John Cusack

John Cusack
At være John Cusack kan ikke være en helt dårlig ting. Den kvalitetsbevidste skuespiller er tilsyneladende i stand til hele tiden at få gode roller i både komedier og dramaer, der oven i købet ofte har succes - fra Frears' 'Ærlige svindlere' (1990) over Allens 'Bullets over Broadway' (1994) til Malicks 'Den tynde røde linie' (1998).

Cusack begyndte karrieren tidligt, tilskyndet af sin mor, og fik hurtigt arbejde med at lægge stemme til reklamefilm. Hans første filmroller var i en række ungdomskomedier, hvoraf den forrykte 'Hellere død end levende' (1985) har beholdt en solid kultappeal.

Han har siden effektivt formået at bevæge sig ind i de voksnes rækker uden at miste sin karakteristiske drengethed. Cusacks brune hundeøjne tog kegler i 'Alle elsker Lloyd' (1989), hans sidste ungdomsfilm, men også den senere 'High Fidelity' (2000) nød godt af hans slentrende, dejligt spontane stil. Cusack er i det hele taget bedst i roller med skæve vinkler, hvor han får lov til at øse af sin afslappede charme, som åbenbart er uudtømmelig.

Cusacks fire søskende er også skuespillere og har flere gange optrådt på film sammen med brormand. Han havde en finger med i manuskripterne til 'Grosse Pointe Blank – lejemorderens træf' (1997) og 'High Fidelity'.
Født
28/06-1966 Evanston, Illinois, USA
< 1 2 >