America's Sweethearts

Filmstjerneparret Gwen og Eddies seneste film står foran sin premiere. Men Gwen har fået en tumpet spansk elsker, og Eddie har fået et nervesammenbrud. Filmens pr-agent får sit hyr med at forene parterne for pressens skyld. Samtidig er Gwens søster, Kiki, ved at vokse ud af sin rolle som den trofaste hjælper, og den excentriske instruktør er den eneste, der har set den endelige udgave af filmen. © Scope

Produktionsår 2001
Genre Komedie
Instruktør Joe Roth
Medvirkende Julia Roberts, Billy Crystal, Catherine Zeta-Jones, John Cusack
Spilletid 104 min.
Biopremiere 14.09.2001
Scope-score Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Anmeldere
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Din stemme Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Billy Crystal

Standup-komikeren Billy Crystal fik succes på tv som bøssen Jodie i 'Skum' og klarede springet over på det store lærred uden megen slinger i valsen. Hans karriere som biografskuespiller har blandt andet resulteret i den meget populære 'Da Harry mødte Sally' (1989) og westernkomedien 'Herretur' (1991). Crystal instruerede selv to af sine film,...

Anmeldere

Politiken
"Satiren er dog ikke overvældende bidsk og instruktøren Joe Roth har haft sine problemer med at få den romantiske halvdel af den romantiske komedie til at swinge i takt."

Berlingske
"»America's Sweethearts« er mere farceagtig end klassiske Hollywood-skildringer som »The Player« og når ikke op på siden af f.eks. »State & Main«, men fungerer alligevel glimrende med sin egen blanding af branchesatire og romantisk komedie."

Jyllands-Posten
"Instruktøren Hals hjælpeløse optagelser bekræfter blot moralen i America's Sweethearts, nemlig den, at en films lancering altid vil være vigtigere end selve værkets indhold."

Weekendavisen
"Billy Crystal blander satire og slapstick i en hæderlig og stedvis ganske skarp komedie for voksne."

Information
"Den romantiske ensemble komedie America's Sweethearts gør grundigt grin med Hollywood, men glemmer romantikken."

Ekstra Bladet
"Resultatet er lettere anstrengende og sporadisk morsomt, men skal galt være, så se den for Julia Roberts og de andre kæledægger. Uden dem var den blevet ulidelig."

B.T.
"Komedien er forbilledligt disponeret med sit store persongalleri, og når man hvert minut føler sig underholdt i mesterklasse, er det let at bære over med mindre ubalancer."

FilmReactor
"Det er svært at sige, hvad en film som America's Sweethearts vil os mere end bare underholde. Hvis den så i det mindste bare var i stand til det, ville man måske lade sig forføre."

Cinemazone
"De romantiske scener er i passager så ærlige og fyldte med indsigt, at humoren taber pusten og putter grus i den ellers velsmurte Hollywoodsatire. Scenerne er enkeltvis velfungerende, men set som en helhed er farcen ikke vovet nok, og den bidende snert i latterliggørelsen for overdrevet."

Brugere

14/10-07Nogenlunde
Ikke den mest fantastiske film jeg har set med Billy Crystal

- send.me.stuffnow@hotmail.com

22/12-05Love that movie!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Anonym
åha amarican sweethearts er en af mine ynglings film ud af 1000000. andre ynglingser! nåh hehe men sys den er go! det er en film alle bør se!;)

08/11-05fed film
Anonym
den styrer

11/10-04tilpas morsom
Anonym
Stjernebesat og velspillet romantisk komedie, der er en satirisk kommentar til alt den fokus, der i Hollywood lægges på kommerciel succes, samt en velbevarelse af de store stjernes præsentable ydre. At American’s Sweethearts selv er en del af pengemaskinen, som den netop så charmerende kritiserer, er så en anden sag. Skuespillerne er veloplagte, især Cathrine Zeta-Jones er irriterende god som den selvoptagede storstjerne med hyklerisk, forfængelig og krukket opførsel. John Cusack har altid været en af mine favoritter, selv om han kører den lidt for meget hjem på rutinen her. Hvis i vil se ham i absolut topform, så er Stephen Frears’ High Fidelity (eller Armitages Grosse Point Blanck) det bedste valg.

