldrig nogen der har kaldt det en A film. det er jo bare menigen man skal more sig, og det ved jeg at jeg gjorde

01/10-03Helt ærligt
Anonym
Hvad er det for en tone??? Hvorfor er I så hårde??? Lets get lost er en klassiker. Monas verden er langtfra perfekt og mangler en klarere historie, men den er sgu da levende og underholdende og ikke specielt en grund til at Jonas Elmer skulle skifte branche. Er I mennesker eller hvad? Så opfør jer som sådan.

01/10-03Skift branche Jonas!
Anonym
Helt ærligt Jonas Elmer efter to rodede og pinlige delitant film burde du kunne se hvad klokken er slået; Du er for at sige det rent ud en håbløs instruktør. Gør filmelskere en tjeneste og skift branhe....

19/09-03Men....
Anonym
Den er da bedre end OKAY!

19/09-03Kedelig og uigennemtrængelig..
Anonym
Jeg fik følelsen af at filmen meget gerne ville blive interessant, men aldrig blev det. Den er yderst dårlig og uden handling. Minder til sidst om et teaterstykke for børnehavetiden, hvor alt koger over i nødløsninger og mangel på intelligens.

19/05-03SUPERFILM!!!
Anonym
En knaldgod og overraskende visionær film fra Elmers højreben. Den sparker røv! Rollelisten er næsten perfekt. I næste film ønsker vi blot - det STORE brede publikum - at se nogle biroller besat med ukendte navne.
Jeg vil anbefale to af dansk films up coming men: Søren Fischer og Claus Pogel, der netop har modtaget den kultiske Stanislaw Humorowitz-pris i kategorien "Bedste venstreben" på den store kultfilmfestival i Minsk, Hviderusland.

22/02-03Den er Kanon God!!
Anonym
Monas verden er sku også bare kanon sej.. man ser bare ik så meget til Mads.. Han er kun Monas drømmefyr.. ØV!!Fakta

Medvirkende
Mona Sidse Babett Knudsen
Thorbjørn Thomas Bo Larsen
Casper Mads Mikkelsen
Don J Klaus Bondam
Tommy Bjarne Henriksen
Chefen Jesper Asholt
Gudrun Bodil Udsen
Monas veninde Maria Rich
Filmklipper Nicolas Bro
Vips, Monas mor Vigga Bro
Bankassistent Nicolaj Kopernikus
Mads Martin Buch
Lisa Mette Agnete Horn
Bag kameraet
Instruktion Jonas Elmer
Produktion Monica Steenberg
Manuskript Nikolaj Peyk
Fotografi Morten Søborg
Klip Mette Zeruneith
Scenografi Lars Nielsen
Musik Halfdan E.
Genrer og relationer
Genre Komedie
Premieredatoer
Biograf 07.09.2001
Øvrige oplysninger
Land Danmark
Produktionsår 2001
Spilletid 85 min.
Link Officielt website
Censur Tilladt for børn over 11 år Tilladt for børn over 11 år
Solgte billetter 100.456
Selskab Per Holst Filmproduktion
Biodistributør Nordisk Film

Se også...