Instruktøren Joe Roth har med nogenlunde succes omsat Billy Crystals manuskript til e...

21/04-04Dum, svinet og grimmet.
Anonym
Den film er virkelig grum. Det ska' man ikk' se såd'n noget svineri! Den er lidt som: Han gik en tur og faldt skråt hen på en platicmappe-elastik. Hunden bed med poterne ind i pava-rustbeskyttelsesstempel-svinghjulet. Katten hvæsede men ramte en motorcykelflaskeprop i midten. Disketten bed af fuld kraft hen mod urets Offroads cirkel forhindrigsplads.

04/11-03Ok Filmhåndværk
Anonym
Filmagent (Crystal) kæmper med at få to tidligere kærester og filmstjerner (Zeta-Jones, Cusack) til at finde sammen, så de igen kan fortrylle Amerika med en film.

Næsten typisk kærlighedskomedie som præges (eller plages) af forudsigelighed og en del klicheer. Jeg skriver næsten, for en del er humoren er lidt mere pjattet og løssluppen end vi plejer at se i den her genre, men er den sjovere af den grund, ikke rigtigt finder jeg.

Skuespillerne gør det fint nok, med et glimt i øjet og fin charme. Meget mere er der ikke at sige om denne film, som er udemærket filmhåndværk, og det er så det.

27/06-03Dejlig...
Anonym
America's Sweethearts er en sød lille film.

Man skal ikke forvente den store filmoplevelse, når man sætter sig til rette for at se den, men derimod være indstillet på en dejlig, romantisk og sjov film.

Den spiller på flere tangenter og mestre de fleste af dem.

Billy Crystel er i sit es, og spiller med stor varme og fantastisk griner-garanti!!

Roberts og Cusack giver hinanden så meget i de scener de har sammen, og giver derved også filmen et ekstra skub i den rigtige retning!

Zeta-Jones er god i de "små" film. Hun har efter min mening aldrig rigtig haft talent til så meget andet. Selvom hun leverede en udmærket præstation i Entrapment overfor Sean Connery, og (som nævnt nedenfor) også var god i Zorro!
Også i denne film er hendes præstation i orden, og hun er rigtig god...

18/02-03Usædvanlig vellykket
Anonym
Det kunne være gået galt - men gør det ikke.
"Americas Sweethearts" vader med store navne, men istedet for at træde hinanden over tæerne, supplerer de hinanden godt. Og så betyder det ikke meget, at ingen af dem lægger nye alen til deres repetoire. Crystal har selv skrevet manus og givet sig selv de bedste øjeblikke. Joe Roth laver sin bedste film, ud af et meget broget udvalg. Julia Roberts er ganske veloplagt og John Cusack er meget god. Zeta-Jones er i reglen smukkere end hun er en god skuespiller - men her udnyttes det med fordel, til hendes bedste indsats siden "Zorro"

En meget fin film.

Fakta

Medvirkende
Kathleen 'Kiki' Harrison Julia Roberts
Lee Phillips Billy Crystal
Gwen Harrison Catherine Zeta-Jones
Eddie Thomas John Cusack
Hector Gorgonzolas Hank Azaria
Dave Kingman Stanley Tucci
Hal Weidmann Christopher Walken
Danny Wax Seth Green
Wellnessguide Alan Arkin
Kevin O'Hanlon Rainn Wilson
Sig selv Larry King
Bag kameraet
Instruktion Joe Roth
Produktion Donna Roth, Susan Arnold, Billy Crystal
Manuskript Billy Crystal, Peter Tolan
Fotografi Phedon Papamichael
Klip Stephen A. Rotter
Scenografi Garreth Stover
Musik James Newton Howard
Genrer og relationer
Genre Komedie
Undergenre Romantisk komedie, Showbiz-film
Nøgleord Filminstruktør, Filmstjerne, Hollywood
Premieredatoer
Biograf 14.09.2001
Dvd 05.03.2002
Øvrige oplysninger
Land USA
Produktionsår 2001
Spilletid 104 min.
Link Officielt website
Censur Tilladt for alle, men frarådes børn under 7 år Tilladt for alle, men frarådes børn under 7 år
Solgte billetter 212.387
Selskab Revolution Studios, Face Productions
Biodistributør SF Film/Filmcompagniet

Se også...